Komentáře 9

Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2015-05-30 23:22:03 | 0 0
Joser - Lindelof Spaihtsův scénář "nezprasil". Byl najatý na to, aby přesně podle pokynů Ridleyho Scotta scénář přepsal a přesně to také udělal. Sám ví, že mu ten kšeft nepřinesl nic dobrého, ale prostě chtěl zažít spolupráci s režisérskou legendou, tak do toho šel.
Joser | Fandíme filmu
Joser | 2015-05-30 21:56:11 | 0 0
@ Smash
Zábavné, nicméně mám dvě poznámky. Za prvé se vším, co píšeš o Prometheovy souhlasím do puntíku, nicméně moc z toho ve filmu není. Působivá atmosféra jakéhosi vyššího poznání pečlivě budovaná celou první polovinu je na začátku druhé půlky spláchnutá do hajzlíku během chvilky, kdy se z inteligentní podívané stane jenom tupá béčková vyvražďovačka. Celkově vzato mě osobně by tam ten vetřelec nechyběl. Zkus si na internetu najít původní scénář Jona Spaihtse před tím, než ho zprasil Damon Lindelof a třeba to taky časem pochopíš.
A za druhé, u mnou původně nevinně myšlené poznámky ''Vetřelec je neposkvrnitelná klasika, o jejichž kvalitách po druhém díle by se sice dalo pochybovat, ale budiž'' jsem ani tak nezpochybňoval kvality dvojky samotné, jako jsem se snažil vyjádřit pochybnosti nad kvalitou Fincherovy trojky a Jeunetovy čtyřky. Sice se nepovažuji za takového fanouška Vetřelčí ságy, ale i pro mě jsou jednička a dvojka neoddiskutovatelnou klasikou.
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2015-05-30 18:58:38 | 0 0
Těšit se na Vetřelce 5ku, a přitom zároveň neuznávat Vetřelce 2ku může snad jedině osoba vhodná jako
adept do ústavu pro duševně choré, bez urážky, ale takto snadno se s opovržením vůči legendárnímu druhému Vetřelci zkrátka nesmířím, a myslím že zrovna tak i obrovská fanouškovská základna by byla (a také je) rovněž tohoto názoru.
Původní první Vetřelec od Ridleyho Scotta je sice naprostá neoddiskutovatelná klasika, ovšem házet špínu na dech-beroucí druhý díl od Jamese Camerona (který k této sérii ne-jen jako režisér významně přispěl) mě jako absolutnímu fanouškovi této Vetřelce přijde nejen nedůstojné ale především a to hlavně nesmyslně stupidní.
To nejlepší z celé této filmové série představují právě že oba již jmenované dva díly.
A co se Promethea týče, rovněž nesouhlasím. Prometheus je velice složitý film, jehož náplní je snaha o vysvětlení původu oněch bytostí jenž jsou už od prvního Vetřelce stále záhadou. Nedivím se, že drtivá většina diváků Promethea nepochopila jak směr samotného filmu tak i jeho postranní náplň. Jedná se totiž o jeden z mála filmů který se snaží diváka vtáhnout do děje nejen očima ale taktéž i mozkem, lépe řečeno Prometheus je poměrně složitý film který vybízí k zamyšlení.
Obávám se že onen stav zamyšlení se však v případě mnohých diváků bohužel ne a ne jaksi dostavit.
Obecenstvo Promethea kritizuje především kvůli absenci samotného Vetřelce, který jak už samotný název filmu napovídá zkrátka a jednoduše neměl být tím hlavním lákadlem, to ale většina diváků stále nedokáže uznat.
Dalším často zmiňovaným a kritizovaným problémem filmu Prometheus je nespočet mnohých filmových činů nebo dějství ke kterým divák nedokáže přirovnat logické odůvodnění, jednoduše řečeno mnohým lidem připadá že v tomto filmu je až příliš mnoho nevysvětlených, hluchých míst ke kterým nevedou žádné racionální odůvodnění nebo přímé vysvětlení.
Jak už jsem zmiňoval dříve, Prometheus vyžaduje pochopení ze strany diváka, to že naprosto všechny tyto věci nejsou přímo vysvětleny v samotném filmu ještě neznamená že jde nutně o film špatný nebo nepovedený, spíše naopak.
Chybu bych se tedy ráčil hledat někde v sobě.
Fanouškovská základna film Prometheus uvítala s vřelou náručí, film měl v rámci spojitosti s Vetřelčím světem mnoho obdivovatelů už v době samotného natáčení i mimo něj.
Soudě dle světové, mezinárodní kritiky obecně jsem spíše přesvědčen že Prometheus se nelíbil spíše méně-chápavým, jednodušším typům lidí, kteří nejsou zvyklý na to používat u filmu vlastní rozum a intuici.
Někteří neznalí profesionálové by tedy měli spíše zvážit který film po sléze sledovat a který naopak raději vynechat.
To že se Prometheus řadí do pomezí Sci-Fi ještě neznamená, že musí jít v každém případě o nutnou "fantasmagorii" ve které je možné cokoliv. Naopak, tento film vytváří zcela nová pravidla, pravidla která mohu být v očích kritika vnímána jako přítěž jenž se neslučuje s naší logikou chápání.
Jak to tak vypadá, naše logika ale nebude tím nejdůležitějším, lidská povaha má totiž unikátní dar znevažovat vše cenné a umělecky pojaté. "Věci" tedy mohou být skutečně dobré, propracované a povedené, ovšem v očích neuznalého člověka půjde vždy jen o věc špatnou a nepovedenou. .

"Not bad for a Human" - Lance Henriksen as a "Bishop" in Aliens 1986
Joser | Fandíme filmu
Joser | 2015-05-26 21:06:05 | 0 0
Tak Ridley po pár posledních přešlapech typu Exodus nebo Prometheus má konečně kvalitního scénáristu a pokud nezapomněl režírovat (jako že ne), tak to průser snad nebude.

@ Smash
Vetřelec je neposkvrnitelná klasika, o jejichž kvalitách po druhém díle by se sice dalo pochybovat, ale budiž. O pokračování Promethea ale upřímně nestojím. Jednička je totiž jenom špatně sestříhaný videoklip, místy sice působivý, ale to na celkovém vyznění nic nemění. To už se spíš těším na Vetřelčí pětku
Lune | Fandíme filmu
Lune | 2015-05-26 16:11:12 | 0 0
Doufám, že tam nebudou mimozemšťani, pak by to mohlo být hodně napínavé drama z realnějšího soudku. Po exodusu si potřebuje dědula taky napravit reputačku.
Daniel | Fandíme filmu
Daniel | 2015-05-25 22:40:49 | 0 0
Smash!:Blade Runner 2 bude na sto procent,jen nebude režirovat Ridley Scott ale Denis Villeneuve,kterí natočil Zmizení a Sicaria.Mél by s ním spolupracovat legendárny kameraman Roger Deakins (Vykoupení z
věznice Shawshank nebo Skyfall) Takže to bude vyzualni nářez.
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2015-05-25 22:15:34 | 0 0
Ať už to bude znít jakkoliv kriticky, byl bych mnohem raději kdyby Scott konečně natočil pokračování k Prometheovi. Sliboval, nebo alespoň myslím že někde v rozhovoru pro jeden magazín prohlašoval, že natočí ještě další tři filmy a poté se prý pustí do natáčení Promethea 2, no dle slov tohoto Irského mistra se tedy buď pletu já nebo on. . každopádně ať už má na Promethea kdokoliv jakýkoliv názor, já se tohoto pokračování vysloveně dožaduji, Vetřelec je pro mě totiž neposkvrnitelná klasika, a Prometheus jako samostatný film nahlížející pod pokličku vzniku Vetřelce je pro mne tedy jako pro fanouška učiněným potěšením, myslím si, že Ridley se pokračování Promethea tak trochu bojí, zakončení původního filmu je totiž tak odvážné, že ani já sám si nedovedu představit jeho možné pokračování či snad jeho směr kterým by se snad další film mohl ubírat.
Tento film. . tedy Marťan, bude nepochybně dalším perfektním sci-fi počinem kterých má Ridley ve svých představách nejspíš ještě mnoho. Těším se na Promethea 2, a doufám že jeho následné natáčení nebude Ridley neustále odkládat nebo posouvat na dobu neurčitou. . přece jen už to není zrovna nejmladší pán, a jako tvůrce původního filmového Vetřelce by se dle mého názoru měl pokusit dovršit tuto filmovou sérii, ať už s pomocí Promethea či dalšího Vetřelce, který je mimochodem také na cestě, avšak v rukou jiného režiséra (Neil Blomkamp).
Nechci být proto škodolibý, ale moc času ve svém životě už na to Ridley mít nebude. Měl by proto přehodnotit význam některých projektů a raději se tak soustředit na to co je třeba dodělat. . ať už se jedná o pokračování Promethea, filmu obsazenému ve světě Vetřelce, či snad o pokračování filmu Blade Runner, který Ridley do budoucna taktéž přislíbil.
Daniel | Fandíme filmu
Daniel | 2015-05-25 21:14:04 | 0 0
Sem na to zvedav.Matt je dobrej herec,snad s toho vznikne výborné scifi drama.Mohl by bejt i nejakej ten mimozemšťan (alespoň by si Matt měl s kím popovídat) :-)
hanc175 | Fandíme filmu
hanc175 | 2015-05-25 20:55:06 | 0 0
Blondata Kristen se mi nelibi :-(

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest