Komentáře 37

Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2016-05-10 18:47:59 | 0 0
Nemolele: jako ty souboje to je to poslední co mi vadilo, vlastně mi to ani nevadilo...a souhlasím, toto byl nejlepší výkon RDJ coby Iron mana, už jel na vážnost a ne vtip za každou cenu...

jinak ještě větší fail byl v Avengers 2 kdy padá z mostu auto ke kterému přilétne za letu Thor, chytne ženskou za ruku a hodí jí nahoru Capovi, jsem si řikal že takhle by jí spíše utrhnul ruku :-D ale u komiksů a Rychle a Zběsile nemá cenu řešit fyziku, to prostě nejde
Red Hood 9 | Fandíme filmu
Red Hood 9 | 2016-05-10 18:24:48 | 0 0
Toto není k momentálnímu tématu, ale máte raději filmového Visiona nebo War Machina?

K tématu: Ano, zákony to popírá, ovšem vadí to? Já bych řekl, že ne a jak napsal Fimi, v komiksech provádí ještě divnější kousky.:D
Nemolelele | Fandíme filmu
Nemolelele | 2016-05-10 18:17:23 | 0 0
FImi: Nebudem sa stebou hádať. Pokiaľ sa ti to páčilo v pohode berem. Ale takýmto stylom "boja" pokiaľ sa to dá nazvať bojom sa stráca všetka dynamika súboja. Keby ten súboj tých dvoch bol rýchlejší tým, že by nelietali z jedného konca mesta na druhé, trúfam si tvrdiť, že by celý súboj vyzeral lepšie. Alebo kedy ho chytil a odhodil preč. Dobre berem, ale to, že mu šupne jednu z voleja a on letí ako stíhačka je pre mňa ako za trest.
Ano to rozbitie mesta patrí k tomu, ale kedy skúsili to čo teraz predviedol CA:CW, že sa vykašlú na mesto a rozbijú len letisko treba ako bolo v CA:CW, tak zase by ten film mal iný nádych. Už ma začína omŕzať ako vždy rozbijú celé mesto.
Inak Iron Man, podľa mna jeho zatiaľ najlepší výkon. Išlo na nom vidieť ako je z toho psychicky zdeptaný. A to, že zistil, že mu bucky zabil rodičov ho len dorazilo. Aj keď nevtipkoval ako v predošlých filmov, tak zatiaľ jeho najlepší výkon. A dúfam, že keď bude Capa treba tak mu IM nezavolá. Nech to má dopad aj v Avengers. :)
jajar | Fandíme filmu
jajar | 2016-05-10 18:16:51 | 0 0
Já v tom logiku nehledám.. to máš to samé že superman by neměl ustát na místě náraz batmobilu.. protože pořád váží méně než ten batmobil.. logika není nikde.. jako asi že Batman by nestihl uhnout tepelným paprskům od doomsdaye.. Jako ta motorka byla hustá.. samozřejmě že sem si u toho řekl že je to blbost.. ale vypadalo to sakra super :D a na druhou stranu on působil energii proti.. ty taky dokážeš chytit basebalový míč a hodit sním na druhou stranu přestože na něj působí zákon setrvačnosti.. ale to nemění ni na tom že je to blbost.. pády z výšek bych spíš bral za vinu zvíšené odolnosti než nějaké síle... superman by taky nebyl schopen podle fyzikálních zíkonu chytit v pádu lois.. protože by jí jeho paže rozpulily vejpul... ale to není tak do očí bijící.. jako prásk a letíš... a ke všemu když umí létat tak i kdyby odletěl tak to dokáže zastavit už jen díky tomu že má tuhle schopnost...
BvS je na choreografii a nápad uplně tupý
CACW je pravý opak.. pastva pro oči a správné využití CGI efektů.. a velké plus .. bitvy se neodehrávají jen v noci.. dešti atd..
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2016-05-10 17:49:37 | 0 0
jajar: dobře, když už jsme u té fyziky...např. to jak Bucky vzal motorku za jízdy a ještě nasedl, zákon setrvačnosti je uplně prč a neřikejte mi že je to v té silné ruce, nebo to jak Cap a Buck padají z výšek na záda a pak se zvednou a vše v pohodě? tlumení pádu a tak, nic? chápu to u Panthera, ten má v botech vibranium co absorbuje náraz, a co štít Capa? jednou absorbuje energii potom zase ne, a helikoptéra kterou drží Cap, jak jí sakra sundal k zemi? vyskočil chytil se tyče a pak jí nějak jako sundal k zemi? to helikoptéra neunese 90 kg? já bych to bral tak jak to je v předloze a pokud to dodržují tak do toho dál nešít, Hulk v komiksu udělal takových věcí který by ve filmu působili až trapně nebo legračně, to samé Superman a to samé i Cap....tohle jsou ještě malé věci které Batman, Superman nebo Hulk, Cap dělají ve filmech....kdyby to měli dělat jako v komiksech tak na to nikdo nekouká protože by to bylo fakt vtipné, ale ten souboj mezi Supíkem a DD byl v pohodě, jednou vzal myslim do rukou Metalla a hodil ho někam na měsíc....umíte si tohle představit ve filmu? to samé slyšel ze Země Lanterna jak ho volá odněkud z vesmíru
jajar | Fandíme filmu
jajar | 2016-05-10 17:33:23 | 0 0
Základem fyziky je že jedna síla pusobící protí druhé stejnou silou má za následek jejich vyrušení.. takže pokud je Superman podobně silný jako DD.. tak je jasné že jeden by měl být schopen ustát sílu druhého. A v tom tkví celý problém... né v tom která stáj má silnější koně.. A opravdu když se mlátí dva a lítají od sebe jak kuličky na pinballu tak to postrádá jakou koliv hloubku a emoce.. žádný strach o postavy nic.... viz začátek CACW ..Cap kopne do auta až ho poposune o x metrů..a pokáždé co dá ránu Iron manovi tak ten nedletí protože je stejně silný... Ale superman s DD to bylo prostě nevyvážené.. Třeba v IH... hulk kopne blonckého.. že letí asi 100metrů vzduchem a pak se vplácne do stromu.. Protože jejich síla byla uplně někde jinde..
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2016-05-10 17:32:11 | 0 0
b-art to napsal dobře akorát já k tomu připíšu muj komentář: moc pěkný popis ale taky nesouhlasím s Iron manem...zde totiž byl vidět jeho největší progres, z hláškujícího playboye se konečně stal zodpovědný člověk..po tom všem co způsobil a kolik bylo jeho jménem zabito lidí si uvědomil že končí sranda a že je potřeba něco dělat...takže už nehláškuje..na druhou stranu byl vyobrazenej jako téměř zrůda, protože jakmile byl zraněnej Rhodey a falcon mu chtěl pomoct, bezmyšlenkovitě ho sestřelil a bylo mu jedno zda umřel i když věděl že Falcon za to nemohl...to samé když zjistil pravdu o rodičích, věděl že Bucky měl vymytý mozek a nemohl za to ale stejně na něj šel, navíc řekl jasně a stručně že ho to nezajímá protože mu zabil mámu...z Iron mana se tím pádem může kdykoliv stát zmrd a překročit lajnu a někoho zabít jen z čistý a slepý pomsty
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2016-05-10 17:30:20 | 0 0
Nemolelele: a jaký je rozdíl mezi tímto a bitkou mezi Hulkem a Hulkbusterem, tam mi přišla ještě mnohem trapnější než mezi Batmanem a Supermanem popřípadě s Doomsdayem...Doomsday je v DC fyzicky na tom možná nejlépe, Superman je zase možná nejsilnější hrdina DC a prostě takhle to tam chodí, vždyt to takhle bylo i v MoS když bojoval s tou ženskou taky se házeli přes celý města...Snyder se tímhle přiblížil komiku a naopak mně se to líbilo protože tím právě ukázali tu obrovskou sílu kterou má jak Superman tak Doomsday, naopak tam mělo být třeba to, že ho úderem Superman odpálí třeba do sousedního Gothamu nebo do jiného města, takhle to prostě v DC chodí stejně jako že tam padají celá města, nebylo to vůbec trapný, ale chápu že to někomu přijde trapný potom byl ale trapný i souboj mezi H a HB....to že byl nepřehledný a špatně sestříhaný je věc jiná
Red Hood 9 | Fandíme filmu
Red Hood 9 | 2016-05-10 17:29:10 | 0 0
Teda nesouhlasím s Iron Manem. Ten se mi tu zdál vážně vážný (XD), a tak se mi líbil více než trable z Avengers.
Red Hood 9 | Fandíme filmu
Red Hood 9 | 2016-05-10 17:18:50 | 0 0
Pokud to nebude vadit, tak jsem hodím recenzi uživatele B-arta z Postav cz., protože je úžasná a přesně vystihuje tento film.;) Opravdu smekám.;) Tady je:

Část bez spoileru. Film byl perfektní. Zatím nejlepší film roku, okamžitě přidávám do mých top 25 filmů všech dob a mezi nej. filmy roku.
Film byl doopravdy dobrý, nenudil, nebyli tam žádné trapné fórky ani žádná trapná lovestory jako v Avengers: Age of Ultron. Zápletka filmu skvělá, rozuzlení a gradace děje byla taky perfektní a konec se taky povedl. Bratři Russovi doopravdy nezklamali, film natočili velmi pěkně a uvěřitelně. Hlavní postavy byli úžasné, každá tam měla nějakou roli a žádná postava nebyla zbytečná. Nové postavy byli hodně dobré, Spidermanův příchod na scénu byl úplně jiný než v Amazing Spidermanovi a původní Spider- trilogii, čehož si dost cením, Black Panter byl taky dost dobrej, drsňák jak se patří. Scéna se Stanem Lee taky boží, asi nejlepší ze všech filmů. Z věcí co mi vadili, aniž bych spoileroval můžu maximálně říct obě potitulkové scény, která byla celkem slabá. Určitě doporučuji, skvělé.


!!SPOILERY!! pokud jste neviděli Civil War nekoukat ;D.


Další skvělou věcí na filmu byl záporák, fanoušci komixu nejdříve plašili, že to bude hrůza, ale byl super. Nejinteligentnější ze všech Mcu záporáků, který dokázal perfektně rozdělit Avengers a nechat je se mezi sebou zabít. Také se mi líbila velmi dobrá gradace děje. Ale jedním z totálně největších plusů filmu jsou fighty, bylo jich hodně, byly originální a nerozhodovala tam síla postavy, protože každá byla téměř stejně silná (jediná výjimka je Vision, ale ten se zase moc nepředvedl, což je dobře). Třeba ty fighty s Buckym byli skvělé, Bucky vs Captain, Bucky vs Black Panter 1,2, Bucky + Captain vs Iron man. Také střih byl velmi dobrý, hlavně při bitce na letišti se mi velmi líbil.

Co bych vytknul- Nikdo nezemřel, věc co mě nejvíce naštvala ze všeho, nikdo prostě zemřít měl, ale co se dá dělat. Ale je pravda, že War Machine je celkem zmrzačený a Bucky nemá tu jeho robo-ručku. Také se mi zdálo, že byl na letišti párkrát nepovedený greenscreen, ale to už jen rejpu..

Postavy-

Team Iron Man..

Iron Man- Postava, která se mi nejvíce zprotivila. V filmech Iron Man 1,2,3 to byl vtipnej drsňák, kterého si téměř každý oblíbil, v Avengers 1,2 taky. Ale tady se choval až moc arogantně.

War Machine- Jako ve všech ostatních filmech, zase nevýrazná postava, která byla však jako vždycky sympatická. Jsem docela rád, že to schytal právě on, bylo mi ho ze všech nejméně líto. Také se mi zdálo, že od minulých filmů celkem zesílil, což se dobře.

Vision- V tomto filmu se mi zdál celkem nesympatický, na rozdíl od Avengers 2, kde byl celkem supr, hlavně to jeho chování ke Scarlet Witch bylo dost otravný. Jinak jsem rád, že dostal ty svoje schopnosti, jako měnění hustoty, což bylo sáákra COOL :D.

Black Widow- Black Widow byla v Civil War o dost lepší než v ostatních filmech, kde se objevila. Byla krásně Op a jak si dávala ty vojáky na začátku filmu bylo skvělý, i jak poté změnila stranu se mi líbilo. Navíc je Scarlett Johansson sakra pěkná, což je další plus :D.

Black Panter- Hoodně dobrá postava, přesně takovou jsem očekával.. a vyplnilo se. Původně jsem se dost bál, že herec, který ho kraje bude špatný, ale Black Pantera zahrál libově. Také musím uznat, že všechny fighty s ním byli skvělé. Přesně takovou postavu Mcu potřebovalo, drsného borce, se super vizáží a super stylem boje.

Spiderman- Jsem rád, že měl příchod na scénu zcela jiný, než v Amazing Spidermanovi a původní Spider- trilogii, což je jen dobře. Je také vidět, že by si dal oba předešlé Spidermany s souboji na pohodu, protože je o dost silnější. A navíc to byla nejvtipnější postava filmu, Spideiho hlášky byli doopravdy skvělé.

Team Captain America..

Captain America- Co bych řekl.. prostě největší borec filmu. Celkově však s ním o registraci nesouhlasím, byla nutná, ale kvůli tomu co se poté dělo ho chápu..

Hawkeye- Škoda, že se objevil jen na pár minut, mohl se ukázat víc, ale co, zas taková tragédie to není. Další postava, která měla super fighty a hlášky (třeba jak mluvil na Iron Mana ve vězení). Dle mého ho Jeremy Renner zahrál zatím nejlépe.

Ant-man- Jsem rád, že se tam objevil. Doopravdy skvělá postava se super hláškama, druhá nejvtipnější postava filmu. Jeho přeměna na Giantmana byla super, asi jedna z nej. částí filmu, bez něj by byl Team Captain America v řiti :D. Také příchod na scénu byl dost originální a nezvyklí, za což jsem rád.

Scarlet Witch- Chvilkami byla otravná, ne, že ne, měla zase ty svoje trapný chvilky, kdy si myslela, že jí budou všichni litovat, jako v Avengers 2. Ale jinak byla dost dobrá, někdy měla dobrý chvilky a byla sakra OP.
Falcon- Také dobrá postava, mohl dostat víc prostoru, ale co se dá dělat. Scény s ním byli fakt dobré, od vtipných urážek Buckyho, až po bojové scény, při kterých byl doopravdy cool.

Bucky Burnes- Dost dobře zahraná postava. Líbili se mi scény, kde se prolínala Buckyho osobnost z Winter Soldiera na Buckyho, třeba ta jak Zemo říkal ty divný slova ( devět, návrat do vlasti, nákladní vůz atd.). Také fighty s ním byli skvělé, třeba ten s Black Panterem byl skvělý.

Zbytek..

Baron Zemo- Konečně nějakej super- inteligentní záporák! Žádný Mcu záporák nebyl ani zdaleka tak chytrý jako Zemo, za což jsem velmi rád. Daniel Bruhl skvěle zahrál.

Thaddeus Ross- V Hulkovi byl ok, ale tady mi celkem vadil, ani nevím proč. Tato postava se tam objevila tak málo, že ani nevím co jiného napsat :D..

Tetička May- Celkem dost mi vadilo, že jí hrála poměrně mladá herečka, vždyť tetička má být stará babička.. Úplně první tetička May byla dle mého nejlepší.

Crossbones- Na to, že se tam objevil jen na chvilku měl s Capem slušnej fight. Dával ho tedy dobře. Očekával jsem, že tam bude až do konce filmu, a že bude spolupracovat s Baronem Zemo, ale i toto bylo cool.

Sharon Carter- Sakra to je kost..

Bodování: Efekty- 80%, originalita- 100%, hlavní postavy- 100%, vedlejší postavy- 95%, záporák- 100%, příběh 100%, konec- 100% = 96% = 100%

PS: Tuto recenzi jsem psal SÁÁKRA dlouho, tak si toho važte :D.
Nemolelele | Fandíme filmu
Nemolelele | 2016-05-10 16:00:25 | 0 0
Anonym: Mne je u riti, kto má silnejšie postavy či DC, alebo Marvel. Keď sa bijú dve postavy, ktoré sú na tom silovo skoro tak istak, tak nechcem vidieť ako tam lietajú po každej jeden rane, ktorú schytajú.
Nemolelele | Fandíme filmu
Nemolelele | 2016-05-10 15:53:56 | 0 0
Hidden, to je možné, ale bavíme sa o Dommsdayovi a Supermanovi. :D Príde mi celkom nelogicke, že Superman dokáže odhodiť DOMMSDAYA 50m. Ano v komiksu to možno dokázal, ale ten film a hlavne ten súboj je potom o ničom. Viem, že musia ukázať silu postáv, ale nie takto. Dommsday by treba dal pecku Supermanvi ten by miesto odletu spadol len na zem, alebo by sa len tak prehol v boku a hneď mu vrátil dve, ktoré by zase Dommdaya neodhodili.. Snáď chápeš. Nebaví mna pozerať ako tam majú postavy letecký deň. Superman, ktorý je takmer najsilnejší v DC a odhodí ho každý záporák 50m. To je proste pre diváka absolútne neatraktívne. Radšej si pozrem. CW, alebo WS, kde je choreografia súbojov niektorých postáv absolutne dokonalá. :)
Hidden | Fandíme filmu
Hidden | 2016-05-10 15:53:25 | 0 0
doufám že se tu zase neztrhne nějaká hádka DC vs Marvel, to jsem vůbe neměl v umyslu, já reagoval na tu závěreřnou bitku BvS a Anonym z toho zase udělal něco jiného....

Anonym: zajímalo by mě jestli jsi někdy přečetl nějaký komiks, jestli vůbec máš o těhle světech nějakou představu
Anonym | Fandíme filmu
Anonym | 2016-05-10 15:46:11 | 0 0
To je pravda DC má hrdiny uplne na jiné urovni než sou ti od Marvelu třeba Superman by během chviličky vyřídil oba dva týmy jak Stark tak Cap TEAM a Vision a Scarlet Witch nesahej supermanovi ani po kotníky i kdyz ten Viison se umí odhmotnit ( viz. bitka s Hewkeyem a to jak prosel skrze Giant Mana ) ale i tak ve světě MARVELU neni moc hrdinu-postav co by porazily někodo od DC je jasný že by si Superman neškrtnul třeba proti Living Tribunal nebo TOAA a možná Beyonder ale to je asi tak vše, Wonder Woman by porazila Scarlet Witch a MS Marvel dohromady ... prostě postavy DC sou uplne na jiny urovni než ty od Marvelu právě možno proto si myslim že je Marvel u lidí víc oblibenejsi
Hidden | Fandíme filmu
Hidden | 2016-05-10 15:40:55 | 0 0
nemolelele: jen pro informaci, postavy z DC jsou na tom se sílou a odolností uplně někde jinde než postavy z Marvelu a je uplně běžné v komiksech že Superman někomu dá ránu a ten člověk odletí do vesmíru nebo na jiný kontinent a to samé Doomsday nebo WW která se jako jedna z mála postav z DC Supermanovi vyrovná a je schopná s ním bojovat, na druhou stranu vím jak to myslíš, ten souboj s DD byl neskutečně nepřehledný a krátký a hlavně nezáživný takový odfláklý narozdíl od boje mezi Capem WS a Iron manem

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest