Nový Spider-Man se představuje

Nový Spider-Man se představuje | Fandíme filmu
Ředitel Marvelu, Kevin Feige, hovoří o tom, jaký nový Spider-Man bude, co od něj můžeme očekávat či jak dlouho už jej Marvel připravuje.

Loni na podzim se poprvé proslechlo, že by se Spider-Man mohl vrátit k Marvelu. Zákulisní jednání však probíhala podstatně déle a Kevin Feige, ředitel Marvelu, připouští, že se Spider-Manem počítali od té chvíle, kdy začali plánovat třetí fázi filmového Marvel Universe. Samozřejmě, nikdy si nemohli být jistí, jestli se nakonec povede se Sony nějak dohodnout, proto všechny plány vznikaly ve dvou variantách - se Spider-Manem a bez Spider-Mana. Tedy ještě přesněji řečeno, těch variant bylo mnohem více, v závislosti na všech hercích (specificky zmiňme především Roberta Downeyho Jr.), které bylo k uskutečnění plánů potřeba, ale teď už má Marvel všechny potřebné hrací kameny pojištěné a může se soustředit čistě na to, jak svůj pevně naplánovaný příběh co nejlépe podat. O detailech dohody SonyMarvelem sice víme jen málo, avšak Feige ujišťuje, že minimálně do roku 2019 (konec třetí fáze Marvel Universe) je všechno pevně naplánované a nemůže se stát, že by Spider-Man z ničeho nic zase uprchl.

Co Feige prozradil o samotném Spider-Manovi? Už teď se potuluje někde po New Yorku, ve svém podomácku vyrobeném kostýmu, jen jsme o něm zatím zkrátka neslyšeli. Avengers: Age of Ultron nemají bonusovou scénu na konci titulků. První Avengers ji také neměli, ale dodatečně se natočila. Zatím se ale zdá, že v případě Avengers 2 nás nic takového nečeká. Feige trvá na tom, že se Spider-Man v Age of Ultron žádným způsobem neobjeví.

Již z dřívějška víme, že jej poprvé potkáme v Captain America: Civil War, v samostatném filmu se objeví v roce 2017. V žádném z filmů nemáme čekat příběh hrdinova zrodu. Diváci v posledních letech viděli už dva, moc dobře jej znají. Hrdinu a jeho základní principy lze podle ředitele představit i jiným způsobem. Spider-Man opět bude Peter Parker, protože Parkera v Marvel Cinematic Universe jsme zatím neviděli. Miles Morales (druhý nejznámější mladík pod maskou Spider-Mana) je podle Feigeho vynikající charakter a pokud vše poběží jako po drátkách, jistě pro něj bude prostor někdy v budoucnosti. Peter se ale rozhodně musel objevit jako první.

Mohl by ale Parkera ztvárnit herec, který nemá bílou barvu pleti? Podle Feigeho to vyloučené není (i když z tónu jeho hlasu to nezní příliš pravděpodobně). Pátrání po novém představiteli je hodně rozsáhlé a jediným kritériem je prý věk. Jak starý má být herec, Feige neřekl, nicméně Peterovi ve filmu opravdu bude 15-16! Což má své důvody.

Feige připomíná, že v původní komiksové linii Spider-Man strávil na střední škole řadu let, v sérii Ultimate Spider-Man rovnou deset let. Ve filmu od Raimiho maturoval někdy v polovině, v Amazing sérii na začátku druhého dílu. V chystaných filmech chce Marvel Peterova středoškolská léta konečně pořádně ukázat. Peter Parker prostě bude ten kluk, co nezapadá do školních kolektivu, ale jakmile si nasadí masku, je z něho sebevědomý hrdina, který se houpe v ulicích a bojuje s padouchy. Je to normální středoškolák, který se ve světě, ve kterém Avengers bojují s mimozemšťany, vyrovnává se skutečností, že má z ničeho nic nadpřirozené síly.

Nové filmy se mají zaměřit na jeho smysl pro humor, na nekonečný proud chytrých a vtipných poznámek, kterými protivníky ubíjí úplně stejně, jako svými nadlidskými schopnostmi. Důležitá je také interakce s dalšími superhrdiny, která v dosavadních filmech nebyla možná. Spider-Man bude hodně jiný, než kterákoliv jiná postava z MCU (Marvel Cinematic Universe) a nízký věk tuhle skutečnost ještě posílí. A pozor, nový kostým už je vymyšlený. Od dosavadních filmových kostýmů se má hodně lišit, pořád to ale bude klasický Spider-Man, tak jak jej známe.

Obecně se pak skutečně nemáme bát toho, že by Spider-Man neměl co nabídnout. Filmy dosud neprozkoumaly nejen řadu jeho padouchů a dalších vedlejších postav, ale především také řadu hrdinových vlastností. Feige pak připomíná snímek Batman začíná. Také to byl už šestý celovečerní film s Batmanem a pořád dokázal nabídnout spoustu nového.

Zdroje: Collider, Collider II, Crave Online, MTV, Badass Digest, IGN, Slashfilm

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest