Marvel bude uvádět pouze dva nové filmy ročně

Marvel bude uvádět pouze dva nové filmy ročně | Fandíme filmu
Marvel Studios
Vedení studia přiznává, že v poslední době jeho tvorba nebyla nejlepší.

Z Disneyho už tyhle hlasy zaznívají delší dobu. Konglomerát potřebuje zlepšit své ekonomické výsledky a jednou z cest má být optimalizace výroby obsahu. Má se točit větší množství pokračování a obecně menší počet projektů, které dostanou jednotlivě větší péči a snad i střízlivější rozpočty.

 

Konkrétně u Marvelu podle aktuálního vyjádření šéfa Disneyho, Boba Igera, máme očekávat dva, maximálně tři celovečerní filmy do roka a dva televizní seriály do roka. Iger je spokojený s novinkami, které Marvel chystá na příští rok a dodává, že pak budou následovat další Avengers, tedy vrcholné událost, kde se potkávají hrdinové z vícero dosavadních samostatných snímků.

 

Jeden z šéfů Marvelu, Louis D’Esposito, v rozhovoru pro magazín Empire dokonce hovoří o možnosti vydávat pouze jeden seriál ročně. D’Esposito připouští, že komiksové studio má za sebou několik slabších let a spolu s Deadpoolem & Wolverinem se letos pokusí vrátit zpátky do sedla. Kdyby si v posledních letech i nadále vedly marvelovky výborně, nebylo by to podle Louise pro studio pozitivní. Daleko lepší je, že dostali s kolegy výchovný pohlavek a mohli se z chyb poučit. Hlavní je točit méně projektů a moci tak věnovat všem dostatečnou péči a pozornost.

 

Připomeňme, že větší množství novinek Marvel začal vyrábět ve chvíli, kdy si to od něj majitelé z Disneyho vyžádali. Objednávka přišla kvůli spuštění streamovací služby Disney+. Idea byla tehdy taková, že se do streamovací služby nalijí obří peníze, vyrobí se ohromné množství obsahu a to naláká nezměrné množství stálých předplatitelů. Tahle metoda nicméně jednoduše řečeno nezabrala. Iger pro CNBC prozradil, že Disney při snaze nahnat uživatele na Disney+ generoval ročně zhruba čtyřmiliardovou ztrátu a to bylo zkrátka dlouhodobě neudržitelné.

 

Když vezmeme snížení počtu premiér v potaz, jak vlastně následující roky u Marvelu budou vypadat? Letošní rok je přechodný, takže studio do kin uvede jen Deadpoola & Wolverina. V příštím roce jsou prozatím do kalendáře zapsaní Captain America: Nový svět, Thunderbolts*, Fantastická čtyřka a Blade. Blade bude tedy prakticky s jistotou odložený, potenciálně by Marvel mohl posunout i Fantastickou čtyřku, ta se přeci jen stále ještě ani nezačala točit. Na rok 2026 jsou navíc v tuhle chvíli oficiálně oznámení pouze pátí Avengers, takže místo v rozvrhu by bylo.

 

Stále se navíc šušká, že spolupracující studio Sony tlačí na to, aby se letos začal natáčet Spider-Man 4. Jestli vážně začne, pak by za rok nebo za dva šel do kin a jiné marvelovky stejně budou muset uhnout, pokud studio nechce sklouznout zase zpátky k nadprodukci…

 

Hlavní šéf Marvelu pro Empire Kevin Feige dodává, že vždy, když studiu nikdo nevěřil a mohlo jen překvapit, tak se mu vedlo nejlépe. Jak všechno nakonec dopadne, zatím nikdo neví, ale po loňském roce platí přinejmenším to, že Marvel znovu může jedině překvapit.

Titulní foto: Deadpool & Wolverine

Zdroje: CNBC, Empire, Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest