Avenger překonali miliardu!

Avenger překonali miliardu! | Fandíme filmu
Úspěšné tažení našich oblíbených hrdinů nezastavitelně pokračuje.

Tak je to tady. Po necelých třech týdnech Avengers celosvětově pokořili jednu miliardu dolarů. Už minule jsme rozebírali, že za to může především kvalita samotného filmu (viz naše recenze), brzké nasazení na počátku května a některé další faktory, takže se rovnou ponoříme do tvrdých čísel. Jen ve Spojených státech Avengers o víkendu otržili více než 103 milionů dolarů, čímž výrazně překonali rekord druhých víkendů, který doposud držel Avatar, se 75 miliony. Dohromady už film stihnul ve Státech nasekat 335 milionů, což ho staví na 18. příčku žebříčku návštěvnosti amerických kin. Pokud tempo nepoleví, můžeme umístění v první desítce považovat za hotovou věc.

Ještě lepší je situace celosvětově. V součtu už Avengers udělali 1,002 miliardy dolarů, což snímek prozatím staví na 11. příčku historického žebříčku, ale další nárůst je zaručený. Už teď si troufnu předpovědět, že se Avengers stanou třetím nejvýdělečnějším filmem všech dob. Na Cameronovy první dvě příčky (Avatar - 2,782 miliardy, Titanic 2,176 miliardy) "Mstitelé" pravděpodobně nedosáhnou, 1,328 miliardy posledního Harryho Pottera, se ale otřásá v základech už teď. Proč ta jistota? Protože výkonnost a výdrž Avengers jsou obdivuhodné, a protože v některých zemích stále ještě film neotevřel. Především v Japonsku jsou Avengers schopní utržit přinejmenším dalších 100 milionů (pokud mu plány nezhatí piráti, přeci jen do srpnové premiéry je hodně dlouhá doba). Budeme bedlivě sledovat, kam až se Avengers vydrápou a o každém zajímavém milníku vás budeme informovat.

Druhé místo tento víkend obsadily se slaboučkými 29 miliony Temné stíny. Vzhledem k rozporuplně přijaté reklamní kampani a ještě horším recenzím asi ani není divu.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest