Asterix a Obelix: Šestý hraný film je v přípravě

Asterix a Obelix: Šestý hraný film je v přípravě | Fandíme filmu
Pathé Films
Společnost zodpovědná za medvídka Paddingtona zkusí komiksovou klasiku konečně pořádně zfilmovat.

Asterix letos slaví 65. narozeniny. Bylo to roku 1959, kdy začal v magazínu Pilote vycházet vůbec první příběh, Asterix z Galie. Je tedy příhodné, že jsme se dočkali právě letos oznámení nového hraného celovečerního filmu.

Zatím neznáme mnoho podrobností. Společnost Editions Albert René, která drží na komiks práva, se na výrobě nového filmu dohodla s produkční společností Studiocanal, jež na poli rodinné zábavy má zkušenosti například s chváleným Paddingtonem. Je tedy přinejmenším šance, že by po sérii slabých filmů mohlo po letech vzniknout dílo alespoň na úrovni 22 let staré „Mise Kleopatra“.

Zatím nicméně nevíme ani to, zda se chce Studiocanal inspirovat nějakým konkrétním komiksovým příběhem, nebo kdo by mohl film napsat nebo zrežírovat. Téměř jisté je, že v obsazení potkáme úplně nové herce, protože s výjimkou Obelixe dosud žádný herec v libovolné roli nevydržel déle než dva filmy.

Komiksovou předlohu vymysleli René Goscinny a Albert Uderzo. Přímo oni nebo jejich nástupci napsali čtyřicítku komiksových příběhů, které vyšly ve 130 jazycích a nářečích a celosvětově se prodalo na 400 milionů výtisků. Podle Wikipedie jde celosvětově o druhý nejúspěšnější komiksovou sérii vůbec. Komiks inspiroval desítku animovaných filmů, zatím šestici hraných, několik seriálů, videohry a zábavní park. Komediální příběhy pojednávají o skupince statečných Galů, které za vlády Caesara odolávají s pomocí magického lektvaru útokům dobyvačných Římanů. Komiksy postupně tematizovaly celou řadu dobových osobností, kultur či zvyklostí.

Titulní foto je ilustrační, z filmu Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest