Daredevil by se mohl vrátit k Marvelu

Daredevil by se mohl vrátit k Marvelu | Fandíme filmu
Daredevil přišel o režiséra, našel nového a nejspíš vymění i studio.

Spoluautorem článku je Rudmen.

Daredevilovi se uvedení dalšího celovečerního filmu příliš nedaří. O znovuoživení hrdiny se hovoří již docela dlouho,  ale vždy se objevila nějaká komplikace. Ve starším článku jste si mohli přečíst, jak vývoj restartu slepého superhrdiny doposud probíhal, jenže před pár týdny projekt opustil David Slade a nikdo nevěděl, co bude dál. Před několika dny se sice na internetu objevily spekulace, že by režii měl převzít Joe Carnahan (A-Team, Mezi vlky), nicméně podle magazínu Variety by musel roztočit kamery nejpozději do 10. října, protože pak by práva pro nečinnost propadla zpět Marvelu. A 10. října je zatraceně brzy.

Následně se objevily zvěsti, že by byl Marvel ochoten termín prodloužit, ale na oplátku by chtěl zapůjčit práva na záporáka Galactuse a Silver Surfera, které Fox ovládá v rámci Fantastické čtyřky. Čerstvé zprávy ze studia ale tvrdí, že se Fox postav v žádném případě nevzdá (popřípadě, že snad podobná jednání ve skutečnosti ani neproběhla), protože reboot Fantastic Four je teď pro studio prioritou. Takže i když se proslýchá, že má Fox k Daredevilovi v rukou skvělý, noirový scénář, tak studio zřejmě buď práva rovnou vrátí Marvelu, nebo se pokusí dohodnout na koprodukci. Z čehož lze usuzovat, že se studio domnívá, že do 10. října natáčení připřavit nestihne nebo už pro něj film zkrátka přestal být zajímavý.

Ještě je otázkou, jestli by měla při návratu Daredevila pod Marvel Carnahanova verze nějakou šanci na přežití. Jak už jsme totiž nakousli, současná podoba scénáře je noirová, hodně temná a inspirovaná Daredevilem Franka Miller z roku 1979, což není zrovna čtení pro dětičky. A podívaní pro dospělé není zrovna Disneyho styl (Disney je momentálním vlastníkem Marvelu). Nicméně o čem vlastně měla současná vize pojednávat? Podle kryptických náznaků Joe Carnahana komiksoví nadšenci usuzují, že se ve filmu mělo objevit uskupení s názvem Zodiac (zlodušská varianta na Avengers), tradiční protivník Daredevila i dalších superhrinů. Jak už název napovídá - jde o organizaci, jež svou identitu odvozuje od zvěrokruhu (Zodiac). Dvanáctičlenný tým prošel v comicsovém světě za ta léta nejrůznějšími obměnami, naposledy za ním stál dokonce i sám Thanos, momentálně hlavní padouch filmového Marvel Universe.

Bude zajímavé sledovat, jak se celá situace vyvine, nicméně už teď se můžete v diskusi podělit o své názory: Viděli byste raději temného, svébytného Daredevila od Foxu, nebo už se nemůžete dočkat, až se „Nebojsa“ zapojí mezi Avengers? Zajímavé je samozřejmě i to, že Marvel (pokud zákulisní zvěsti nelžou) víc stojí o Galactuse, než o Daredevila. Vesmírná část filmového Marvel Universe nejspíš bude ještě hodně divoká!

Zdroje: Deadline, Variety, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest