Madam Web: Nové upoutávky blíže představují příběh a záporáka

Madam Web: Nové upoutávky blíže představují příběh a záporáka | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zobrazit dalších 12 obrázků
Napojení na jiné spidermanovské filmy bude dle dostupných informací jen minimální. Čeká nás samostatný film.

Zase jsme o krok blíž k premiéře komiksovky Madam Web (Madame Web), zase byly zveřejněny nové plakáty a upoutávky. Plakáty najdete dole v galerii, videa jsou rozmístěná v textu. Tři ukázky se soustředí na zápletku filmu a jeho záporáka Ezekiela Simse (Tahar Rahim).

Videa o snímku říkají, že se žánrově odklání od klasických superhrdinských akčních dobrodružství. Očekávat máme spíš mrazivý thriller, v němž hrdinky prchají před nebezpečným zabijákem Ezekielem. Proč jim jde po krku? Dlouho hledal v amazonské džungli látku, která mu má dopřát nadlidské síly. Konečně se dočká, avšak spolu s látkou přichází také schopnost vidět budoucnost. A v té jej zabijí tři ženy (Sydney Sweeney, Isabela Merced, Celeste O'Connor) nadané vlastními superschopnostmi. Rozhodne se je tedy zničit ještě před tím, než jej vůbec stačí potkat.

Je otázkou, zda vlastně nesledujeme vznik časového paradoxu, sebenaplňující se proroctví či metaforického Urobora – hada, který pojídá svůj vlastní ocas. Aneb, pokud by Ezekiel po dámách nezačal pátrat a útočit na ně, opravdu by měly důvod pokusit se zavraždit jeho? Tak či tak, naštěstí je tu ještě Cassandra Web (Dakota Johnson), žena taktéž obdařená schopností jasnozřivectví, jež je odhodlána tři nic netušící dámy za každou cenu před nebezpečím ochránit.

Krom ukázek a plakátů vyšel také rozhovor s jednotlivými osobnosti snímku pro magazín Entertainment Weekly. Režisérka S.J. Clarkson v něm říká, že se Madam Web odehrává jednoznačně v samostatném světě a není navázaná na jiné spidermanovské filmy. To tvůrcům dalo velkou volnost, aniž by se museli na cokoliv ohlížet.

Problematiku trochu komplikuje insider Jeff Sneider. Ten tvrdí, že snímek do nějaké míry propojený je nebo přinejmenším měl být. Původně prý bylo v plánu napojit Madam Web na Spider-Manovy filmy s Andrew Garfieldem v hlavní roli. Až po natáčení bylo dodatečně rozhodnuto, že by měl snímek ladit spíš se Spider-Manem Toma Hollanda, a proto prý během dotáček byly vymazány jakékoliv zmínky o tom, kdy přesně se film odehrává, aby bylo časové zasazení více ambivalentní (nebo více odpovídalo filmům s Hollandem).

A další podrobnosti má také insider Cryptic HD Quality. Podle jeho posledních informací jsou spidermanovské zmínky v Madam Web pouze minimální a pokud se na ně někdo těšil, bude zklamaný. Jasnovidectví je ve filmu spojeno s něčím, co je označováno jako „časoprostorová síť“, což zřejmě může sloužit jako určitý druh volného navázání filmu na dění v paralelních realitách, kde se odehrávají ostatní komiksové snímky studií Sony a Marvel. Madam Web údajně nemá potitulkovou scénu, což by podporovalo nedávné tvrzení, že se Sony bude jakoukoliv provázanost u svých budoucích komiksových filmů snažit omezit na minimum.

Tou dobou v jiné realitě: Madam Web se odklání od zažitých komiksových zvyklostí a vypráví příběh o zrodu jedné z nejzáhadnějších marvelovských hrdinek. V napínavém thrilleru začíná Cassandra Webb jako záchranářka na Manhattanu. Když objeví své jasnozřivé schopnosti, musí se vypořádat se svou minulostí a naváže vztah se třemi mladými ženami, kterým je souzena mocná budoucnost. Tedy pokud přežijí smrtící současnost.

V hlavních rolích hrají Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Isabela Merced, Celeste O'Connor, Emma Roberts, Mike Epps, Adam Scott, Zosia Mamet a Tahar Rahim. Snímek režíruje S.J. Clarkson, scénář napsali Kerem Sanga, Claire Parker a samotná Clarkson. Datum české premiéry je stanoveno na 14. února 2024.

Foto: Sony

Sony: EW, Jeff Sneider, Cryptic HD I, IIIII, IV, V

Galerie: 13

Madam Web: Nové upoutávky blíže představují příběh a záporáka | Fandíme filmu Madam Web: Nové upoutávky blíže představují příběh a záporáka | Fandíme filmu Madam Web: Nové upoutávky blíže představují příběh a záporáka | Fandíme filmu Madam Web: Nové upoutávky blíže představují příběh a záporáka | Fandíme filmu Madam Web: Nové upoutávky blíže představují příběh a záporáka | Fandíme filmu Madam Web: Nové upoutávky blíže představují příběh a záporáka | Fandíme filmu Madam Web: Nové upoutávky blíže představují příběh a záporáka | Fandíme filmu Madam Web: Nové upoutávky blíže představují příběh a záporáka | Fandíme filmu Madam Web: Nové upoutávky blíže představují příběh a záporáka | Fandíme filmu Madam Web: Nové upoutávky blíže představují příběh a záporáka | Fandíme filmu Madam Web: Nové upoutávky blíže představují příběh a záporáka | Fandíme filmu Madam Web: Nové upoutávky blíže představují příběh a záporáka | Fandíme filmu Madam Web: Nové upoutávky blíže představují příběh a záporáka | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest