Leonardo da Vinci: Proslulý umělec a vědec dostane filmový životopis

Leonardo da Vinci: Proslulý umělec a vědec dostane filmový životopis | Fandíme filmu
Starz
Zavítáme do renesanční Itálie, uvidíme mistra v akci. Tahle historická látka může uchvátit.

Režisér Andrew Haigh připravuje pro studio Universal životopisný film Leonarda da Vinciho, předního historického malíře, konstruktéra, přírodovědce a zájemce o celou řadu dalších oborů. Haigh snímek zrežíruje a napíše pro něj scénář.

Andrew je autorem seriálu Severní vody, točil pro série OA či Hledání. Napsal a natočil celovečerní filmy Víkend, 45 let nebo Všichni moji cizinci. Předchozí verzi scénáře pro Leonardův životopis napsal Christopher Hampton, ale vypadá to, že z ní Haigh vůbec nebude vycházet. A na první pohled Andrewova produkce není nijak spojena ani se šest let starým projektem, v němž si mohl hlavní roli zahrát Leonardo DiCaprio.

Oba dva filmařské záměry každopádně spojuje stejná knižní předloha. Tu napsal Walter Isaacson, známý životopisec, jenž loni rozčeřil vody knihou o Elonu Muskovi, jeho kniha o Stevu Jobsovi byla zfilmovaná v roce 2015 a roku 2017 jeho kniha o Einsteinovi sloužila jako základ pro seriál Génius.

Na závěr přidáváme knižní anotaci:

Na základě tisícovek stran Leonardových fascinujících poznámek a nových objevů o jeho životě a práci, proplétá Walter Isaacson vyprávění, které spojuje mistrovo umění s vědou. Ukazuje, jak byl Leonardův génius postavený na schopnostech, které můžeme pěstovat sami v sobě, jako jsou vášnivá zvědavost, důkladné pozorování a tak živá představivost, až to hraničí s fantazií.

Vytvořil dvě nejznámější malby historie – Poslední večeři a Monu Lisu. Avšak sám sebe považoval za muže vědy a technologie. S vášní, která občas přerůstala v posedlost, připravoval inovativní studie anatomie, fosilií, ptáků, srdce, létajících strojů, botaniky, geologie a zbraní. Jeho unikátní schopnost stát na křižovatce mezi humanitními a přírodními vědami z něj udělaly ikonu a nejkreativnějšího génia historie, což je skvěle symbolizováno jeho kresbou Vitruviánského muže.

Titulní foto je ilustrační, ze seriálu Da Vinciho démoni

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest