Sněhurka a lovec: Plnohodnotný trailer

Sněhurka a lovec: Plnohodnotný trailer | Fandíme filmu
2x AKTUALIZOVÁNO o pětiminutovou upoutávku a informační nášup z Wonder Conu.

Nové trailery toho představily opravdu hodně. Konečně jsme se seznámili s trpaslíky a prohlédli si taje temného lesa, který jako by vypadl ze snů Guillerma del Tora nebo z Princezny Mononoke. Dostali jsme víc lovce Chrise Hemswortha, víc zlé královny Charlize Theron, víc kvalitní akce, víc bitev a především víc Sněhurky Kristen Stewart! Zatím jsme pořádně neviděli akorát Sama Claflina, z čehož můžeme usuzovat, že postava prince bude mít ve filmu jen minimální roli.  Atmosféra jednotlivých upoutávek působí víc než dobře, chvílemi z nich až mrazí. Ale všichni jste je určitě už dávno viděli, a tak se přesuneme k dalšímu tématu, k letošnímu Wonder Conu.

Na něm byla o víkendu poprvé předvedena pětiminutová ukázka, kterou najdete o pár otočení kolečkem myši níže, ale také tam proběhla tisková konference a rozhovory s tvůrci, ze kterých jsme se dozvěděli mnoho zajímavého. Začněme třeba tím, že snímek vznikl prakticky náhodou. Scenáristka Evan Daugherty film psala jako koníček během vysokoškolských studií a režisér Rupert Sanders dlouho točil pouze reklamy a svůj první film si vybíral plných pět let. V reklamní sféře pracovala na poměrně náročných projektech (upoutávky na videohry Halo), takže se nemusíte bát, že by to byl nějaký amatér. Teď zkrátka točí „víc reklam naráz“ a příběh musí trošku natáhnout. Základy jsou pořád stejné. Studio mu prý nechalo poměrně volnou ruku, což je většinou poměrně dobrá zpráva.

 

Tahle Sněhurka bude drsná

Film hodně vychází z předlohy bratří Grimmů, která by mohla Disneyho fanoušky zaskočit tím, jak je věrná. Ve slavném animovaném filmu sice zlá královna také říká „přines mi její játra, plíce a srdce“, ale Grimmové královnu nechali jednotlivé trofeje navíc sníst a kupříkladu v samotném závěru Sněhurka macechu nutí, aby na její svatbě s princem tančila v železných botách! A film by měl být pohádce hodně věrný. Rozhodně nemáme čekat žádnou povídanku pro děti, bude to, v určitých pasážích, hodně realistická podívaná, ve stylu filmů jako Gladiátor nebo Lawrence z Arábie. Myšlenkově se Sněhurka a lovec bude potýkat s takovými tématy, jako je ztráta, smrt nebo vnitřní krása a nic nebude jen černé nebo bílé.

Většina postav se bude vyrovnávat s nějakou krutou ztrátou a způsob jakým se s příkořím osudu dokážou popasovat určí, jaké chování od nich v příběhu můžeme čekat. Zlá královna není žádná karikatura, ale temnotou skrz naskrz prolezlá, nenávistivá bytost, ale v mládí zažila hodně utrpení, když přišla o celé své království. Do Sněhurčina království přišla jako trojský kůň, jako krásná siréna, co vábí oběti do své smrtící pasti. Sněhurku potřebuje zabít proto, aby její moc byla absolutní.

 

Kristen Stewart se chce hnout z místa

Pokud se vám nezdá, že by Kristen Stewart měla být krásnější, než Charlize Theron, pak můžete být klidní. Ve snímku půjde především o vnitřní krásu. S výběrem Kristen Stewart do hlavní role je režisér Sanders naprosto spokojený a se Stmíváním si ji v žádném případě nespojuje. Jednotlivé filmy ságy dokonce ani neviděl, Kristen ho oslovila v úplně jiných filmech. Kristen Stewart je se svým výkonem také velice spokojená a na tiskovce se prý mezi řádky dalo dost jednoznačně vyčíst, jak je ráda, že se konečně může pohnout od pasivní Belly a zahrát si tuhle drsnou Sněhurku. I když pozor, princezna rozhodně není žádná Xena, pokud musí popadnout meč, tak s ním máchá jako zvíře zahnané do kouta. Jedná instinktivně, brání se, reaguje. Zabíjení se jí hnusí, ale královně se postavit nebojí.

Kromě nečasem zoceleného lovce jí v tom pomůže také osm trpaslíků. Proč osm? V minulosti se objevily drby o tom, že by mohlo jít o nějakou právní záležitost, ale ve skutečnosti to tak prý režisér Sanders prostě chtěl. V rozhodnutí nechat trpaslíky hrát normálně vzrostlé herce, zmenšené trikem, prý také nebyl žádný zvláštní důvod. Sandersovi se prostě podařilo shromáždit osm svých oblíbených britských herců, a tak je obsadil. Ve filmu to tentokrát nebudou žádní pitomí popletové, kteří jsou tu jen proto, aby rozesmáli diváky, nýbrž ušlechtilí horníci, kteří tragicky přišli o všechny své druhy. Po boku Sněhurky se budou snažit znovu získat zpět svou hrdost. (Což tak trochu připomíná zápletku třetího chystaného filmu o Sněhurce).

Závěrem lze říct pouze jediné: Pusťte si znovu obě ukázky. Jsou boží! 

 

Sněhurka a lovec: Plnohodnotný trailer

 

Sněhurka a lovec: Pětiminutová upoutávka

 

Zdroj: Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest