Jack the Giant Killer: Nový film Bryana Singera

Jack the Giant Killer: Nový film Bryana Singera | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Režisér prvních dvou dílů série X-Men se dal na pohádku. V hlavních rolích Ewan McGregor a Nicholas Hoult.

Bryan Singer bude v nejbližších dnech po očku sledovat, jak si povedou X-Men: První třída (naše stále velmi čerstvá recenze zde), pod nimiž je podepsán jako producent. Hlavní pozornost však upíná jinam, a to ke svému novému filmu, který již momentálně pilně natáčí. Ostatně od premiéry Valkýry už uběhly více než dva roky, tudíž není velkým překvapením, že Singer opět kutí něco nového. Nějakou chvíli byl sice spojován s celovečerním (a stejnojmenným) filmem na motivy sci-fi seriálu Battlestar Galactica, nakonec se však rozhodl zabrousit do úplně jiného žánru, konkrétně na pomezí fantasy a pohádky. Singer by měl přinést moderní verzi knihy Jack and the Beanstalk (pojednává o chudém obchodníkovi, který se pomocí kouzelných fazolí dostane do nebeského království, kde bojuje o místní princeznu), ovšem s několika poměrně zásadními rozdíly. Tím asi nejviditelnějším je fakt, že snímek nese přece jenom drsnější název Jack the Giant Killer (Zabiják obrů Jack) a místo putování do nebes se v něm podíváme do říše obrů.

Oficiální synopse hovoří o hlavním hrdinovi Jackovi, jemuž se povede díky tajemné bráně do oné říše dostat. Jeho hlavním úkolem přitom bude vysvobodit princeznu Isabellu ze spárů zlého krále Brahmwella a také porazit královu armádu plnou pomstychtivých obrů, kteří jsou navíc od dávných dob naštvaní na rasu lidí, že je vypudili ze země. Zkrátka pěkně vydatná šichta pro jednoho odvážného mladíka. Nahlédneme-li přitom do historie, můžeme vydedukovat, že Singer nebude u svého "moderního pojetí" čerpat pouze ze své hlavy. V 60. letech totiž vznikl snímek se stejným názvem (u nás se jménem Jack zabíjí obra), kde se objevuje téměř identická dějová linka a řada postav se stejnými jmény. Spíše než o nové ztvárnění dětské knihy tedy můžeme čekat remake téměř půl století staré fantasy.

Do hlavní role Jacka obsadil Singer Nicholase Houlta, s nímž spolupracoval na již zmíněných nových X-Menech (Hoult v nich hraje Beasta). Ústředního záporáka Brahmwella si střihne Ian McShane (ten pro změnu momentálně dělá padoucha ve čtvrtých Pirátech z Karibiku), generála jeho stráží pak ztvární Ewan McGregor. Toho mimochodem můžete ve svém filmovém kostýmu najít i v galerii, která obsahuje několik fotek z natáčení. Kromě McGregora je na nich vidět i Eddie Marsan jako Ewanův dvorní pomocník. V dalších rolích se pak představí Eleanor Tomlison (Isabella), Stanley Tucci (králův zlý poradce) nebo Bill Nighy a John Kassir - tohle duo si střihne dvouhlavého vůdce armády obrů. Scénář mají na svědomí Christopher McQuarrie (se Singerem už spolupracoval např. na vynikajících Obvyklých podezřelých) s Darrenem Lemkem a Markem Bombackem (čtvrtá Smrtonosná past). A ještě jedna důležitá zpráva na konec - Singer snímek natáčí na kamery RED Epic, což znamená dvě věci. Jednak se jedná o stejnou techniku, jakou je natáčen např. Hobit a jednak (což s tím úzce souvisí), že snímek bude uveden (a rovnou také natáčen) ve 3D. Jack the Giant Killer by měl mít premiéru 12. července příštího roku a my jsme opravdu zvědaví, jak si Singer v novém žánru poradí, zatím totiž vyloženě špatný film nenatočil.

Galerie: 2

Jack the Giant Killer: Nový film Bryana Singera | Fandíme filmu Jack the Giant Killer: Nový film Bryana Singera | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest