Komentáře 41

Tomas44 | Fandíme filmu
Tomas44 | 2016-07-02 04:10:57 | 0 0
Po prvním shlédnutí UE mě to sice netrklo, ale ta scéna z pouště by mohla mít jeden docela zásadní kaz na kráse, řekl bych. To jak KGBeast spálil ty postřílený mrtvoly, aby všichni věřili, že je zabil Superman pomocí heat vision. Problém je v tom, že ty mrtvoly potom zcela jistě museli prohlížet nějací odborníci. V těch tělech museli zůstat kulky, které by zcela jasně prokázaly, že ta těla už byla mrtvá, než je někdo spálil, a které by dokázali, že Superman ty lidi tedy nezabil. Leda by i tohle měl Lex nějak pohlídaný.

K Luthorovi. Bylo zcela jasný, že ho jeho tyranský otec hodně poznamenal a on se s tím chtěl nějak vypořádat. Chtěl srazit na kolena někoho mocného. Dokázat si, že teď je on, kdo má moc. Ukázat svoji nadřazenost. Já bych klidně řekl, že to byl jeden z důvodů proč chtěl Supermana zničit.
Taky se hodně řeší, proč udělal něco tak šíleného, jako je stvořit Doomsdaye. Nevíme, co všechno Luthorovi ta umělá inteligence v té lodi o "starodávné kryptonské deformaci" prozradila. Možná si ani nebyl plně vědom toho, co vlastně tvoří a čeho všeho je taková bytost schopná. Prostě ho stvořil protože mohl. Jako bláhový doktor Frankenstein. Dal život něčemu, co pak ale dál nemohl kontrolovat.
Stejně tak nejsem úplně přesvědčený, že Steppenwolfa přivolal zcela úmyslně. Nevíme, jak mezi nimi došlo k navázání kontaktu. Mě se na konci té jejich společné scény spíš zdálo, že je docela vyděšený z toho co se dověděl nebo co viděl. A když na konci Batmanovi říkal, že "oni to slyšeli" a "našel nás", tak se u toho možná smál a bylo vidět, že mu hráblo úplně. Až v JL se nejspíš definitivně dozvíme, jak to bylo. Zatím ho převezou do Arkhamu, což je psychiatrická léčebna. Justice League se má odehrávat několik měsíců po BvS... móóžná tam dají Luthora trochu dohromady, aby se postavil víc na vlastní nohy, překonal problémy, který má se svým tatíkem a (znovu možná) se z něj stane ten víc sebejistý a méně maniakální Lex Luhtor, kterého známe z komiksů.

SaS | Fandíme filmu
SaS | 2016-07-01 09:58:56 | 0 0
Ešte doplním k Luthorovi. Budú nasledovať trocha spoilery, kto ešte nečítali komiksy New 52 a Rebirth. V New 52 sa vzdal vlády nad Apokalips po smrti Darkseida(aj keď mŕtvy už nie je), vrátil sa naspäť do Metropolis, upravil trochu brnenie a vyhlásil sa za Supermana(lebo ten zomrel, aj keď Action Comics to dosť zamiešali).
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2016-07-01 06:07:08 | 0 0
Sigurd: jo to snad jediné vsvětlení prostě ty charaktery zkombinoval...podle mě se Luthor vysvobodí z arkhamu v SS jak tam napadnou tu věznici tak to je podle mě arkham no a Luthor se dostane na svobodu
PoLo | Fandíme filmu
PoLo | 2016-07-01 01:36:44 | 0 0
Souhlasím s Pravdoláskař, ač se mi ten film líbil, co se týče příběhu, motivy některých postav nebyly pořádně vysvětleny. Proč Luthor chtěl zabít supermana nebo ukázat lidem, že to není Bůh, ke kterému mají vzhlížet? Odpověd ala že je to maniák-psychopat apod. je fakt nedostačující. Dále proč Luthor žádal licenci na import kryptonitu, když je tak mocnej - seženeš/ukradneš. Motiv Batmana o tom se da polemizovat, po události MoS, kdyby šel hned po krku supermana davalo by to větsí smysl. ALE uběhly 2 roky, za tu dobu by měl vědět, kdo je superman a že to není hrozba. Šel po něm jenom jednoho z důvodu, bál se,že se z něj stane "BAD guy" - viz rozhovor Bruce s Alfredem.
Sigurd | Fandíme filmu
Sigurd | 2016-06-30 23:43:48 | 0 0
Fimi: Hele, nad tím sem samozřejmě taky přemýšlel. Tak si říkám, jestli Snyder původně nechtěl Batse se Supsem postavit proti oběma jejich archnemesis (tuším, že takhle to mělo být i v nikdy nezrealizovaném Superman/Batman s Clooneym)...koneckonců Snyder si v rámci DCEU plní své vlhké komiksové sny, jenže ani volnost, kterou mu WB nabízí (nabízela) mu nedovolí natočit vše, co by chtěl, proto pravděpodobně tyhle charaktery zkombinoval v jeden, to jest Alexandera Luthora Jr. s tím, že ho časem nechá projít evolucí, aby působil více luthorovsky. Popřípadě vytáhne na scénu Luthora Sr..
?? | Fandíme filmu
?? | 2016-06-30 23:15:15 | 0 0
Mne to pride zas ako "mladost, pochabost" (alebo napr rozdielne spravanie Charlesa-profesora x ako mladeho a jeho seniorsku verziu v x-menoch) proste Snyder ho asi chcel predstavit ako teatralneho mecenasa a inspiroval sa trosku jokerom ;) Ktovie aky vplyv mal Alexander na Lexa, ale myslim ze teraz uz Lex bude menej emotivny a viac vypocitavy. Arkham ho poznaci a snad si to z Arkhamu namiery do supermanovej pevnosti na "kamaratsku" navstevu ;)
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2016-06-30 22:48:52 | 0 0
Sigurd: jo to je pěkně napsané...jen mi není jasné že když Snyder čerpal minimálně ze čtyř známých komiksů proč udělal Luthora podle sebe spíše Jokerovského než Luthorovského
Sigurd | Fandíme filmu
Sigurd | 2016-06-30 22:34:14 | 0 0
Zde záleží na tom, o jakých verzích těchto dvou charakterů mluvíme. Vzhledem k tomu, že jde o diskuzi k filmu, tak bych se nerad odchyloval od Eisenbergova pojetí (které z Jokera zkrátka těží), ale i když budeme vycházet z jejich univerzálních/všeobecných podob, tak je srovnání poměrně na místě. Joker touží uvrhnout svět do chaosu, aby dokázal, že lidstvo je pouze hloupé stádo, které se chová civilizovaně jen proto, že tak diktuje současná podoba společnosti. Tento jeho pohled na lidstvo se dokonce v jistých věcech schoduje s Luthorovou filozofií, Luthor je však možná ještě mnohem zvrácenější než klauní princ zločinu, on by totiž byl za pomoci svého intelektu a zdrojů schopný vytvořit skutečnou utopii, jenže jakožto člověk přesvědčený svou nadřazenosti vůči všem ostatním by nebyl schopný přenést se přes to, že na chodu tohoto světa by se spolu s ním podíleli i jiní (konkrétně jde o Supermana, který je pro Lexe upomínkou vlastní nedokonalosti, což u takto ukázkového egoisty nemůže vyvolávat nic jiného než nehynoucí nenávist), proto je pro něj přijatelnější raději nechat svět upadnout do temnoty (popř. tomuto pádu sám přispět) a řídit ho sám, což z něj činí -i přes občasné záblesky dobra- minimálně osobu velmi blízkou Jokerově zvrácenosti.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2016-06-30 21:41:20 | 0 0
Lex je vysoce inteligentní manipulátor a rozhodně není šílený nebo čiré zlo, kolikrát se přidá k JL když jde o osud Země, jde mu jen o ponížení a zničení Supermana.....třeba komiks Lex Luthor: Muž z oceli je toho důkazem, ten je celý zaměřený na něj a jeho motivaci, moc dobře udělané....akorát ve filmu do něj dali Jokerovské prvky a udělali ho trochu šíleným....

jinak jsem dokoukal tu prodlouženou verzi BvS a musím říct že o mi udělalo největší radost a co fakt mě dostalo byla naprosto promakaná bitka Batmana při záchraně Marthy....výborně udělaný souboj, techniky a tak, takhle se má prát Batman a ne ten boxer od Nolana...ta choreografie byla výborná, možná bych to přirovnal k dobrým soubojím v Civil war......
?? | Fandíme filmu
?? | 2016-06-30 20:55:01 | 0 0
Zrovna k Jokerovi by som Lexa neprirovnaval. Joker sa vzdy spraval chaoticky kdezto Lex je manipulant. ( spravy naznacuju ze v JL spozname jeho motivy viac ) a praveze na rozdiel od Jokera vzdy Lex v komixoch daky ten motiv mal ;)
Sigurd | Fandíme filmu
Sigurd | 2016-06-30 20:38:04 | 0 0
Proč Luthor konal, tak jak konal? Jednoduše jde o maniaka...hledat za jeho pohnutkami jakoukoliv logiku proto zcela pozbývá smyslu. Po vzoru Lucifera ( k němuž už Lexe velmi trefně přirovnal níže ??) je jeho hlavní motivací ke konání zla přesvědčení, že mu bude lépe jako vládci pekla, než jako sluhovi v ráji. Luthor není žádný padouch typu ,,před lety mě někdo předběhl ve frontě, proto teď budu zloduch´´, kteří jsou dnes u scénáristů tak oblíbení, on je čiré zlo...stejně jako byl Joker, za jehož činy snad smysluplnost taky nikdo nehledal.

Úsvit spravedlnosti měl spousty chyb, ale zrovna Luthor se povedl, ovšem kritizovat Snydera je v současnosti zjevně velmi populární (snad proto, že tím mohou tito lidé vyjádřit svůj vyzrálý filmový vkus), ale omývat stále dokola ty samé výtky (netvrdím, že jich většina není oprávněná) se brzo omrzí a kopat se do toho filmu prostě musí, proč se proto nezačít rýpat v naprostých zbytečnostech, že?
?? | Fandíme filmu
?? | 2016-06-30 20:18:26 | 0 0
Vyzera to ze vo filme je hlbsia myslienka/mytologia nez len suboj dvoch hrdinov na pobavenie jedneho marnotratneho bohaca. Vieme ze v JL nam ukazu boj zo Steppenwolfom v minulosti kedy mu nalozili Amazonky a Atlantidania (a Orion?), takze nasa planeta prenho nie je taka neznama. Zobrazuje teda malba parademonov a Steppenwolfa s krestanskym podmazom? Koho potom predstavuju anjeli? A co Lexove reci o tom ze demoni pochadzaju z nebies? Myslel tym falosneho boha Supermana alebo legiu z Apokolips? Ide mu o biblicku bitku ale preco? Na ktorej strane stoji? Uvidime aky kusok skladacky doplni JL :D a ja dam uz svojmu monologu ende :D
?? | Fandíme filmu
?? | 2016-06-30 18:43:43 | 0 0
Konflikt Batmana a Supermana nebol az tak prekresleny, ale pointa je v tom, ze obaja su don zmanipulovani vdaka Lexovi. Ten sa zaroven snazi manipulovat aj justiciu a verejnu mienku, otazka preco. Lexov pribeh este nie je uzavrety ale podla mna je namet filmu stvarneny na obraze ktory zobrazuje suboj Michaela s Luciferom. Koniec koncov cely film stoji na myslienke "god vs man" a tam treba hladat Lexovu motivaciu. Verime v boha? Preco sa mu treba podvolit? Preco si mozeme zvolit? Ludia v sebe maju huzevnatost a slobodnu volbu takze chcu celit bohu, prekonat vsetky prekazky a zvitazit. Film je aj o moralke a cene zan aj ked nejde do hlbky. Usvit spravodlivosti je o tom ako Lex dostal po prstoch a o spoznani pravych hrdinov. Ako ale vnivat ten suboj boha a cloveka? Kto predstavuje Michaela kto Lucifera? Je to suboj Batman vs Superman? Alebo sa za mesiasa vnima Lex? Zvitazi svetlo alebo temnota? Noc alebo den? Kto ma na obraze v rukach kopiu a kto cerveny plast? Je Lex rytier co zabije draka? To ukaze cas.. kazdopadne ma uz Lex vholu hlavu, ma o com premyslat a ja sa uz neviem dockat co vymysli ;)
?? | Fandíme filmu
?? | 2016-06-30 15:12:56 | 0 0
Film sa podla mna mal volat len Usvit spravodlivosti. Usvit spravodlivosti=hlavny dej. Batman vs Superman=marketingove pozlatko (ktore zial vela ludi zmiatlo ze 99% tam bude v obraze len bat a sup. Money chtivy marketing mal samozrejme toto na salame). Toto je taka light uvodna teamovka (ktora sa kvalite avengers 1 zial nevyrovna a nema za sebou x samostatnych filmov kde by uz divak postavy poznal)
?? | Fandíme filmu
?? | 2016-06-30 15:02:06 | 0 0
Lex je manipulator a mozno ho zenie vpred len marnivost. Keby nanho neprisli a neobvinili ho tak Doomsday mozno ani nevznikne. Podla mna to bola "v sebeobrane vystrelena gulka" ten jeho vznik (ked Lexa zahnali do kuta) a ucel zabit supermana/batmana a pod. Scenu zo Steppenwolfom vystrihli vtedy preto lebo nam z nej nie je jasne pozadie a zial v extended cut tiez nie je dovysvetlena. Cize treba cakat na pokracovanie a uzavretie

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest