Box Office: Gravitace přitáhla rekordní počet diváků

Box Office: Gravitace přitáhla rekordní počet diváků | Fandíme filmu
Zato Hra na hraně s Benem Affleckem a Justinem Timberlakem vsadila na špatnou kartu.

Spravedlnost existuje! Možná jsem byl jediný, kdo měl z finančního neúspěchu Gravitace strach. Ambiciózní a originální snímek, výborné recenze, všechno se zdálo až příliš dokonalé. Teď však můžeme s jistotou prohlásit, že Alfonso Cuarón dovedl svůj film k úplné dokonalosti i na poli kinovýdělků.

Gravitace se Sandrou Bullock a Georgem Clooneym má tedy první místo s parádními 55 miliony dolary. Jak již bylo v minuluosti řečeno, výborné recenze a ratingy umožní filmu držet se v kinech opravdu dlouho. Padesátka navíc znamená slušivé místo mezi nejlepšími říjnový otvíráky jako Paranormal Activity 3 nebo Jackass 3 a nutno také dodat, že byl film velice úspěšný v IMAXech a ukázal producentům, že o kvalitní projekci je zájem. Potlesk Sandře Bullock, která si dokáže prorazit cestu v každém žánru. Těžko říct, kde bychom byli, kdyby se film odehrával na poušti, jak bylo původně plánováno.

Na druhém místě Zataženo, občas trakaře 2 s 21 miliony dolarů a v součtu už s 60 miliony. Pokles z minulého týdne to není nijak razantní, takže sytě barevné chodící potraviny pořád rodiče lákají a lákat budou, protože pokud dobře koukám, tak v kinech další měsíc jiný animák nebude.

Třetí místo patří Hře na hraně, která rozhodně nenaplnila očekávání studia Fox a od diváků dostala jen chudých 8 milionů. Předchozí počin Brada Furmana Obhájce byl teda jiná káva, a to měl o deset milionů vyšší rozpočet. Naštěstí jsou Justin Timberlake a Ben Affleck relativně úspěšní v zahraničí, takže z toho úplná katastrofa nebude. Poučení je však jasné, jen s jednou dvojičkou partii nevyhrajete.

Na čtvrtém místě je pak Zmizení s necelými 6 miliony (dohromady už 50 milionů jen z Ameriky) a po 4,5 milionech dostali jak Rivalové (z Ameriky už 18 milionů, ze světa 30), tak Baggage Claim a Don Jon (oba v součtu mají okolo 16 milionů).

Příští týden nás čekají dva zatím nepříliš dobře přijaté snímky - Romeo a Julie s oscarovou Hailee Steinfeld a Machete zabíjí. Jako třetí vstoupí do kin Kapitán Phillips s Tomem Hanksem.

Deadline

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest