Avengers 2: Pokoří během úvodního víkendu jedničku?

Avengers 2: Pokoří během úvodního víkendu jedničku? | Fandíme filmu
Hollywoodští finanční analytici se podívali na to, jak si Avengers: Age of Ultron povedou v pokladnách.

Avengers v roce 2012 utržili v USA během prvního víkendu 207 milionů dolarů, což je dodnes nepokořená rekordní suma. Překonají rekord očekávaní Avengers: Age of Ultron? Podle současných odhadů by „dvojka“ měla utržit o víkendu 190-200 milionů dolarů, odhady jsou ale samozřejmě jen odhady a mohou se dále měnit. Pokračování superhrdinské týmovky má až několikanásobně lepší předprodeje a vede si lépe i na sociálních sítích. Marvelovky jsou také obecně populárnější a populárnější. Iron Man 3 si během úvodnímu víkendu vedl oproti předchozímu dílu lépe o 27%, Thor 2 o 24% a Captain America 2 dokonce o 32%. Strážci galaxie pak prokázali, že diváci slyší už i na samotnou značku Marvel Studios.

U letošních očekávaných premiér (Rychle a zběsile 7, Padesát odstínů šedi) se odhady prvních tržeb rozcházely s realitou až o desítky milionů dolarů, takže je třeba s rezervou brát i vlastní předběžné analýzy. Podle průzkumů navíc Avengers: Age of Ultron zaostávají v tzv. „unaided awareness“, což znamená, že potenciální diváci mimo skalní jádro příznivců zatím o blížícím se filmu příliš nepřemýšlejí. To se ale začne postupně měnit, s tím jak Marvel (potažmo jeho vlastník Disney) zintenzívní televizní a plakátovou reklamní kampaň, začnou vycházet recenze v mainstreamových médiích a hvězdy postupně budou navštěvovat nejrůznější talk shows. Bez důležitosti není ani to, že až do konce dubna nemá premiéru žádný velký film a diváci tak budou hladoví.

Avenegrs: Age of Ultron tedy stále mají během úvodního víkendu šanci svého předchůdce pokořit, stoprocentně však zaberou přinejmenším druhou příčku žebříčku, kterou zatím drží Iron Man 3 se 174 miliony. Co se mezinárodních rekordů týče, tam je situace složitější, protože film bude celosvětově uváděn v rozmezí tří týdnů, od 22.4. do 12.5., kdy Avengers 2 ukončí své tažení v Číně (jen v Japonsku je již tradičně premiéra odsunutá o několik měsíců, až na červenec). Tržby tedy budou nejspíš stejně jako v případě jedničky rovnoměrně rozprostřeny napříč delším časovým úsekem. Přesto by asi nikoho nepřekvapilo, kdyby v celkovém součtu film utržil víc než 1,5 miliardy dolarů, což je částka, na kterou se vyšplhali v kinech první Avengers. Jak už bylo naznačeno výše, marvelovky jsou rok od roku stále populárnější a na mezinárodních trzích, kde na rozdíl od Ameriky nebyli jednotliví hrdinové dříve příliš známí, to platí dvojnásob. Co myslíte, má se James Cameron obávat? Jeho Titanic utržil 2,1 miliardy, Avatar 2,7 miliardy. Žádný film v historii si zatím nevedl lépe. Avengers: Age of Ultron by se těmto metám mohli pokusit alespoň přiblížit. 

Zdroje: Deadline, THR, Variety, Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest