Daredevil: Carnahanovy drsné verze se téměř jistě nedočkáme

Daredevil: Carnahanovy drsné verze se téměř jistě nedočkáme | Fandíme filmu
Také pro vás máme video, které předvádí, jak si Carnahan Daredevila představoval.

Daredevil zážívá nelehké časy. Nedávno jsme vás informovali, že projekt opustil režisér David Slade a studio Fox začalo horečně shánět náhradu, protože pokud film nezačne natáčet nejpozději do 10. října, práva na postavu se vrátí Marvelu. Ten Foxu nabídl, že termín oddálí, pokud výměnou dostane zpět práva na některé vedlejší postavy ze světa Fantastické čtyřky, nicméně Fox návrh nepřijal, protože do restartu Čtyřky vkládá velké naděje. Už tenkrát se předpokládalo, že režisér Joe Carnahan, který měl nahradit Davida Sladea, šibeniční termín natáčení nestihne, ale teď už je to prakticky jisté.

Carnahan byl totiž přizván hodně na poslední chvíli, nicméně i když starší scénář Davida Jamese Kellyho podle něj vůbec není špatný, odehrával se v současnosti a takový Daredevil Carnahana nelákal. Chtěl látku pojmout jako drsný thriller zasazený do sedmdesátých let, inspirovaný komiksem Born Again Franka Millera a snímkem Serpico Sidneyho Lumeta. Na konci článku si dokonce můžete pustit dvě verze sestřihu (opatrnější a drsnější), kterým Carnahan svoji vizi studiu prezentoval. Foxům se prý Carnahanova představa líbila, jenže režisér záhy zjistil, že by se přípravy do 10. října zkrátka nedaly stihnout a nechtěl být v situaci, kdy by točil bez hotového scénáře a vyvíjel film za pochodu. Pokud se tedy Fox nerozhodne na poslední chvíli najmout nějakého rutinéra pro natočení staršího scénáře, vrátí se práva s největší pravděpodobností zpátky k Marvelu. Magazín Variety už to dokonce považuje za hotovou věc.

A lze jen těžko předpokládat, že by Marvel, vlastněný studiem Disney, měl zájem točit Daredevila jako drsný thriller pro dospělé ze sedmdesátých let. Jednak to celkově neodpovídá jejích zaměření na celou rodinu, ale navíc by taková verze Daredevila ani nezapadala do současného filmového Marvel Universe a o to by studio nejspíš nestálo. Na druhou stranu u Ant-Mana se také spekuluje o tom, že by se mohl odehrávat mimo hlavní Universum, takže malá hypotetická šance, že Carnahanův film jednou uvidíme, stále ještě existuje. Co vy na to? Zaujala vás Carnahanova vize? Závěrem připomínáme, že Daredevil není prvním hrdinou, který se vrátil do rukou Marvelu. Už dříve studio přivinulo zpět na svá bedra Hulka, Punishera a Bladea. Do budoucna se dá odhadovat, že by se studiu mohli vrátit ještě Ghost Rider a Elektra, kteří si nikdy nevedli nijak světově a jejich další díly můžeme očekávat jen těžko.

 

Daredevil: Carnahanova vize

 

Zdroje: Variety, Joe Carnahan Twitter, The Radio Dan Show

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest