Komentáře 26

ricmont150 | Fandíme filmu
ricmont150 | 2017-07-22 18:49:10 | 0 0
Danielll: Nesouhlasím nejlepší dálniční honičky má na svědomí Kobra 11 :D
Danielll | Fandíme filmu
Danielll | 2017-07-22 13:16:24 | 0 0
I malé dítě ví, že nejlepší dálniční automobilová honička je v Matrix Reloaded. Ale tohle docela pobavilo-- viz. třeba CA2, kde se taky
Cap celej film řeže hlavně pěstma a
pomáhá si štítem a přitom je to chvílemi až dechberoucí. Proč to takhle
nemůže vypadat i u bohů, když jsou
stejně nebo podobně silní. Tak jako nevím,ale přirovnávat fizickou sílu Kapitána Ameriky se Supermanem, to chce nutnou dávku fantazie, navíc, že se bojuje štítem a pěstma je zřejmě logické, lokomotívu by zřejmě neuzvedl. Ale jo někdo tomu, zde rozumí, tak ho v tom necháme.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2017-07-22 11:23:31 | 0 0
vím jak to myslíš, ale nemůžu s tebou souhlasit, jako boj Lokiho s Thorem nebyla hlavní část filmu ke kterému film směřoval jako boj Diany s Aresem, a hlavně byli v Assgardu který Thor nemohl zničit svými nejničivějšími útoky protože prostě nechtěl doma udělat škody. Ale nemůžeš přece po Aresovi a Dianě chtít aby se mlátili jako v Raidu nebo v Ong baku, to prostě není ten typ postav. To jsou postavy bohové co ovládají energie, živly, telekinezi, manipulují s hmotou, létají, mají obrovskou sílu. S tímto vším se dá krásně vyhrát a v tomhle bodě s tebou souhlasím, autoři si s tím většinou nepohrají a nebo ano ale ukážou toho málo. Ares vs WW nebylo špatné, ale bylo toho málo, vrhání blesků a traverz prostě nedefinuje síle Arese....až se do DCEU a MCU dostanou postavy co manipulují kosmickou energií, vrhají po sobě planety, ničí celé sluneční soustavy a manipulují časem a realitou, tak je blbost po nich chtít aby bojovali kung fu nebo karate.....jinak co se týká těch auto honiček, to z mody nikdy neodejde jsou nohem delší a otravnější ale pořád se točí (Wick, Spectre, Bourne, MI, FaF)
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2017-07-22 10:51:12 | 0 0
Fimi: Myslím to pouze tak, že to, že je nějaká postava bůh pro mě prostě není omluva pro to, aby filmaři absolutně kapitulovali na jakoukoliv snahu udělat její boj zajímavý a neokoukaný. Naopak! Když je někdo bůh nebo jakkoliv extrémně silný a mocný jedinec, očekávám od něj, že mě na plátně dostane svými schopnostmi do kolen a předvede mi toho víc, než Bud Spencer před XY lety, kdy byli diváci odvaření z toho, že si někdo na plátně dává pěstí a hází po sobě věci. Ano, tehdy to bylo super, teď, poté co jsme to viděli milionkrát, už je to nudná rutinna a znak lenosti a neschopnosti tvůrčího týmu, a to v jakémkoliv měřítku.
Líp už to fakt vysvětlit neumím, ale upřímně si ani nemyslím, že je to potřeba, protože vzhledem k tomu, že k finálním bojům MoS, BvS i WW má připomínky ohromná spousta lidí, a k obřím digitálním řezbám v jiných komiksovkách (jak od Foxu, tak z MCU), se kritika typu "je to nekonečná nuda" ozývá mnohem méně, pak nejsem zdaleka sama, kdo vidí a cítí ten rozdíl. Komu se prostě líbí, že i když jsou postavy nesmírně fyzicky silné, používají při boji i něco sofistikovanějšího, než své pěsti. Proto jsem dala ten příklad s obyčejnýma lidma. Ano, obyčejní lidé se taky můžou mlátit jen pěstma a kusama nábytku. Co by ne, ono to funguje a někdy dokonce i líp, než nějaké kopy s otočkou. Přesto to ve filmech většinou nedělají, a když už to dělají, dělají to zajímavě a vymazleně, viz. třeba CA2, kde se taky Cap celej film řeže hlavně pěstma a pomáhá si štítem a přitom je to chvílemi až dechberoucí. Proč to takhle nemůže vypadat i u bohů, když jsou stejně nebo podobně silní? To je přeci jádro pudla u těch soubojů Thora s Lokim. Oni se bijí jako lidi, protože pro sebe "lidi" jsou! Bozi jsou jen pro nás, jeden pro druhého jsou stejně, nebo přinejmenším podobně silní a vědí, že kdyby sebou prorazili osm stěn, je to možná efektní, ale vyhrát jim to nepomůže. Vyhrát musí stejně jako my lidi-umem, štěstím, nebo podrazem.
A pokud pořád nevíš, jak přesně to myslím, dám ti příklad úplně odjinud: Ve většině moderních akčních filmů už se klasické honičky auty či motorkami moc nepoužívají. Proč? Protože už jsou ohranné a je třeba je ozvlášťnovat skákáním mezi budovami, ježděním po střechách, cirkusovou akrobacií nebo dalšími podobnými nevídanými triky. Přesto jednou z nejlepších akčních sekvencí, které jsem v posledních letech viděla, je pro mě naprosto "obyčejná" dálniční honička motorek v Národu Grázlů. Proč? Protože byla totálně vymazlená, perfektně natočená, skvěle zrežírovaná a totálně mě přibila do sedadla v kině. A přitom to taky byla "jen" honička. Člověk by si řekl, jak jinak chceš natočit honičku? Však je to pořád jen sekvence, kdy za sebou nějací lidi zběsile jedou z bodu A do bodu B. No vidíš a s trochou tvůrčí snahy a schopností to jde udělat jinak a líp, než kdokoliv jiný. A přesně tohle chci od souboje svou bohů! Trochu tvůrčí invence, která z digibordelu udělá pastvu pro oči prostě jen tím, že budou filmaři používat hlavu a nespoléhat na to, že když toho na plátně hodně zničí, bude to k vyvolání velkolepého dojmu stačit. Nebude.
Fimi. | Fandíme filmu
Fimi. | 2017-07-22 08:20:37 | 0 0
Vidíš a to se mi star fist vůbec nelíbil a to mám gaimana ve své top autorů...zato kingsmen a X-Men se líbily moc...pro mě je to mnohem lepší volba než ten Singer který teda má.dobre xmeny ale superman? Ten ve modylek ve slipech? To je vůbec nejhorší superman co vznikl ale je to můj názor mne osobně vyhovuje Matthew nebo bych dal Shana Blacka
Kapitán Mexiko | Fandíme filmu
Kapitán Mexiko | 2017-07-22 02:15:25 | 0 0
Každopádně ten zítřejší DC panel na CC bude neskutečně zábavnej, škoda, že nikde nepoběží livestream. Nicméně k tématu. Vaughn natočil jeden jediný dobrý film a to Stardust a to ještě díky Gaimanově předloze. Mě tenhle režisér absolutně nesedí, nevyhledávám ho a pro mne je naprosto stejný packal jako Ritchie. Snyder ve svých top filmech Watchmen a Sucker Punch (zbytek jsou buď sračky nebo zklamání) ukázal, že nějaký talent má a soudě podle MoS a BvS rozhodně není režisérem pro zmatené, ambiciózní, herecky špatně obsazené a scénáristicky odfláknuté comicsové blockbustery, takže ani jednoho nebrat. Mě by se líbil Bryan Singer, zejména díky jeho Superman Returns, což je pořád bezkonkurenčně nejlepší novodobý Supes. Nebo bych bral Patty Jenkins.
Fimi. | Fandíme filmu
Fimi. | 2017-07-22 00:29:07 | 0 0
Danielll nerad se bavím o Marvelu v dc novince ale abych reagoval tak v komiksech je Thor skutečně hlupák a idiot co používá kladivo jen k mlácení a ostatní schopnosti vůbec nevyužívá a to většinu jich ani nezná....ale jinak je velmi mocný ale ne nejmocnější
Danielll | Fandíme filmu
Danielll | 2017-07-22 00:13:58 | 0 0
To je stejní jako když by Emma chtěla po Godzille, aby dělala kunfu, navíc si myslím, že třeba takovej Thor, byl pro potřeby stůdia značne oslaben, i třeba z důvodu uvěřitelnejších a levnejšich trikových scén.Jednoduše z jednej z nejsilnějších postáv Marvel komiksu, která by tisícovú armádu sfoukla jak svíčku jedním dechem, udělali naprostího slaboduchýho vola.
Fimi. | Fandíme filmu
Fimi. | 2017-07-21 23:21:24 | 0 0
Emma já třeba moc nevím jak to myslis jsou to sice bohové nebo monstra a od nich nemůžeš čekat bojová umění od toho.jsou postavy.jako Batman daredevil deathstroke nebo iron fist, ne Thor ARES superman nebo Hulk to nejsou žádní bojovníci ale bijci ....v komiksech dělají takové kousky které by ani ve filmech nemohly fungovat ....to je jakobys chtěla aby strange dělal kung fu....ve Wonder woman si myslím že toho mohli ukázat víc než vrhání blesků ale jinak spokojenosti na druhou stranu Loki a Thor bojovali jako lidé protože Thor asgardu zničit nechtěl tak proč by po něm vrhal skály nebo budovy....copak to nestačila spoušť co udělal Thor v Jotunheimenu Laufeyimu? Já jen říkám že ten souboj na mě působil více uvěřitelnější než v ww více reálněji ale pořád je třeba brát v úvahu ze jsou to bohové....až přijdou na řadu thanos a darkseid to se budou dít věci teprve...
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2017-07-21 22:59:43 | 0 0
Ano, trefil ses. Potřebuju ve filmu vidět něco víc, než jen hejbající se obrázky, ale nemyslím si, že je na tom něco špatného. Naopak. Nicméně WW jsem dala 7,5 z 10ti, a většinu právě proto, že tam to "něco víc", na rozdíl od všech ostatních filmů z DCEU, bylo, takže v tomhle problém fakt není. Problém je v tom, že filmaři byli líní, nebo neschopní dát si tu práci a její závěrečný boj s Áresem pořádně promakat a nespoléhat se na ono staré známé (a nesmírně primitivní a nudné) bum-prásk-bum, které v mých očích totálně pohřbilo už finále MoS a BvS.
A k tomu zbytku můžu napsat jediné: Jak už tu vzpomněl Fimi, u konkurence jsou Thor s Lokim taky bohové a fakt jsem si nevšimla, že by se spokojili s tím, že po sobě hází kusy budov. Spíš najdeš spousty rozhovorů s filmaři i herci, které se týkají snahy odlišit bojový styl a zbraňový rozsah každého z nich tak, aby byla výsledná bitka zajímavá a obsahovala víc, než jen opakováním tří chvatů pořád dokala (což bylo mimochodem velice hezky vidět v TH2, kdy na tohle cca v polivině filmu, ve scéně bojě s tím rohatým monstrem od temných elfů, choreografove úplně kapitulovali, nechaly ho do Thora bušit kusama skály i pěstma jak hluchýho do vrat a byla to v porovnání s ostatními bitkami neskutečná otrava).
U WB by se z tohohle přístupu měli hodně rychle poučit, protože s Dianou to mohlo být v závěru úplně stejný a hlavně to stejný být mělo, protože jinak vyvstává otázka, proč se vlastně tolik let učila na ostrově ovládat všemožné zbrany a způsoby boje, aby byla nejlepší z Amazonek, když jak říkáš není člověk a zbraně ani bojové styly nepotřebuje. A nebo rovnou otázka, proč se při boji s lidmi tolik nadřela a používala tolik různejch bojovejch stylů a zbraní, když to u milionkrát silnějšího boha války neměla zapotřebí. To si IMO trošku logicky odporuje a okecat se to moc nedá. Spíš to vede k závěru, že jediným zakopaným psem je fakt, že u vymýšlení akčních scén s lidskými protivníky se někdo snažil o originalitu a svěží přístup. U finále už ne.
Fimi. | Fandíme filmu
Fimi. | 2017-07-21 22:38:58 | 0 0
Gates i kdyz teď nejsem přihlášenej protože jsem na telefonu a ne PC vítám tě mezi regulérními uživateli a máš peknyho avatára....jinak prosím uvadej na koho reaguješ já nevím jestli na mě nebo na Emmu nebo koho....jako jsem zvedavej kdy nebude u dceu finální souboj ve tmě šeru nebo v noci zatím je to v každém filmu tím ovšem neshazuji jejich kvalitu

Roman hele narazil jsem na to na mnoha diskuzích a i tady se to psalo a hodně lidí to potvrdilo ale odkaz ti nejsem schopný dát žádný...
Gates | Fandíme filmu
Gates | 2017-07-21 22:06:50 | 0 0
Tu finální scénu si dovedu představit při východu slunce, podle mě by do toho filmu taková scéna zapadla mnohem lépe, než ve tmě. Navíc by tam toho šlo víc vidět. Film byl vůbec laděn do takových svěžích barev, ten konec mi tam moc neseděl.
Samozřejmě další filmy budou mít své režiséry apod, Iron Man 3 byl taky nejlepší ze všech dílu. Ale zrovna Man of Steel bych rád viděl od Zacka.
Roman | Fandíme filmu
Roman | 2017-07-21 22:02:34 | 0 0
Gates pekna profilovka a s tymi pseudo odborníkmi na komixi a filmy co pisu ze digibordel ze zbitocne sa hadat to sa mu si kladivom vitlst ven z hlavy :D
Fimi prosim ta daj mi niaky zdroj alebo odakl si zobral ten blud ze studio caka na uspech JL a od toho sa bude dalej rozvijat ich vesmir nedas tu nic niaky magor nieco napisal a ty to hned žereš
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2017-07-21 21:13:18 | 0 0
tak AoU je pro mě hodně špatný film a nesahá WW ani po kotníky, ale v WW mi to občas přišlo jak z nějaké dvacet let staré videohry ale pořád to bylo fajn...těch scén co bijí do očí tam bylo poskromnu...

https://www.youtube.com/watch?… když na to koukám zpětně, tak špatné to zase nebylo, ten konec je klasická Snyderovina, ale tady je to asi nejlepší.....

každopádně k tématu, Vaughan je výborná volba a doufám že to klapne, to že je Zack u zrodu nic neznamená, jak tu bylo řečeno to byl i Whedon a Favreau, nemůže být celé univerzum jen od jednoho, to by to vše vypadalo stejně.....podívejte se na Bayformers
Gates | Fandíme filmu
Gates | 2017-07-21 19:26:48 | 0 0
Upřímně nevím, jak tobě, ale mi když už tedy řešíme nějakou tu choreografii a boj, přišla snad nejlepší ze všech, když srovnám Avengers Age of Ultron, jak se tam řežou, tak mi to oproti tomuhle přišlo naprosto nudné. Hulk jen ničí, Iron Man střílí, Thor, tam toho moc nebylo, ale bylo to skvělé.
Jen zmíním, jak si podala krásně pár vojáků v místnosti, naprosto skvělá scéna. Já jsem si třeba ani jednou nevšiml, že by CGI vypadalo opravdu špatně, a já poznal, že se jedná o CGI.
Možná špatné kino.

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest