Komentáře 37

Petr | Fandíme filmu
Petr | 2017-12-25 10:52:13 | 0 0
Smash :)) Ty by ses taky povazoval za dlouhověkého, kdyby se u tebe doma vyskytovali artefakty z doby kamenné?
Rudmen | Fandíme filmu
Rudmen | 2014-07-04 21:13:12 | 0 0
Ten kód cti - to byla pro mě novinka.
Rudmen | Fandíme filmu
Rudmen | 2014-07-04 21:11:50 | 0 0
Smash: Já to přelouskal, ale mně osobně to nedalo nic novýho.
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2014-07-04 21:09:07 | 0 0
Říká se, že v jednoduchosti je kouzlo. . ale ve složitosti je zase magie.
Spíš by mě zajímalo co ty osobně si třeba po přečtení, pokud si to vůbec dočetl celé, o tom všem vlastně myslíš.
Uznávám, je to opravdu dlouhý článek, ale to co je v něm napsané je oproti všemu zde asi více informativní než co si někteří nezasvěcení lidé vůbec myslí, bez urážky proti někomu.
Rád píšu a ještě raději mám filmy. . výsledek délky tohoto článku je proto jen reakcí na některou dle-mého názoru neoprávněnou kritiku. Čili jedná se o projev přehnaného "fanouškovství".
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2014-07-04 20:07:57 | 0 0
Smash! - v komentářích to chce spíš stručně, obávám se, že délka příspěvku většinu diskutérů od čtení apriori odradí.
Smash! | Fandíme filmu
Smash! | 2014-07-04 19:59:56 | 0 0
Chtěl bych se zde vyjádřit k tématu Predátora ne-jen jako jeho zarytý fanoušek, ale taktéž jako sběratel a v neposlední řadě také jako kreslíř.
Již několik let se o Predátora jakožto postavu tak i o stejnojmenné filmy samotné bedlivě zajímám. A tím spíše žasnu nad tím, co si někteří z vás zde v diskuzi vůbec dovolují zveřejnit či napsat. Dovolte mi to objasnit. .
Někde jsem zde četl, že další pokračování Predátora, tedy 2hý a 3tí film na sebe zásadně nijak nenavazují, s tím si nedovoluji tak úplně souhlasit. .
Sice se nejedná o přímé pokračování, které by vycházelo z dějství konkrétních hlavních postav, jako jsou Dutch a Harrigan z obou prvních dílů, ale jedná se o stejný svět, resp. o jednu stejnou mytologii.
Ve druhém díle Predátora je zmíněna exploze v džunglích střední Ameriky, ke které došlo krátce poté co Arnold (Dutch) ke konci filmu těžce zranil samotného Predátora. Navíc se zde také uvádí, že tento voják (Dutch) vypovídal taktéž o samotném vidění Predátora, které jak se skupina badatelů v druhém díle domnívá je jen a pouze tepelného charakteru.
Během této scény kdy je detektiv (Harrigan) zavlečen do přívěsu a po sléze mu jsou vysvětleny (zde již řečené) informace o samotných poznatcích ohledně Predátora, jsou navíc na samotných monitorech k vidění i fotky přeživších z prvního dílu. Můžete zde na moment vidět fotku ženy (Anna) která spolu s Dutchem v prvním díle také přežila.
Cílem této filmové propletenosti je tedy vysvětlit divákovi, že skupina badatelů se o samotného vesmírného lovce zajímá již od útlého začátku.
Vzhledem k těmto informacím je po sléze velice zajímavé sledovat jak se skupina těchto lidí snaží samotného Predátora polapit.
V budově jatek je sice účelně upravené prostředí, které vylučuje jakoukoliv přítomnost viděného tepla, ale jak je později vidět, Predátorova maska, helma je vybavena rozdílnými druhy vidění od infra-červené až po ultra-fialovou. V tuto chvíli musí být sledujícím divákům jasné, že Predátora není radno podceňovat.
Ohledně samotného druhého dílu mohu tedy jen upřímně dodat, že se jedná o velice nedoceněný a podhodnocený film, jak u kritiků samotných, tak i u diváků.
Některé americké články a recenze se k nedocenění druhého dílu Predátora vyjadřují stejně jako já právě teď.
Navíc bych si dovolil připomenout, že díky fenomenálnímu druhému dílu Predátora byla samotná filmová mytologie asi nejvíce rozšířena. Druhý díl nám vysvětluje, že Predátoři se dožívají velice dlouhého života resp. stáří, a to s ohledem na samotnou pistoly (mušketu) která je toho důkazem. Na mušketě je přeci vyryto (Raphael Adolini 1715) tím je řečeno vše.
K tomu bych si ještě dovolil dodat, že samotná skupina všech viděných Predátorů na konci druhého dílu je vůbec prvním existujícím Predátořím klanem který kdy byl ve filmu doposud viděn.
Tak zvaný (Elder) Predator, ten který Harriganovi hodí samotnou mušketu, je jejich vůdce. Nejstarší vůdce klanu.
Jak je vidět, ostatní Predátoři jsou s cela rozdílné, jedinečné charaktery definující svůj vlastní vzhled i svoji jedinečnou výbavu.
Díky bohu za druhého Predátora!

Další filmový díl, třetí v pořadí je nám znám pod názvem Predators. Jde tedy o množné číslo. .
Jen málokdo však bohužel ví, že Robert Rodriguez se ve filmu Predators snažil nastínit a vůbec poprvé zveřejnit tak zvanou samostatnou mytologii Zlé krve, neboli (Bad blood).
Jak už jsem psal jen málokdo o této mytologii kdy vůbec slyšel a jen málokdo ví, že film Predators je jejím právoplatným ztělesněním.
Predátoří mytologie je asi nejvíce rozšířena v samotných comicsech. A konkrétní odbočka nazývající se Zlá krev (Bad blood) je jejím největším triumfem i překvapením zároveň.
Pokud se v jakémkoliv internetovém vyhledávači pokusíte najít něco pod názvem Bad blood, zjistíte, že se jedná o samostatnou příběhovou rovinu, ve které si jdou Predátoři řekněme po krku.
V comicsovém pojetí Zlé krve (Bad Blood) se dozvíte, že existují také Predátoři kteří porušily tzv. kód cti (Code of Honor) který například Predátorovi nedovoluje zabít bezbranou kořist která pro něj není výzvou, také může ale jít o dítě nebo např. o těhotnou ženu. Pokud si vzpomenete na scénu z druhého Predátora, dojde vám teď, proč vlastně onu těhotnou ženu vůbec nechal, ano ta scéna se odehrála v metru, a ještě před tím jste mohli vidět malé dítě na hřbitově, které Predátor taktéž nechal.
Predátoři, kteří nějakým způsobem poruší tento samozvaný kód cti jsou poté vyhoštěni ze svého klanu. Z těchto (nečestných) Predátorů se později stávají vyvrženci a samotáři, kteří i nadále prohlubují a porušují tyto etiky a stávají se z nich ještě větší a nebezpečnější jedinci, proto ten název Zlá krev (Bad blood).
Vyhoštění těchto nečestných, zlých Predátorů si můžete představovat jako absolutní odloučení od jejich společnosti, která je doslova odešle do s cela jiných a vzdálených částí odloučeného vesmíru.
Robert Rodriguez nám touto mytologií chtěl udělat radost, bohužel ti nezasvěcení, kteří o této skutečnosti dosud neví tak jen nemilosrdně a vytrvale hází špínu na samotný film.
Film Predators se nám tak snaží vysvětlit, že tito zlý, nečestní Predátoři zkrátka našli způsob jak odchytit další klasické a nám tak dobře známé Predátory spolu s dalšími lidmi i jinými bytostmi z vesmíru za účelem obohacení své lovecké párty.
Tito Predátoři jsou rozdílní, stejně tak jak jsou nám podávány v comicsech Zlé krve.
Navíc během konkrétní scény kdy žoldák (Royce) pouští klasického Predátora uvězněného na totemu je jasně vidět, že i když si tento Predátor opět nasadí svůj ramenní plasma kanón, v boji proti zlému Predátorovi ho stejně nepoužije, mezi-tím co naopak zlý Predátor ho razantně využívá a pálí po klasickém Predátorovi jako zběsilý. V této scéně i v celé bitvě mezi dvěma Predátory je krásně vidět zastoupení samotného kódu cti.
Mezi-tím co zlý Predátor si po useknutí hlavy druhého Predátora ani nevezme svoji trofej, klasičtí Predátoři pro změnu své trofeje sbírají. . to je jen jeden z mnoha rozdílů chování.
Mytologie Zlé krve ve filmu Predators nebyla možná s cela jasně vysvětlena, bohužel v jazyku Predátorů se nijak ani jinak podat nedá. . je tedy na divácích jak tuto zápletku pochopí a jak se k ní sami postaví.
Propojenost předchozích dílů Predátora s filmem Predators obstarává pro změnu diskuze s ženskou postavou (Isabell) která popisuje výpověď vojáka (Dutche) který podle všeho porazil jednoho Predátora za pomocí bláta, kterého využil proti jeho vidění.
Žoldák (Royce) se na konci filmu pokouší o totéž, jde ale spíše o kombinaci střelného prachu, tedy ohně než-li bláta samotného.

A tím bych se rozhodl tento kolosálně zdlouhavý, ale za to velmi informující příspěvek pomalu uzavřít.
Věřím, že po přečtení tohoto článku se alespoň některým z vás naskytne opětovná příležitost pro to, aby znovu přehodnotily celistvou sérii filmového Predátora, a znovu tak zvážily své názory vůči všem těmto filmům, protože všechny z nich jsou přeci-jen velice povedené a propojené.
Tak jak někteří kritizují filmovou postavu Mandarina z Iron-Mana 3 tak i někteří kritizují celistvou zápletku z filmu Predators bit jen kvůli očividné neinformovanosti vzhledem k samotným comicsům.
Obávám se, že dnešní doba v lidech pěstuje zbytečný smysl pro "nevážení" si kvalitních věcí, které by za jiných okolností měli být vnímány alespoň jako určitý umělecký počin.
Jen si řekněte, kdo z vás by měl podobný, jiný, nebo lepší nápad. A kdo z vás ho dotáhne tak daleko, jak daleko se nachází samotné filmové plátno.

Pokud má kdokoliv z vás jakoukoliv otázku na cokoliv ohledně Predátora, napište mi prosím na můj E-Mail (Black.Neon@seznam.cz) mile rád s vámi prokonzultuji téměř cokoliv ohledně tohoto tématu.
Martin | Fandíme filmu
Martin | 2014-06-27 04:40:36 | 0 0
Mě osobně se Iron Man trojka hodně líbil daleko více než nový Kapitán Amerika přitom jsem se na toho Mandarina i těšil sice tam nebyl, ale, že by mě to nějak vyloženě naštvalo říct nemožu což u Ameriky mám opačné všude jsem velice četl, že Winter Soldier je ikonický záporák a podobné věty a nakonec z něho udělali teroristu s vymytým mozkem, který tam měl cca 3 scény přitom, že by mě nějaká vyloženě zaujala říct nemožu
POciSEM | Fandíme filmu
POciSEM | 2014-06-27 01:33:38 | 0 0
Bude to shit .Rodriguez o tom taky mlel 20 let a kdyz to dostal pod ruku tak nechal Antala natocit takovou spinu.
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2014-06-26 22:31:53 | 0 0
To nechám na tobě ;-) Já mluvím čistě o tom iracionálním apriorním nenávidění všeho co je "jinak" než v nedotknutelných komiksech.
Carnage | Fandíme filmu
Carnage | 2014-06-26 22:05:07 | 0 0
Hlavně organizace 10 prstenů a pravděpodobně pravý Mandarin existuje, v marvel kraťasu kde je Trevor ve vězení je to na konci ukázáno. Co se týče Mandarina ve filmu dobře, fanboyové nadávají ale já na trojku nadávám z jiných důvodů. Jsem proto taky histerickej fanboy?
MarvelDomrdovic | Fandíme filmu
MarvelDomrdovic | 2014-06-26 21:25:38 | 0 0
Koukam ty podelany Marvel shity se resej uz i u Predatora.....
Tank | Fandíme filmu
Tank | 2014-06-26 20:47:58 | 0 0
Anarvin: určitě se shodneme. Na složitosti látky u Strange si můžeme kvitovat. Black na točil film s Mandarinem, tak jak natočil film s Mandarinem. Odklonil se od předlohy a udělal jedině dobře. Číňan s kouzelnýma prstenama by mohl mohl mít vlastní trilogii a stejně by to možná nikdo nepobral. Strange má mít film s maximání délkou 2 hodiny a do ní by měli vměstnat jeho origin a záporáka. Leto nemá dostatečný věk a charisma aby tuto látku utáhl. Prostě ne.
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2014-06-26 17:39:41 | 0 0
Odklon u Strange je nevyhnutelný. V komiksech je magie pomalu všemocná, na plátně naopak musí být nějak pevně sešněrovaná, aby divák po pěti minutách nenabil dojmu, že jde každý problém vyřešit lusknutím prstu a není vlastně oč usilovat.
Tank | Fandíme filmu
Tank | 2014-06-26 16:42:34 | 0 0
Anarvin: pár komiksů s Iron Manem jsem četl. Vím že Mandarin je něco jako mág s kouzelnými prsteny a ne žádný terorista. Black by si určitě vylámal zuby kdyby stvořil filmového Mandarina podle komiksové postavy. Už teď mám obavy o Dr. Strange. Je to komplikovaná a složitá postava, proto čekám dost velký odklon od komiksové podstaty. Nemyslím že to dopadne dobře.
Anarvin | Fandíme filmu
Anarvin | 2014-06-26 15:44:32 | 0 0
Tank - Ono to tak tragické není. Ve skutečnosti prská jen hrstička ukřičených fanboyů na internetu, naprostá většina neměla s postavou sebemenší problém. Buď proto, že komiksy ani nezná nebo proto, že Blackův podvratný smysl pro humor oceňuje.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest