Vision: Nová série s Marvel androidem má scenáristu a může do výroby

Vision: Nová série s Marvel androidem má scenáristu a může do výroby | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 3 obrázky
První Marvel série vznikající pod novými pravidly dorazí na Disney+ v roce 2026.

Tragický marvelovský hrdina Vision ještě není u konce svých strastí. Po sérii WandaVision se vrátí v dalším seriálovém projektu. Projekt najal showrunnera (výkonného producentu a vrchního scenáristu) Terryho Matalase. Ten ve svojí dosavadní kariéře pracoval na seriálech Star Trek: Voyager, Star Trek: Enterprise, Terra Nova, Nikita, 12 opic, Nightflyers, MacGyver a Star Trek: Picard. Šéf Marvelu Kevin Feige je velkým fanouškem Star Treku, je tedy možné, že právě díky Picardovi Matalas dostal příležitost. Už tento týden začal kolektiv scenáristů pod Terryho vedením další přípravy.

Nová série má být uvedena na službu Disney+ v roce 2026 a v hlavní roli se vrátí Paul Bettany. Série zatím nemá název. V roce 2022 bylo oznámeno, že scenáristka WandaVision Jac Schaeffer připraví seriál VisionQuest, avšak Schaeffer se pustila do příprav seriálu Agatha All Along (dříve Agatha: House of Harkness a další názvy) a minimálně osm měsíců už na projektu nepracuje. Není zřejmé, zda si nový projekt z práce Schaeffer cokoliv bere anebo se začíná úplně od nuly. Podle nepotvrzených zvěstí by se mělo začít točit letos na podzim ve Velké Británii.

Visionův seriál bude první, který vzniká poté, co uvnitř Marvelu došlo k přehodnocení toho, jak studio pracuje s obsahem pro Disney+. Vedení z Disneyho zavelelo připravovat menší počet seriálů a šetřit. Interně v Marvelu změnily také styl přípravy. Zatímco dříve vznikaly Marvel série pro Disney+ tak trochu jako filmy, kdy hlavní zodpovědnost a vliv měli výkonní producenti a režiséři, do budoucna se hodlá studio přidržet klasického televizního modelu, kde největší slovo má showrunner, tedy vrchní scenárista.

V minulosti se objevily nepotvrzené drby o tom, že v sérii budou vystupovat Young Avengers, případně Visionovi syntetičtí potomci, ale ať už tyhle drby byly pravdivé nebo ne, spolu s příchodem nového scenáristického vedení stejně může být všechno jinak, takže o možné zápletce nevíme naprosto vůbec nic.

Vision je ve filmovém světě Marvelu umělá bytost, která vznikla kombinací Ultronem vytvořeného vibraniového těla, umělé inteligence JARVIS vyvinuté Tonym Starkem a částečně Brucem Bannerem a oživená mocí jednoho z Kamenů nekonečna. Stejného Kamene, který dal (nebo odemkl) síly Wandě Maximoff. Vision soužitím s Avengers a vztahem s Wandou byl stále lidštější a lidštější, až nakonec zemřel v boji s Thanosem, který mu vyrval Kámen nekonečna z čela.

Agentura SWORD zničené tělo znovu složila a opět mu vdechla život za pomoci zbytkové magie jednoho z kouzel Wandy Maximoff. Tento „bílý Vision“ (White Vision) byl SWORDem využitý v boji proti Wandě a uměle vytvořenému Visionovi, jehož Wanda stvořila ze své lásky a zármutku uprostřed svojí iluzorní magické bubliny. Dva Visionové se střetli a ten magický v tom bílém odemkl jeho vzpomínky, jež mu po oživení SWORDem byly odepřeny. Magický Vision po čase zmizel, když bylo zrušeno Wandino kouzlo, avšak White Vision zůstal naživu a odletěl neznámo kam.

Titulní foto je ilustrační, Paul Bettany jako Vision v Avengers: Age of Ultron

Zdroje: Variety, The Hollywood Reporter, WGA, Scarlet Witch Updates

Galerie: 4

Vision: Nová série s Marvel androidem má scenáristu a může do výroby | Fandíme filmu Vision: Nová série s Marvel androidem má scenáristu a může do výroby | Fandíme filmu Vision: Nová série s Marvel androidem má scenáristu a může do výroby | Fandíme filmu Vision: Nová série s Marvel androidem má scenáristu a může do výroby | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest