Thor: Ragnarok začíná nabírat božské rozměry

Thor: Ragnarok začíná nabírat božské rozměry | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Film doplňuje další a další postavy, z nichž je řada opravdu mocná. Čeká nás ohromující válka božstev nebo jedna velká změť?

Podívejme se blíže na další várku novinek ohledně Thora: Ragnarok. Jako v minulém článku, i zde se nevyhneme menším spoilerům.

V rámci materiálu, který se na letošním Comic-Conu promítal, se na plátně kromě ohnivého démona Surtura mihnul také Fenris Wolf - ohromný vlk, který je podle mýtu potomkem Lokiho. A aby to nebylo málo, má podle legendy během Ragnaroku pozřít Odina. Máme tu tedy ohnivého démona ohromných rozměrů a Vlka, který má naznačovat, že Odin potká svůj osud. Uvidíme, jak se to vyvrbí na plátně. Současné informace ale vhodně dokreslují, že přestože bude ve třetím Thorovi více humoru, také tu bude více osudových střetů a drsných bitev. Dost možná je pak humoru zapotřebí i k tomu, aby běžný divák unesl váhu některých událostí, které jsou nevyhnutelné. A ano, nebo je to prostě marketingový tah. Uvidíme. Rozhodně ale Surtur, Fenris a dříve oznámená Hela (Cate Blanchett) dávají slušnou zásobu solidních antagonistů.

K tomu se přidává také válečník Skurge v podání Karla Urbana (Star Trek). Ten si také nechal narůst ideální porost pro svou roli, jak můžete vidět v galerii. No a na vrcholu našeho seznamu se skví Loki, který se občas může jevit jako hrdina, leč stále je plnohodnotně také padouchem. Ten potvrzuje, že Lokiho, stejně jako Thora, změnila do jisté míry jejich přítomnost na Zemi a máme čekat, že se charaktery nějak zajímavě posunuly.

A tak ve výsledku je největší ticho kolem kladných postav. Na Comic-conu je snažili novináři zjistit, zda se vrátí Lady Sif (Jaimie Alexander). Ta totiž zároveň natáčí seriál Blindspot, a tak je tu riziko, že se na natáčení Thora 3 nestihne dostat, navíc není dosud potvrzena v oficiálním castingovém seznamu. Na rozdíl od dřívějších příslibů teď navíc herečka jenom mlžila a řekla, že nesmí nic prozradit. Je tedy možné, že se na plac dostane, ale třeba až během dotáček. Z dámského obsazení je ale jistá Valkýrie, kterou sizahraje Tessa Thompson. Ta na svém Instagramu zveřejnila fotku meče, který bude mít Valkýrie ve filmu.

Na závěr pak jedna třešnička, která ještě čeká na nějaké bližší informace. V rámci krátké ukázky, která proběhla na Conu, se podle novinářů mihl na plátně i obrázek s Eternals. Konkrétně prý viděli místnost s bytostmi, které měly božský vzhled a brnění podobné tomu, které kreslíř Jack Kirby vytvořil pro Eternals. Eternals jsou v komiksech supermocné bytosti, které byly vytvořeny Celestialy - jakýmisi "božstvy" marvelovského Universa. Jakou asi budou Eternals mít ve filmu úlohu? Byli snad původně pověřeni střežením Kamenů nekonečna? Zahlédneme je pouze v prologu filmu či budou mít nějakou větší úlohu v ději? To je vše v říši spekulací.

Tímto tedy film nabírá opravdu gigantických rozměrů a uvidíme, jak to celé Marvel ve výsledku složí dohromady. Protože ještě tu také budou Hulk (Mark Ruffalo), Grandmaster (Jeff Goldblum) a dost možná se staví i Thanos (Josh Brolin).

Co říkáte na celkovou skvadru padouchů a dalších postav? Je možné, že se Marvel konečně pořádně odváže? Anebo se v množství postav definitivně utopí?

Thor: Ragnarok je pokračováním Thora: Temného světa a Avengers: Age of Ultron. Odinův syn (Chris Hemsworth) se vrací do Asgardu, aby našel odpovědi na znepokojující otázky, které mu zasely do hlavy vize Scarlet Witch. Na trůnu nachází Lokiho (Tom Hiddleston) převtěleného v jeho otce a pomalu se ve světě polobohů schyluje k Ragnaroku, kataklyzmické události, která restartuje běh dějin. Vedle Hemswortha a Hiddlestona se vrací také Jamie Alexander a Anthony Hopkins. Doplní je Mark Ruffalo jako Hulk a nově byli do série obsazeni Cate Blanchette, Karl Urban, Jeff Goldblum a Tessa Thompson. Scénář napsali Craig Kyle, Christopher Yost a Stephany Folsom. Režírovat bude Taika Waititi. Datum české premiéry je stanoveno na 2.11. 2017. 

Zdroje: Karl Urban, Jamie Alexander, Tessa Thompson, CBM, Deadline, IGN

Thor: Ragnarok

03.11.2017 | USA, Austrálie
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 2

Thor: Ragnarok začíná nabírat božské rozměry | Fandíme filmu Thor: Ragnarok začíná nabírat božské rozměry | Fandíme filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest