Box Office: Zběsilým hrdě čelily malé novinky

Box Office: Zběsilým hrdě čelily malé novinky | Fandíme filmu
Ryan Gosling a Kristen Stewart proti nejrychlejším autům na planetě Zemi.

Rychle a zběsile 7 končí druhý víkend v amerických pokladnách s 60,6 miliony, což znamená, že dosavadní desetidenní tržba překonává 252 milionů a tím i konečnou tržbu šestého dílu (238 mega). I 58 procentní propad je v sérii slušnou výjimkou, protože ostatní díly padaly o tři procenta tvrději. Ukazuje se, že smrt Paula Walkera nebyla pouze smutným tahákem na rozloučení s jeho postavou, ale také zajistila filmu nové a výdělečnější datum premiéry. Minulý rok by film v druhém týdnu čelil Úsvitu Planety opic, teď zde má jen červenou knihovnu a kousky uvedené v limitovaném nasazení. I miliarda se přiblížila téměř nevyhnutelným tempem, když film odpálil téměř všechny filmy v Rusku (čtyřdenní tržby ve výši 15 milionů) a Číně (rekordní premiéra 68,8 mega) a posouvá se těsně nad 800 milionů. Disney trochu slušňácky uvalil embargo na recenze Avengers 2, takže Rychle a zběsile 7 může dominovat většině článků a hovorů ještě další týden.

Jedinou široce nasazenou novinkou tohoto víkendu byla desátá adaptace jedné z knih Nicholase Sparkse. The Longest Ride samozřejmě nezklame ty, kteří očekávají melodrama ze staré školy. Mimo Sparksova jména ale tentokrát film nenabídl nic dalšího, protože vyjma Eastwoodova syna Scotta, umírajícího Alana Aldy a Britt Robertson, o které se bude vědět až po premiéře Země zítřka, se ve filmu neobjeví žádná "hvězda". Se 13,5 miliony dolary se pohybujeme na té slabší škále dosavadních tržeb Sparksových romancí a očekávané konečné tržby okolo 40 mega jsou taktéž čistým podprůměrem. Celosvětově film zatím utržil 16,5 milionu.

O čem bychom ale měli mluvit především, je silný otvírák sci-fi konverzačky Ex Machina, která utržila jenom ve čtyřech kinech parádních 250 000 dolarů. Doufejme, že jeden z nejlepších filmů tohoto roku neskončí v chystaném rozšířeném nasazení podobně jako horor Neutečeš, který z 1655 kin dostal tento víkend 2 miliony a nezaslouženě se v USA plahočí k pouhým 12 milionům. Ex Machina celosvětově zatím utržila šest a půl milionu.

Do tří kin a na VOD kanály se dostal režijní debut Ryana Goslinga s názvem Lost River, ve kterém Nicolas Winding-Refn, Terrence Malick a Derek Cianfrance ovládli skrze voodoo panenku Goslinga a natočili společně film. Alespoň tak to tvrdí recenze, které popichují film už od jeho premiéry v Cannes. Film dostane od diváků tento víkend maximálně 35 000 dolarů.

Lépe se dařilo Sils Maria, francouzskému projektu, za který dostala Kristen Stewart francouzského Oscara. Další kvalitní konverzačka, tentokrát ale nikoli o umělé inteligenci, ale o stavu současného šoubyznysu, dostává z šestice kin 70 000 dolarů. A ještě lepší tržby pojí druhé melodrama tohoto víkendu, ve kterém Al Pacino coby stárnoucí rocker mění běh svého života. Snímek Danny Collins zavítal do sedmistovky kin, kde diváci nechali 1,6 milion. Dříve se film promítal v omezeném nasazení, a tak už má na kontě celkem dva a půl milionu. Jen o chlup horší výsledek, 1,4 milionu, pak patří hvězdně obsazené komedii While We're Young s Benem Stillerem, Naomi Watts nebo Adamem Driverem. Ta se také dočkala tento týden nasazení do většího množství kin, ale celkově už utržila 2.3 milionu.

Příští týden přijde slušně recenzovaný horor Unfriended nabízející slashovou variaci na Skypu, dokumentární legenda Alastair Fothergill nás zavede do Monkey Kingdom a pro skutečně ale skutečně nenáročné diváky je tu Policajt ze sámošky 2.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest