Return to Silent Hill: První upoutávky chystaného hororu

Return to Silent Hill: První upoutávky chystaného hororu | Fandíme filmu
Konami
Zobrazit dalších 6 obrázků
Vracíme se do města hrůzy, plného démonických monster. Slavná herní série se vrací do kin.

Společnost Konami uveřejnila trailer pro moderní remake videohry Silent Hill 2. Spolu s tím zároveň vyšly také první ukázky z chystaného filmu Return to Silent Hill, jenž z druhého dílu videoherní série vychází.

Jednak byl uveden první teaser, jenž je hlavně sérií výjevů, které dokládají, jak moc se celovečerák podobá předloze. Na povrchu věrná nápodoba samozřejmě ještě dobrý film nedělá, zároveň je nicméně třeba říct, že audiovizuální zpracování her je natolik působivé, že už jeho prosté okopírování může nabídnout v kinech určitou míru uspokojení. I těm, kteří hry nikdy nehráli. Hráči pak samozřejmě okamžitě poznají celou řadu specifických momentů. Třeba už úvodní pohled na parkoviště.

Druhé video je krátký film o filmu, kde režisér Christophe Gans hovoří o své fascinaci hrami a přípravách nového snímku, který se mu po letech odkladů konečně podařilo dotáhnout. Na Return to Silent Hill spolu s ním pracoval štáb plný fanoušků, takže vůbec nebylo těžké kolegům vysvětlit, jak si Gans celý snímek představuje. Pro dosažení co největší věrnosti předloze také složil hudbu pro film Akira Yamaoka, jenž je podepsaný i pod hudební doprovod videoher.

Zatím nevíme, kdy bude Return to Silent Hill uvedený do kin. V hlavních rolích vystupují Jeremy Irvine a Hannah Emily Anderson. Dále hrají Robert Strange, Evie Templeton, Eve Macklin, Roberto Campanella, Howard Saddler, Pearse Egan, Alana Maria, Emily Carding nebo Martine Richards. Scénář s Gansem napsali William Josef Schneider a Sandra Vo-Anh. Dole v galerii najdete první obrázky.

Hrdinou Return to Silent Hill je James, kterého zlomilo, když přišel o svou životní lásku. Tajuplný dopis jej přiměje, aby se ji vypravil hledat zpátky do města Silent Hill. Staré známé městečko se však změnilo k nepoznání, v cosi zlovolného. James se noří čím dál hlouběji do temnoty a při tom potkává povědomé i zcela neznámé osoby, které mu všechny nahánějí hrůzu. Postupně začíná pochybovat o vlastní příčetnosti a přestává rozeznávat, co je vlastně skutečné. Pro záchranu dávno ztracené lásky je však připravený vytrvat.

Silent Hill je původně série japonských hororových videoher, které se odehrávají v mlhou zahaleném stejnojmenném venkovském americkém městečku. Příběhy jednotlivých her se točí kolem obyčejných lidí, kteří se do Silent Hillu většinou dostávají zdánlivě náhodou. Na místě je čeká konfrontace s vlastní minulostí, ale také s více či méně hmatatelnými přízraky. O okultní výjevy není nouze a důležitou součástí her je paralelní realita, která ukazuje pokroucenou, až pekelnou verzi městečka. První filmové adaptace se série dočkala v roce 2006.

Podklady a foto: Konami

Galerie: 7

Return to Silent Hill: První upoutávky chystaného hororu | Fandíme filmu Return to Silent Hill: První upoutávky chystaného hororu | Fandíme filmu Return to Silent Hill: První upoutávky chystaného hororu | Fandíme filmu Return to Silent Hill: První upoutávky chystaného hororu | Fandíme filmu Return to Silent Hill: První upoutávky chystaného hororu | Fandíme filmu Return to Silent Hill: První upoutávky chystaného hororu | Fandíme filmu Return to Silent Hill: První upoutávky chystaného hororu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest