Box Office: Pokladny kin ovládly opice

Box Office: Pokladny kin ovládly opice | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit dalších 8 obrázků
Starší filmy mnoho vstupenek neprodávají, a tak návštěvnost závisí hlavně na Království Planeta opic.

Ačkoliv do kin vstoupila silná novinka, celková návštěvnost na určujícím trhu v USA nepřekonala stomilionovou hranici. Je to zřejmě dané tím, že chybí velké hity z předchozích týdnů. Navíc i když Království Planeta opic (Kingdom of the Planet of the Apes) uspělo, není to mega hit, co by dokázal naplnit biografy sám, bez pomoci dalších snímků.

Každopádně návrat opičí série utržil v Severní Americe přes 56 milionů. Království se podařilo pokořit jak Vzestup Planety opic, tak Válku o planetu opic, jen Úsvit planety opic dopadl lépe. Mezinárodní trhy přidaly k celkové tržbě dalších více než 72 milionů dolarů. To je méně, než se dopředu předpovídalo, ale Severní Amerika zase dopadla oproti předpovědím o něco lépe, takže globální úhrn 129 milionů zhruba odpovídá tomu, co se od filmu čekalo. Kdyby Království následovalo v pokladnách podobnou trajektorii, jako předchozí díly, může se tržba vyšplhat až někam k půl miliardě, což by pro film s udávaným rozpočtem 120-160 milionů byl fenomenální výsledek.

Na druhém místě víkendového žebříčku tržeb končí Kaskadér, jenž je jedním z důvodů, proč celková tržba víkendu ani se silnou novinkou nepokořila stomilionovou laťku. Už před týdnem při premiéře si Kaskadér (The Fall Guy) nevedl fenomenálně a rozhodně nejde o zázračnou trvalku. Tržby propadly o více než 50% a akční komedie tak v USA utržila jen necelých 14 milionů. Mezinárodně to bylo ještě horší, když zájem poklesl rovnou o 63% a bylo z toho jen něco přes 9 milionů. Úhrn z USA v tuto chvíli dělá skoro 50 milionů, z celého světa necelých 104 milionů. Zatím to vypadá, že Kaskadér neutrží víc než 180 milionů a při svém vysokém rozpočtu tak bude ztrátový.

Rivalové (Challengers) se promítají třetím týdnem, ve víkendovém žebříčku skončili třetí a utržili necelých 5 milionů v USA a a něco přes 4 miliony ve zbytku světa. Dohromady to dělá 38 milionů z USA a téměř 69 milionů celosvětově. Nakonec z toho může být i 100 mega. Na sportovní romantické drama pro dospělé docela slušný výsledek. Tak slušný, že by se nakonec film (po uvedení na domácím videu) nejspíš zaplatil, i kdyby neměl dopředu podepsaný tučný deal se službou Amazon Prime Video, kam Rivalové časem zamíří.

Žebříček pokračuje s hororem Tarot. Nějaký obří zájem o něj není. Během druhého víkendu nasazení se podařilo utržit 3,5 milionu, celkem to zatím dělá 12 milionů z USA, 20 milionů z celého světa a nakonec by to mohl Tarot dotáhnout až na 35 míčů. Při osmimilionovém rozpočtu je produkce v suchu.

Godzilla x Kong: Nové impérium (Godzilla x Kong: The New Empire) se promítá sedmým týdnem, připisuje si k dobru 2,5 milionu v USA a skoro 4 miliony ve zbytku světa. Dohromady už nám to dělá celkem 192 milionů ze Severní Ameriky a 559 milionů globálně. Už tak chybí jen asi 10 milionů k překonání Konga: Ostrova lebek, do této chvíle nejúspěšnějšího filmu z MonsterVerse série. Na konci příští týdne by měl být Kong pokořený. Nakonec by Nové impérium mohlo z kin odcházet i s 600 miliony.

Vedle slabé konkurence se v žebříčku stále drží křesťanské drama Unsung Hero. Tržba za víkend 2,2 milionu, tržba celkem přes 16 milionů. O chlup níž, se 2 miliony, končí Kung Fu Panda 4. Animák se promítá už úctyhodných 10 týdnů a lidé stále chodí. Mezinárodně dokonce ještě o kus víc, když si snímek připsal další více než 3 miliony. Z USA celkem je to zatím 191 milionů, z celého světa 521 milionů. Končit budeme někde kolem 550. Úspěchu Pandy napomáhá, že stále čekáme na plnou premiéru příštího animovaného velkofilmu, Garfielda ve filmu (The Garfield Movie). Ten se zatím promítá zhruba na třetině všech trhů, na něž má celkově namířeno. Tento víkend utržil asi 12 milionů a celkem je v kase 36 mega. Příští týden zase nějaké trhy přibudou, takže Garfield bude vydělávat dál.

Občanská válka (Civil War) už většinu zájemců o rozpad USA uspokojila a v kinech to bude pomalu balit. Tento víkend snímek utržil 1,8 milionu, celkem se v zámoří zatím povedlo prodat vstupenky za 65 milionů a globálně za více než 107. Nakonec by z toho mohlo být cca 130 mega, což je pro nezávislé studio A24 slušný výsledek a garance, že odvážný projekt nebude prodělečný.

Zájem o obnovenou premiéru Star Wars: Epizody I - Skryté hrozby projevili hlavně skalní fanoušci a ti se nabažili už minulý týden. Tento víkend zájem poklesl o více než 80%, utržit se podařilo 1,5 milionu a celkem obnovená premiéra utržila 18 milionů. Což je pro mnohokrát zaplacený snímek super výsledek.

Desítku uzavírá horor Abigail, s tržbou lehce nad 1 milion. Film zatím utržil 24 milionů v USA, 38 po celém světě, a kdyby to nakonec globálně dotáhl na 50, může si tleskat. Rozhodně by to ale padesátku pokořit chtělo, protože natáčení nebylo nejlevnější, přišlo na 28 milionů.

Za týden žebříčkem zamíchají Imaginární přátelé, Back to Black a Cizinci: Kapitola 1.

Titulní foto: Království Planeta opic

Zdroje: Luiz Fernando, Box Office Mojo

Galerie: 9

Box Office: Pokladny kin ovládly opice | Fandíme filmu Box Office: Pokladny kin ovládly opice | Fandíme filmu Box Office: Pokladny kin ovládly opice | Fandíme filmu Box Office: Pokladny kin ovládly opice | Fandíme filmu Box Office: Pokladny kin ovládly opice | Fandíme filmu Box Office: Pokladny kin ovládly opice | Fandíme filmu Box Office: Pokladny kin ovládly opice | Fandíme filmu Box Office: Pokladny kin ovládly opice | Fandíme filmu Box Office: Pokladny kin ovládly opice | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest