Box Office: Rodinná zábava porazila dramata

Box Office: Rodinná zábava porazila dramata | Fandíme filmu
Na prvním místě Zataženo, občas trakaře 2, Rivalové dojeli až třetí.

Tento víkend nastupovalo do širší distribuce hned několik novinek, ale pokud jde o výdělečné filmy, nemůžou studia sáhnout vedle s animáky.

První příčka patří pokračování Zataženo, občas trakaře. Animovaná šílenost bohužel ztratila s novými režiséry hodně z kouzla předchozího dílu, přesto rodinky přinesly do kin 35 milionů dolarů. Je to o pět mega víc než za první víkend zvládnul předchozí díl a o necelých deset méně než nasbíral minulý rok touhle dobou Hotel Transylvánie. Samozřejmě, že po Letadlech už nejen děti žadonily po něčem pořádném, takže úspěch nebyl žádným překvapením.

Na druhém místě se udrželo přes nápor novinek i přes necelý padesátiprocentní pokles Zmizení s Hugh Jackmanem a Jakem Gyllenhaalem, které vysbíralo 11 milionů. Studio pravděpodobně čekalo větší trvalku, ale i tak už je to z celého světa 45 milionů, a to teprve hovoříme o malých trzích jako Malajsie nebo Nizozemsko.

Bronzová medaile patří závodnickému dramatu Rivalové od mistra biografických filmů Rona Howarda. Bohužel ani vysoká hodnocení od kritiků nepomohla prodat více lístků než za 10,3 milionu. Jak na sobě nemá Chris Hemsworth kostým Thora, nedají se čekat zázrazky. Studio udělal dobrý krok, že nevpustilo závodníky na trať minulý týden, kde by to bylo s konkurencí opravdu jak na promočené a kluzké závodní dráze.

Čtvrté místo patří malému filmu jménem Baggage Claim, kde Paula Patton hledá toho pravého. Bylo z toho 9,2 milionu dolarů, přičemž rozpočet byl pouhých 8,5 milionu. Bohužel film je z řady černošských romantických komedií ve stylu Tylera Perryho, takže z toho byly i celkem špatná hodnocení.

Paté místo přistálo Josephu Gordon-Levittovi a jeho tvůrčímu debutu Don Jon. Joe propagoval film kde se dalo, dokonce se stal i prvním režisérem, který hostoval jako editor IMDb, hodnocení byla pozitivní, výdělky se zastavily na 9 milionech. Na šestimilionový rozpočet to ale bohatě stačí a studio udělalo dobře, že nasadilo film do širší distribuce, protože limitovaně by to asi bylo trápení. PS: Máme tedy definitivní důkaz, že je Paula Patton víc sexy než Scarlett Johansson?

Co se týče filmů pro pár sálů, zmínit musíme Metallica: Through The Never, která doslova vytřískala z 300 kin 1,7 milionu. Koncertní film, který doplňoval malý příběh s Danem DeHaanem, byl povinností pro fanoušky a rozhodně přinesl svěží vítr do sálů, kde vyčichávali One Direction.

Příští týden nás čeká úchvatná Gravitace a fanoušci Batmana by mohli zajít na Bena Afflecka ve Hře na hraně.

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest