Komentáře 28

?? | Fandíme filmu
?? | 2015-10-03 13:57:21 | 0 0
Keby sa do dalsich dielov nepocitalo s Noomi, tak by pribeh mohol nadviazat na prometheusa a aliena nasledovne: Deacon by sa dostal na lod Space jockeyou nez s nou Elizabeth odlietala....no a zaver by mohol byt ze by bola nakazena a v exoskeletone space jockeya by pred tym nez jej z tela vyskocil chess buster spustila odstrasujuci signal a chcela s lodou narazit - teda ten oblek z Aliena 1 so znicenim hrudníkom by bola prave mrtva Elizabeth.:D
Spidey3 | Fandíme filmu
Spidey3 | 2015-10-03 10:45:43 | 0 0
Smash!: Moc pěkné. :-)
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2015-10-03 01:05:28 | 0 0
Jan - Váš komentář má sílu, myslím si, že vím jak to myslíte. A mám taktéž utkvělý pocit, že jste rovněž velkým fanouškem který se vyzná. Pochopte prosím, že šance na spojení všech jednotlivých filmů zde však stále je, nemusí vůbec vzniknout žádný obávaný filmový guláš, naopak. Navíc to tak vypadá, že Ridley Scott chce nevyhnutelně položit a definovat základy této temné, prastaré civilizace díky které by se mohli vytvářet další budoucí filmy, případně i další Vetřelec. Vetřelec 5 od Neila Blomkampa bude nejspíš prvním filmovým Vetřelcem který z těchto předpokladů bude vycházet. Právě proto trvá Ridley na tom aby bylo nejdřív natočeno pokračování Promethea, dříve než Vetřelec 5. Navíc o teorii vylučující jiné monstrum zde snad nemůže být ani řeč, je téměř jisté, že Ridley obohatí životní cyklus Vetřelce o další nestvůry patřící do rodiny, ať už půjde o zcela nové stvoření, či "něco co jsme dosud ještě neviděli" jak sám kdysi prohlásil android Bishop ve druhém díle, na otázku kdo vlastně klade ony vejce.
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2015-10-03 00:47:15 | 0 0
Dámy a pánové, víte co je nejlepší? Nejlepší je, že to co si vy o tomto chystaném filmu myslíte, to samotného Ridleyho vůbec nezajímá. Zbytečně tu tedy pitváme záchodové exkrementy.
Dovoluji si prohlásit, že Ridley Scott je tak jako mnoho jiných, naprosto revoluční režisér který se vzhledem ke svému věku s ničím nijak 2x nemazlí, jeho celoživotní zkušenosti a povaha sama o sobě budou nepochybně určujícími faktory tohoto chystaného filmu, a bez ohledu na to jak moc se po dobu několika let změnila či nezměnila tato fanouškovská základna Vetřelce, si i tak Ridley zkrátka nebere žádné servítky a trvá stále na svém, což obdivuji, nechce se totiž propůjčit komerčním nápadům tak jako mnozí, jen dodávám, že snahu o propojení tohoto Sci-Fi světa jako komerční nápad nepovažuji.
Vzhledem k ostatním jeho předchozím filmům by se dalo alespoň na základě letmé psychologie snadno odhadnout čím se Ridley už nějaký čas dobrovolně zabývá.
Vypadá to tak, že Ridley ve volném čase studuje biblické texty, pročítá starobylé pověsti a mýty, také se ale soustředí na výklad teoretické přítomnosti možného, mimozemského života.
Zkrátka a jednoduše vypadá to tak, že Ridley Scott je zřejmě člověk věřící v jiný život ve vesmíru, čemuž já osobně fandím.
Hádám také, vzhledem k prvnímu Prometheovi, že krom této mimozemské tématiky se také zabývá otázkou posmrtného života, a tudíž s největší pravděpodobností se bude samotný Ridley nejspíš snažit o přímé ztvárnění těchto bájných, mimozemských schémat.
Dovolte mi abych to vysvětlil, předpokládám že pokud se v prvním Prometheovi bere v potaz především smysl existence lidského života a rovněž taktéž i jeho původ, tak by bylo celkem logické představit si pod podobným schématem tento původ rovněž obohacený i o existenci samotného Vetřelce, naší oblíbené nestvůry. . háček je ovšem v tom, že Ridley se nejspíš už nechce vracet k surovému hororovému žánru v pravém slova smyslu, tudíž tedy k přímému vyvražďování za pomocí tohoto monstra.
Ridley zkrátka pochopil, že to kouzlo které kolem Vetřelce kdysi bylo je už možná dávno navždy pryč, a to možná proto, že jsme toto monstrum viděli už tisíckrát dělat to stále samé, viděli jsme ho totiž vždy jen v kontextu úzce spojeném se smrtí (jak pikantně řečeno) ovšem právě to je zřejmě klíčový důvod toho, proč už Ridley nechce tolik spoléhat na samotného Vetřelce.
On totiž už nechce ukazovat hlavně smrt a násilí, pokud se nad tím zamyslíte, pochopíte, že vůbec první Vetřelec byl taktéž spíše o něčem jiném. . ano monstrum sice nakonec skončilo na lidské palubě a postupně zabíjelo jednoho člena posádky po druhém, ovšem tento dnes již poměrně neoriginální příběhový koncept byl v tehdejší době používaný mnohem méně, teprve až po filmovém Vetřelci se rádo-by přihrnula spousta jiných filmů kopírující ten samý použitý koncept, nemilosrdně vyvražďujících své hlavní představitele.
Tím jsem se ale dostal od tématu, dovolte mi abych se připomenul, naznačuji zde, že vzhledem k tomu co již Vetřelec na filmovém plátně dokázal se Ridley Scott se nejspíše snaží soustředit na úplně jinou stránku toho co nás na Vetřelci nikdy nezajímalo, což je možná velká škoda, protože 90% z vás touží po Vetřelci právě z těchto důvodů, chcete vidět krev, smrt a vše co tato nestvůra dovede, ovšem je docela možné že zapomínáme na jednu věc, možná že nechápeme co se nám samotný autor snaží říct, Ridley se nám možná snaží říct, že bychom měli Vetřelce začít poznávat také z jiné stránky, a že krom násilí které dovede vyvolat umí také jiné dovednosti, umí v nás vyvolat touhu po objevování, pocit zvídavosti a nutkání řešit nepochopené, záhadné věci. . možná že právě to je to co se nám Ridley snaží říct.
Chce abychom se cítili tak jak se cítila posádka lodi Nostromo v prvním filmovém Vetřelci během prozkoumávání vraku s nákladem tisíce vajec. Už v Prometheovi se tento pokus dostavil, pro mnohé však bez výsledku. . chyběl prý totiž Vetřelec. Přitom ona záhadnost, zrovna tak ta samá záhadnost jaká se nám naskytla už v prvním Vetřelci zde opět nechyběla. Naopak tato záhadnost pouze pokračuje dál, avšak už se nesoustředí primárně na Vetřelce, soustředí se především na jeho (a zároveň i toho našeho) stvořitele. . což od samotného Vetřelce tematicky přece není tak daleko? Onen neustále zmiňovaný Vetřelec se na konec skutečně zase vrátí, v určitém momentu přijde vhodná chvíle a Ridley Scott opět natočí další záběry s jedním možná více Vetřelci, bude to však jen obohacení celé této tématiky točící se kolem vesmírných stvořitelů. . některým z vás to konečně ucpe ústa, někteří z vás budou pro změnu opět kritizovat a polemizovat nad vším novým. . ve výsledku ale všichni rádi zapomenete na to, že jedině tvůrce samotný má právo na to manipulovat se svým výtvorem tak jak se mu jen zamane. A tím myslím, že Ridley má plné právo dělat si se svojí značkou cokoliv. . ať už je vám to pochuti či ne.
Já osobně Ridleymu věřím, myslím si že pokud dokázal jednou natočit něco tak přelomového jako je Veteřelec, poté toho je schopen znovu. On ty schopnosti zkrátka má, Vy ne.
A jen proto že ve své značce spatřuje daleko hlubší význam a podtext, než který představuje pouhopouhé vraždění rukou Vetřelce bych ho rozhodně nepovažoval za hlupáka, nebo starce. Naopak, ten člověk se povznesl. . měli bychom udělat to samé, máme na to celý život.
Jan | Fandíme filmu
Jan | 2015-10-01 14:18:41 | 0 0
Pane Scott vyprdněte se prosím na souvislosti všech souvislostí, natočte ten nejšílenější scifi horor o prastaré civilizaci netvora (pilot) v tom nejtemnějším koutu všech vesmírů a zhmotněte tak představy všech skalních fandů, kteří se třemi členy posádky vstupovali do torza lodi na odlehlé planetě. Vytvořte prosím ten nejbizarnější a nejtemnější obraz všemohoucí rasy a donuťte nás pokleknout a děkovat Vám za koma způsobené nejfantastičtějším zážitkem - našlápnuto a prachy na to máte, děkuji předem.
Lukáš | Fandíme filmu
Lukáš | 2015-10-01 10:35:35 | 0 0
Wolf - už jenom malba na zdi, kde je něco, co připomíná královnu je největší důkaz toho, jak Scott není v té palici sám. Když Cameron natočil Aliens, tak mu Scott použití královny a zobrazení vetřelce jako "hmyz" vyčítal... a pak to on sám použije...
Wolf | Fandíme filmu
Wolf | 2015-09-30 20:29:38 | 0 0
Emma má skutočne pravdu. Tích článkov čo som sa načítal o tom, že prometheus nechce mať s votrelcom nič spoločné bolo neurékom a teraz zasa toto. Prometheus ma nebavil, bol to neuveriteľný paskvil. Čo z toho, že to bolo príjemné sci-fi, ktoré nedávalo logiku. Chcelo to vysvetlovať votrelcov alebo inžinierov? Prečo tam boli náznaky královnej alienov, záhadné zelené kryštáli, a potom sa chce Scott od alienov úplne dištancovať. Šak to čo pozliepal boli náhodne segmenty obrázkov mám pocit.
Lukáš | Fandíme filmu
Lukáš | 2015-09-30 17:45:07 | 0 0
Spidey3 - vidíš, NOE, já věděl že jsem ještě něco neviděl, to si musím pustit :)
Spidey3 | Fandíme filmu
Spidey3 | 2015-09-30 16:56:19 | 0 0
Lukáš: Díky za vysvětlení. ;-) Vím, že v hodnocení to bylo takový všelijaký. Mě se celkově film líbil, obsazení dobrý a to ostatní, co říkáš, tak to teda máš pravdu no. Ale zase se mi to líbilo více než Noe, na kterého jsem se dost těšil a nakonec, no, nebylo to špatný, ale od toho jsem si sliboval více.
Lukáš | Fandíme filmu
Lukáš | 2015-09-30 16:39:27 | 0 0
Spidey3 - tak vyloženě hrozný film to není, ale na Scotta a na prostředky ano. Kamera super, aby ne, Dariusz Wolski umí. Hudba nevýrazná. střih příšerný. Scénář se drží linie co všichni znají, ale nepřinesl nic nového. Herecký obsazení, no vyloženě tragédie to není, ale mohlo to být lepší. Co mi hodně vadilo byla použitá mluva, vyjadřování, míchání anglického přízvuku a amerického a celkově moderní styl vyjadřování. Ten je fajn ve filmu typu Robin Hood, ale né v biblickém eposu. V tomhle si třeba mohl vzít příklad z Gibsona, když i on to zvládne, proč né Scott. Film nepřinesl nic nového, čekal jsem že se více vykreslí postavy, jejich pohnutky a myšlenky apod. nic nebylo, pouze to, co už milionkrát známe. Některé skoky v ději byly moc křečovité a zásadní chování postav nevysvětlené. Škoda no. Každopádně když se kouknu na hodnocení, byl ten film také přijatý rozporuplně. Já se strašně nudil...
thornhill | Fandíme filmu
thornhill | 2015-09-30 16:13:41 | 0 0
Mne sa tiež Exodus páčil, kludne aj najviac od Gladiátora
Spidey3 | Fandíme filmu
Spidey3 | 2015-09-30 15:49:56 | 0 0
Lukáš: To je to, že Emma má v určitým pravdu, ale stále doufám, že to dopadne dobře. :-)

Ale tu zmínku o Exodusu si vyprošuji. :-D Hrůza? Ale no tááák.
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2015-09-30 15:08:02 | 0 0
tor: Tak to je samozřejmě taky možné, že za to může hlavně studio, ale i v takovém případě bych teda na Scottově místě byla s těmi prohlášeními trochu opatrnější a taktičtější. Akoliv onO je samozřejmě otázkou, co má pro něj ve výsledku vlastně větší cenu. Zda řeší v první řadě vysoké výdělky filmu (na ty rozhodně může fungovat taktika, kterou popisuje Spidey3, protože do kina přijdou zjistit konečnou pravdu davy lidí), nebo spíš plošnější spokojenost kritiků a publika (která s takovým mlžením naopak příliš nekoresponduje, protože se vždy najde hodně zklamaných, co se těšily na něco, co tam pak není). Pokud to první, tak mi to trochu připomíná taktiku autorů seriálu LOST, kteří také pořád kupili otázky a navnazovali publikum na jejich zodpovězení, které... pak nakonec ve většině případů vůbec nepřišlov (čímž naštvali hafo lidí, ale sledovanost, prestiž a zápis do dějin TV zábavy je neminuly :-)).
Lukáš | Fandíme filmu
Lukáš | 2015-09-30 15:01:34 | 0 0
RAVENIN, ve spánku jste vy. Emma má bohužel pravdu. Vlastně oba máte pravdu, ale spíš jste špatně pochopil, o co jí šlo. Prometheus, měl být původně přímý prequel Aliena. Bohužel se studio bálo ne-úspěchu a nechalo scénář přepsat, aby z toho vznikl film s lepší přístupností, blockbusterovým nádechem - to přitáhne jednu část diváků a lehkým nádechem vetřelce - to zase přitáhne skalní diváky. Vznikl nakonec Prometheus a bylo to odůvodňováno že už má vetřelce plné zuby, že to je mrtvá látka apod. Vzniklo velmi kvalitní sci-fi, ale bohužel odkaz na vetřelce byl až moc silný, scénář hrozný a každý čekal odpovědi a spíš bylo nastoleno více otázek. Dobrý. Bylo oznámeno že budou další 2 díly a ve druhém dílu už nebude po vetřelci ani náznak a děj se bude motat kolem domovské planety vetřelců a putování dvou přeživších... Scott to již neměl nadále režírovat. Najednou se má připravovat Alien 5, který má ignorovat všechny díly od trojky vejš. Při natáčení Marťana a po hrůze Exodus asi Scott zjistil, že Sci-fi mu jde pořád nejlíp a nejvíce vydělá, tak se vrátil k pokračování Promethea. A tady má Emma pravdu, že bohužel to nyní nelze vysvětlit jinak, než se mu látka Aliena hodí do krámu a zase začal lepit co roztrhal...
dres | Fandíme filmu
dres | 2015-09-30 14:11:42 | 0 0
Nechapem co sa tu dohadujete za kazdu cast o votrelcoch ci prometeovi budem vdacny aj ked to budu kompotiny

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest