Komentáře 26

schonecek | Fandíme filmu
schonecek | 2014-11-02 11:15:29 | 0 0
bSaR : Kdyby ale někdo umřel ( myslím tím teď Marvel, ne DC ), tak bychom se neměli dočkat jeho návratu. Myslím, že žádné za vlasy přitažené zmrtvýchvstání by asi nikdo nechtěl. SPOILER !!!!! Jedině u Thora by se to dalo vysvětlit. V komiksu je celý Asgard po Ragnaroku zničen a bohové v hibernaci. Mají se probudit teprve, až je bude potřeba. Hádám, že Thor po Thor : Ragnarok zemře, a probudí se až kvůli Thanosovi, protože tehdy jsou potřeba opravdu všichni. V komiksu dokonce Ragnarok zapříčiní Loki. Ve filmu by to mohl být Thanos, který si přijde pro rukavici, ale myslím, že Loki stranou nezůstane.
bSaR | Fandíme filmu
bSaR | 2014-10-30 22:15:33 | 0 0
Emma: Huby všem zavře sám Affleck, aneb dont mess with batman :-D Osobně bych byl rád, kdyby byl sólovým Batmanem Dick a Bruce by ho po návratu pouze vedl, a v JL by opět navlékl pláštěnku právě pan Wayne. No jsem zvědav co s tím vymyslí, hlavně ať se operuje s Bat family.
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2014-10-30 21:01:21 | 0 0
bSaR: Bylo by to zajímavé, ale trochu se bojím, aby se DC nebálo tento krok udělat už kvůli tomu obřímu hatu který se zvedl při obsazení Batmana. Aby pak nemuseli kvůli těm pitomcům (kterých ale bohužel bylo fakt hodně), kteří vyhrožovali Benu Affleckovi smrtí, tento svůj scénáristický krok obhajovat, a sáhodlouze vysvětlovat lidem, co neznají komiksy, že to udělali kvůli příběhu a ne proto, aby těm volům zavřeli huby.
bSaR | Fandíme filmu
bSaR | 2014-10-30 20:35:15 | 0 0
Emma: Já bych to u DC s přežíváním neviděl tak jasně. Jestli bude prvním záporákem opravdu Dakseid, nedivil bych se, kdyby Bruce umřel (podobně jako Cap ne definitivně) a roli Batmana by převzal Dick Grayson (první Robin, posléze Nightwing), čímž by se látka Batmana značně občerstvila, zavedla nás zatím na neprozkoumaná místa, která by mohla být vykreslena v jeho sólovkách. Prosím ať to tak vyjde!!!
Jaaaara | Fandíme filmu
Jaaaara | 2014-10-30 12:09:39 | 0 0
Emma: Však jsem to psal, je třeba generovat zisky skrze budování universa, což je logicky absolutně stejný důvod, proč mají hrdinové takovou životnost v comicsové předloze (prostě byli, jsou a budou oblíbení -> výnosní -> až na výjimky nesmrtelní). Tu neúprosnou účetní logiku naprosto chápu a jestli v tom někdo hledá něcoj jiného, tak je prostě naivní. Na druhou stranu to neznamená, že se mi ten přístup musí líbit. Ten vzorec jsem myslel obecně, ostatně zmínil jsem i Expendables, přičemž Marvel Universe beru jako ryzí mainstreamový popcorn (typický pro nynější dekádu), tedy prostor, kde většinou není místo pro "smrtelné" prešlapy ;-) Dokud to bude sypat peníze, vzorec se nezmění (a teď myslím obecně strategii studia i určitou stejnorodost jednotlivých filmů). A jsem přesvědčen, že smrt superhrdiny přijde ve zmiňované Civil War (CA -> WS), což ovšem koresponduje s comicsem, takže případně nelze hovořit o změně pojetí. P.S.: Nikdo nechce, aby někdo zařval v prvním filmu (filmy jsou pořád filmy [fikční světy], takže není nutné být striktně racionální, ale vše má své limity), proto mi nepřijde narážka na Vinnetoua jako relevantní.
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2014-10-30 11:28:28 | 0 0
Jaaaara: Tak on můj přístup je ještě o trošku jiný. Já osobně jsem se totiž k MCU dostala až v době, kdy už běžel IM2, chystal se Thor a mluvilo se o CA a A1, což už bylo v době, kdy (sice snad ne oficiálně, protože s tím nikdo od Marvelu veřejně nevystupil a neřekl to na plnou hubu, ale většina včetně mě s tím počítala) už se hrálo s tím, že každý tento hrdina (pokud vydělá) plus jejich týmovka, budou mít mimimálně trilogii.
No a tím pádem mi prostě fakt nepřišlo divné, trapné ani laciné, že ti hrdinové přežívají. Musí přeci přežít, když mají téměř jistý další díl! Pro mě je to stejné, jako kdyby se někdo rozčiloval, že Frodo přežil Společenstvo, Katnis vyhrála první hladové hry a přežila i druhé, Han nezařval v Karbonitu, Aragorna nezabili u Helmova žlebu, nebo že Harry Potter nepadnul v Turnaji čtyř kouzelníku, či Batman že se nestal obětí Jokera v Temné rytířovi. Ve všech těchto případech jde říct, že měly tyto postavy téměř nadlidské štěstí, ale je to logické a ve fikci normální, když je na cestě pokračování. A proto pro mě je teoreticky zatím jediným místem MCU (i A1 museli přežít, protože měli mít další sólovky a Coulson jako "další Avenger" vlastně taky, jen v TV), kde by se člověk mohl rozčilovat že nedošlo na krchov, IM3, ale ani tam ne, protože už v té době se přeci vědělo, že Tony bude mít klíčovou roli v A2 (a teď už i víme že v CA3, čili ano, zas přežije).
Svým způsobem je to trošku nadsazené, a mohlo by se argumentovat s tím, že to teda měl Marvel vymyslet jinak, aby hrdinové umírat mohli, jenže to bychom prostě neměli vybudovaný tak široký vesmír a oni by nebyli tak úspěšní, protože to bez provázanosti a regulérních pokračování prostě nejde (a DC navzdory svým snahám o realističnost nepůjde jinudy a jen těžko teď definitivně někoho v BvS odpraví s tím fakt nepočítejme).
Takže můj přístup, díky kterému se kvůli tomu nerozčiluju a nepovažuju to za trapné a dětinské je ten, že já sama bych to na místě autorů nenapsala jinak, protože to prostě jinak ani nejde a proto mě mrzí, že někteří lidé volají po smrti hrdinů a vysmívají se tomu, že k žádné zatím nedošlo (tebe tím teď ani nemyslím, mluvím obecně), ale přitom hltají takhle rozjeté universum a jsou nadšení z tolika provázaností a dalších filmů na obzoru, které by se smrtí jakohokoliv dosavadního hrdiny prostě padly (kdyby např. Thor teď ve dvojce umřel, už se nikdy nemrkneme na Asgard a Thanos by buď neměl rukavici, nebo by k ní přišel nějakým oslím, můstkem).
A vzhledem k tomu všemu, co jsem teď vypsala, nyní už ty smrti hrdinů právě pomalu začínám očekávat, protože teď už se nabalují noví a další hrdinové, kteří mohou posložit jako tahouni a nositeli onoho rozpínání MCU a Marvel konečně může začít vraždit. Akorát že prostě v A2 ještě ne, jinak by nemohla být CW a v CW pak možná ještě taky ne, nebo jen v menší míře (třeba ten CA), protože by zas chybělo provázání na tho Thanose. A proto říkám, že mi zatím stačí, když Marvel své hrdiny srazí na kolena a všechno jim vezme, protože je to pro mě v otázce "reálnosti" a "drsnosti" adekvátní náhrada jejich smrti, která zatím nemůže přijít (čistě z funkčních důvodů a odvěkých zákonů fikce-May taky nezabil Vinnetou už v prvním díle ač by to bylo reálné :-)).
Jaaaara | Fandíme filmu
Jaaaara | 2014-10-29 22:39:54 | 0 0
Emma: A to si mám vybírat (on-line hlasování o tom "kdo umře")? To asi ne... Jen říkám, že parta superhrdinů (akčních hrdinů) přežívá opakovaně konce světa a tobě nepřijde divné, že nikdo z nich nezařve (teď neberu v potaz předlohu, pokud se budeme držet jen předlohy, pak je moment překvapení opravdu v kýblu). Právě že mi není jedno, kdo si to případně odskáče, leč já se přece strachovat nemusím, protože to vůbec nehrozí (proto se nemusím o nikoho obávat). V tom spočívá ta logika a pointa. Nejde o to, že by člověk neměl oblíbence, jde o to, že tak jako tak jsou všichni už dopředu v pohodě (i ti, které má rád). O žádných zbytečným mrtvolách jsem nemluvil... To je obrat, s nímž si přišla ty. Já mluvím o tom, že není třeba vytvářet kampaň skrze 10 filmů, aby bylo možné připravit smrt jedné postavy. Nejde o krvavé lázně, ale jde o jakousi přirozenost, kterou bych v případě takto dlouhé série očekával... (a znovu opakuji, budeme-li se držet striktně předlohy, tak není co řešit...) Nicméně tvůj přístup relativně chápu, jen se s ním neztotožňuji.
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2014-10-29 22:16:48 | 0 0
Jaaaara: Já nepovažuji za dějový zvrat pouze 30 sekund během kterých se něco významného uděje, ale i to, co tato akce přinese do budoucna. Čili ano, to, že se WS ujem role CA čekám, ale fakt nevím, co z toho vznikne (a ani komiks mi na to odpověď nedá, protože nikdy nemůžu předem vědět, co Marvel změní). Jaký WS v této roli bude? Jak ho to změní? Jak ho přijme okolí? Jak se vyrovná s peklem, kterým si prošel ve službách Hydry a jak se tato jeho minulost promítne do toho jakým způsobem roli CA pojme? To je pro mě hafo zajímavých otázek a proto tento čin prostě považuju za zajímavý zvrat. Ovšem pokud ty na tohle všechno už předem znáš odpověď, nebo tě odpovědi na to nezajímají, tak pak je asi jasné, že tě to nebere, to chápu.
A pokud jde o to, aby se "hrdinové přiblížili lidem" a aby byl komiksový film realističtější, tak nejsem proti, ale vše má své hranice a nadávat na super hrdinu, že je moc "super", to mi přijde lehce přes čáru. Myslím, že Marvel své hrdiny v rámci MCU hodně "polidštil" (např.komiksový Thor x ten filmový, to je jako nebe a dudy) a pokud by je udělal i snadno zranitelné, tak co by pak na nich bylo super a odišovalo je od normálních akčňáků o poldech, vojácích nebo agentech? Jejich srandovní kostými? To mi prostě přijde málo.
V tomhle prostě souhlasím s bSaR: "smrt jen proto aby tam byly mrtvoly ne". A říct: "už by asi v zájmu napětí bylo načase, aby někdo z party dostal jednu mezi oči" mi přesně těmi zcela zbytečnými mrtvolami zavání. Zní to totiž, jako by ti bylo úplně fuk, kterej hrdina zařve a proč, hlavně aby už to bylo.
Jaaaara | Fandíme filmu
Jaaaara | 2014-10-29 20:58:12 | 0 0
Emma: Zajímavý dějový zvrat? Vždyť to lze dost dobře čekat již dnes (CA -> WS), vzhledem ke comicsové předloze + Evansově nechuti pokračovat (to mi tedy údiv skutečně nepřinese). A proč důvod s velkým "D"... Jen ať se hridnové přiblíží lidem. Jasně, asi Thora nepřejede auto na přechodu pro chodce, ale na druhou stranu není nutné vytvářet opulentní SMYSL, aby smrt hrdiny nepůsobila lacině (jen musí být promyšleně zakomponovaná do příběhu, ve boji se přece umírá). Laciná a prvoplánovitá mi přijde spíš strojená nepřirozenost jejich "nesmrtelnosti", kdy si je divák absolutně jist, že postavě se nic nestane (vyjma nějaké ztráty blízkých, leč to už je taky docela ohrané...). Třeba u Expendables jsem taky říkal, že už by asi v zájmu napětí (a !filmové! realističnosti) bylo načase, aby někdo z party dostal jednu mezi oči... Přece to jsou akční filmy ne... Ale co no, postavičky musí vydělávat, herci mají kontrakty, byznys na prvním místě... Uvidíme ve Fázi 18, zda někdo zařve ;-)
bSaR | Fandíme filmu
bSaR | 2014-10-29 20:04:40 | 0 0
Emma: Jistě, ale ona bitva/válka sama o sobě žádá oběti. Na bitevním poli se zkrátka umírá a to na obou stranách... Myslím, že to vnímáme podobně, smrt jen proto aby tam byly mrtvoly ne, ale žádá-li si to příběh tak ano. btw Stark je podle mě už dost vyždímanej, Thor nevyužitej a zrovna můj oblíbenec Cap má budoucnost nevábnou (snad se dočkáme i jeho návratu). A pozor !Spoiler! ke Spidermanovi - na Peterovu depku **** pes, já oplakával Emu :-D
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2014-10-29 16:45:32 | 0 0
bSaR: No jasně, že by pak byl člověk mnohem napnutější, proto proti smrti hrdinů jako takové nic nenám, jen podotýkám, že by ta smrt měla mít ve filmu i nějaký jiný důvod, než jen to, aby se fanoušci začali o hrdiny bát (prostě by mi přišlo lacinné, kdyby měl některý z nich umřít jen proto).
Právě proto píšu, že třeba takového CA bych klidně obětovala, kdyby to znamenalo zajímavý dějový zvrat a "zrod" nového CA z WS. Ale u ostatních hrdinů mám prostě pořád pocit, že se z nich dá větší drama vyrazit, když přežijí a umírat budou jen postavy kolem nich (např. když Thor přijde o Asgrad, nebo Iron Man o svůj život).
To máš třeba jako u Amazing Spidermana 2. Kdyby Peter na konci umřel, zasáhlo by mě to jako diváka mnohem méně než to, co se mu stalo (ačkoliv teda celej film nebyl IMHO žádná perla).
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2014-10-29 13:18:53 | 0 0
jasný něco jako Expendables nebo Agenti Shieldu, taky by už pomalu mohli umírat ...:-D
Haretix | Fandíme filmu
Haretix | 2014-10-29 13:11:53 | 0 0
Marvel ví jak potěšit a plány má do budoucna velmi dobře naplánované. Co se týče smrti hrdinů. U Iron Mana to asi jen tak nehrozí, kor když sám Downey Jr, říká, že s ním má Marvel plány a on je tomu otevřen (za určitou hromádku bankovek), ale ten Cap jak tu píše Emma by smysl dával, navíc znovu pěkný odkaz na komiks a co si budeme povídat, že by zemřel jeden hrdina již v prvním partu Avengers 3 by byl naprosto precizní konec a zaroveň začátek něčeho jiného, třeba výraznější prostor pro nové hrdiny!
Lune | Fandíme filmu
Lune | 2014-10-29 12:49:58 | 0 0
bSaR: správně a časem by to začla být nuda všichni nesmrtelní.. bylo by tu 50 superhrdinu čelící největším hrozbám a ta bezúhonost, vědět, že jim nic nehrozí tam prostě smrdí
bSaR | Fandíme filmu
bSaR | 2014-10-29 12:17:28 | 0 0
Zase chápu, že ne každý je rád napínán a radši kouká na ten happy end, a může být spousta dalších důvodů, proč mu smrt ve filmech zkrátka nevoní. Já to ale cítím tak jak jsem to napsal...

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest