Další jehňátko: Vizuálně lákavý okultní horor míří do světa z nedalekého Polska

Další jehňátko: Vizuálně lákavý okultní horor míří do světa z nedalekého Polska | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Podivný kult, vůdce pasující se do role mesiáše a dospívající dívky. Tohle pro někoho nedopadne dobře.

Horor/drama Další jehňátko (The Other Lamb) vypadá dle traileru na solidní psycho záležitost. Pojednává o dívce, která se narodila do čistě ženské komunity vedené charismatickým (jediným) vůdcem (mužem). Ten sám sebe pasuje do role mesiáše, přičemž evidentně zneužívá naivní víry skupiny dívek. V určitém věku a pod tlakem okolností však začne hlavní hrdinka zpochybňovat filosofii kultu a dokonce začne rozporovat i vlastní vnímání reality. Důvodem jsou noční můry (a jsou to vážně jen sny?) a zneklidňující zjevení, díky nimž pocítí tendenci pochybovat o úmyslech jejich "pastýře". Snímek by měl představovat odvážné podobenství problematizující uvědomění si sama sebe a vzpouru k zavedeným (ač evidentně pokřiveným) pořádkům.

Oceňovaná režisérka Małgorzata Szumowska má v evropském kontextu skvělou reputaci. Za snímky Tvář a tělo obdržela Stříbrného lva na prestižním festivalu Berlinale a obecně platí za progresivní a odvážnou tvůrkyni, jež jde v mnoha ohledech až na hranu. V hlavní rolích se představí Michiel Huisman (seriál Hra o trůny, Věčně mladá) společně s Raffey Cassidy (Spojenci, Vox Lux) a křoví jim budou dělat Denise Gough, Eve Connolly, Kelly Campbell, Isabelle Connolly, Ailbhe Cowley a Juliette Crosbie. Scénář má pak na svědomí C.S. McMullen.

Snímek talentované režisérky posbíral doposud povětšinou kladné recenze, když na serveru RottenTomatoes registrujeme 14 kladných recenzí z celkových 19 při nadstandardním průměrném hodnocení 7.43/10. Kritici hovoří o provokativním, vtahujícím a působivém "coming-of-age" diváckém zážitku. Česká premiéra byla stanovena na 30. dubna 2020.

Galerie: 9

Další jehňátko: Vizuálně lákavý okultní horor míří do světa z nedalekého Polska | Fandíme filmu Další jehňátko: Vizuálně lákavý okultní horor míří do světa z nedalekého Polska | Fandíme filmu Další jehňátko: Vizuálně lákavý okultní horor míří do světa z nedalekého Polska | Fandíme filmu Další jehňátko: Vizuálně lákavý okultní horor míří do světa z nedalekého Polska | Fandíme filmu Další jehňátko: Vizuálně lákavý okultní horor míří do světa z nedalekého Polska | Fandíme filmu Další jehňátko: Vizuálně lákavý okultní horor míří do světa z nedalekého Polska | Fandíme filmu Další jehňátko: Vizuálně lákavý okultní horor míří do světa z nedalekého Polska | Fandíme filmu Další jehňátko: Vizuálně lákavý okultní horor míří do světa z nedalekého Polska | Fandíme filmu Další jehňátko: Vizuálně lákavý okultní horor míří do světa z nedalekého Polska | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest