Tiché místo: První den – Krátký film o filmu

Tiché místo: První den – Krátký film o filmu | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 8 obrázků
Dočkali jsme se nové, podrobnější anotace, jež nám snímek dále přibližuje.

Namísto regulérního pokračování hororová série s mimozemšťany nabízí samostatný příběh ve snímku Tiché místo: První den (A Quiet Place: Day One). Na první pohled ale vůbec nevadí, že se nevrátí původní tvůrci a hrdinové, protože novinka v upoutávkách vypadá extrémně zábavně a zajímavým způsobem doplňuje obrázek světa, jenž se ocitl pod útokem hmyzích nájezdníků z vesmíru, kteří jsou extrémně citliví na zvuk.

Měsíc před premiérou jde ven nový krátký film o film, jenž nám blíže představuje hrdiny. Sam (Lupita Nyong'o) do New Yorku přijela pouze na návštěvu a rozhodla se pro to v ten nejnevhodnější moment. Katastrofu se snaží přežít spolu s Ericem (Joseph Quinn), jehož úplnou náhodou potkává na ulici, uprostřed všeho chaosu. Ve vedlejší roli se jako Henri vrací také Djimon Hounsou, jenž se v minulosti mihl už v Tichém místu: Části II.

Vedle featurettu přikládáme nejnovější plakáty a fotky (dole v galerii) a český distributor zveřejnil delší anotaci, jež nám Den první důkladněji představuje:

Sam (Lupita Nyong'o) původně vyrazila do New Yorku na jednodenní výlet. Protože někteří lidé mají nehoráznou smůlu, vybrala si den, kdy přiletěli. Obřímu hmyzu podobní mimozemšťané okamžitě začali dávat lidem najevo, že je jen otázkou času, kdy přestanou být pány tvorstva. Ti, kterým se podaří přežít první vlnu útoků, zjišťují, že jedinou ochranou proti vetřelcům je zůstat naprosto potichu. To se snadno řekne, ale těžko realizuje, obzvlášť v nejhlučnějším městě na Zemi. New York se rázem mění v obří past, ze které se všichni snaží co nejrychleji a nejtišeji uniknout. Sam prchá společně s Ericem (Joseph Quinn), cizím chlapem, na něhož náhodou narazila ve snaze někam se schovat. Ve dvou se to sice lépe táhne, na druhou stranu ale exponenciálně vzrůstá hrozba, že vám unikne nějaké slovo, do něčeho vrazíte, něčím zachrastíte… A oni čekají.

Dále hrají Denis O'Hare, Djimon Hounsou a Alex Wolff. Režíruje Michael Sarnoski, jenž také napsal scénář. Autorem zápletky a producentem je John Krasinski, režisér dvou dosavadních Tichých míst. Česká kina snímek uvedou 27. června.

Podklady a foto: Cinemart, Paramount

Galerie: 9

Tiché místo: První den – Krátký film o filmu | Fandíme filmu Tiché místo: První den – Krátký film o filmu | Fandíme filmu Tiché místo: První den – Krátký film o filmu | Fandíme filmu Tiché místo: První den – Krátký film o filmu | Fandíme filmu Tiché místo: První den – Krátký film o filmu | Fandíme filmu Tiché místo: První den – Krátký film o filmu | Fandíme filmu Tiché místo: První den – Krátký film o filmu | Fandíme filmu Tiché místo: První den – Krátký film o filmu | Fandíme filmu Tiché místo: První den – Krátký film o filmu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest