Lone Ranger: Vznikne film bez Gora Verbinského?

Lone Ranger: Vznikne film bez Gora Verbinského? | Fandíme filmu
Disney chce natočit předražený western s Johnnym Deppem stůj co stůj. Vyhodí kvůli tomu režiséra?

Nedávno jsme vás informovali o tom, že kvůli přemrštěnému rozpočtu (275 milionů USD) a nelehkým dobám studio Disney uvažovalo o tom, že by odpískalo natáčení megalomanského westernu Lone Ranger, který chtěl s Johnnym Deppem v jedné z hlavních rolí natáčet Gore Verbinski, pod producentskou záštitou Jerryho Bruckheimera. Jak tvůrci, tak studio ale chtějí za každou cenu pokračovat, a tak hledají cesty, jak rozpočet osekat na co nejúnosnější mez - Poslední informace analytického serveru Deadline hovoří o částce 215 milionů. Jak se k ní ale dostat?

Podle zákulisních informací měly ve filmu ze všeho nejvíc stát velké akční sekvence na parních vlacích a digitální vlkodlaci. A protože fanoušci westernů či třetího Návratu do budoucnosti vědí, jak dokážou být honičky po střechách jedoucích vagonů fajn, je dobře, že by zrovna tenhle prvek měl ve scénáři zůstat. Naopak vlkodlaci nejpíš půjdou k šípku, což ale asi nikoho nemrzí. Kdo taky potřebuje vlkodlaky ve westernu? Zvlášť v době, kdy nám je Stmívání dokázalo spolehlivě znechutit.

Další šetření proběhne především v rámci výplat. Podle Hollywood Reporteru by se jen díky seškrtání platů Jerryho Bruckheimera a Gora Verbinského mělo ušetřit deset milionů. Deadline předpokládá, že oba pánové společně s Deppem spolknou minimálně 30 milionů, ale na základě současných jednání by se větší část jejich pevné výplaty mohla přetavit v procenta ze zisku.

Posledním úsporným opatřením, o kterém se v současnosti mluví, by byla výměna režiséra. Rich Ross z Disneyho totiž nedávno prohlásil, že doufá, že "spolupráce s Deppem a Bruckheimerem vyjde". Opomněl zmínit Verbinského záměrně? Je to docela možné. Ze studia se údajně již delší dobu ozývají hlasy, že režisér nedokáže udržet rozpočet na uzdě a při natáčení zbytečně moc utrácí.

Jenže šel by do projektu Johnny Depp bez Verbinského? Ti dva spolu natočili čtyři filmy, evidentně se jim spolupracuje velmi dobře. Bez Deppa by ropočet sice klidně mohl klesnout hluboko pod 200 milionů (zrovna z jeho platu se v případě úspor bude odřezávat asi nejméně), ale byl by pak film prodejný? Už takhle kde kdo pochybuje o tom, že by na western mohlo přijít nějaké závratné množství diváků. A co teprve bez účasti hvězdného Deppa!

A pokud by Depp zůstal, dokáže méně zkušený režisér vyprodukovat dostatečně úchvatný spektákl, aby diváci přišli do kina? Čtvrté Piráty zachránila toliko populární značka, jinak se Robu Marshallovi krutě nepovedli - bombastickou sérii se mu podařilo přetvořit v cosi, co působí dojmem dražší studiové inscenace. A Andy Hendrickson, vysoce postavený funkcionář studia, nedávno prohlásil, že aby film pořádně vydělal, musí to být především pořádná podívaná. Takže pokud by Disney chtěl připravovat nějakou polovičatou verzi Lone Rangera, šel by proti vlastní filosofii. V zásadě se tak zdá, že smysluplně pokračovat lze dvěma základními způsoby : Buď to studio riskne a ty peníze to "Osmělého rangera" prostě nasype anebo by se mělo na projekt definitivně vykašlat a už tuhle křeč nadále neprodlužovat.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest