Valerian: 200 druhů mimozemšťanů aneb Comic-Con odhaluje

Valerian: 200 druhů mimozemšťanů aneb Comic-Con odhaluje | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Luc Besson, Dane DeHaan a Cara Delevingne představují největší evropskou sci-fi v dějinách. K tomu několik artworků.

Valerian a město tisíce planet, to byla nejzajímavější prezentace dnešního dne na Comic-Conu v San Diegu. Film vychází z francouzské komiksové série, na které režisér Luc Besson vyrůstal. Dlouhou dobu se režisér domníval, že látku zfilmovat nedokáže, a když měl konečně připravený scénář, přišel Avatar a Besson se rozhodl začít se scénářem znovu od začátku, pokud se chtěl pokusit Cameronově opusu alespoň dýchat na záda. Zároveň ale Avatar Luca přesvědčil o tom, že čas konečně uzrál a film v současnosti bude možné realizovat přesně tak, jak si jej vysnil. Cameron dokonce Bessona pozval na natáčení a s lecčím mu poradil.

Příběh komiksů pojednává o týmu, který putuje časem a prostorem, film se zaměří se na titulního Valeriana (Dane DeHaan) a jeho kolegyni Laureline (Cara Delevingne), kteří udržují pořádek v lidských teritoriích známého vesmíru. Děj se bude zhruba ze dvou třetin pak ve městě Alpha, známém také jako Město tisíce planet. Město bylo původně založeno na Zemi a v roce 2100 jej vedle lidí začali osidlovat také mimozemšťané. V roce 2300 už bylo město tak velké, že muselo být přesunuto pryč ze Země. Aktuální dění je zasazené do roku 2700 a ve filmovém světě bude trvat pouhých 24 hodin. (Dlouhý by měl být snímek zhruba 2 hodiny a 15 minut).

Město je tak obrovské, že v něm mrakodrapy nerostou jen zespoda, ale i seshora. Ve filmovém světě existuje zhruba 800 mimozemských druhů a přibližně 200 jich diváci skutečně uvidí na plátně. Drtivá většina z nich byla vytvořena pomocí digitálních efektů, kterých je ve filmu nezměrné množství. Blockbustery jich běžně mívají kolem dvou tisíc, ve Valerianovi se tenhle počet blíží ke třem tisícům. Vizuálně snímek podle návštěvníků Comic-Conu připomíná mix Pátého elementuŠíleným Maxem, Blade Runnerem a Star Wars. Film bude prezentován ve 3D, i když se točilo ve 2D, aby 3D kamera nelimitovala styl záběrů, jaké by mohly filmaři pořídit. Pokud bude Valerian úspěšný, může Besson nabídnout třeba deset pokračování. A domnívá se, že by úspěšný být mohl, protože jakkoliv byl Pátý element před lety nepochopený, dnešní doba už pro podobné filmy dozrála.

Diváci na Comic-Conu viděli několik scén s nedokončenými triky, které je stejně vizuálně ohromily. Krom různorodých prostředí a tvorů záběry nabídly také povedené akční scény, z nichž nejvíc vyčnívala jedna, ve které Dane DeHaan oblečený ve speciálním skafandr mohl probíhat skrze zdi a s pomoc speciální pušky si střílet ostrůvky pod nohy, když mu pod nima došla pevná půda. Celá scéna působila jako z videohry. Krom vizuální stránky potěšila i dobrá chemie mezi ústřední dvojkou a celkově jsou první ohlasy ze záběrů spokojené. Žádná videa na internet zatím neunikla, ale v galerii máme pro vás několik artworků.

Valerian (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti z 28. století pro správu lidských území a jejich úkolem je udržování pořádku v celém vesmíru. Valerian však nechce se svojí kolegyní udržovat jenom profesionální vztah a ta se tak stává cílem jeho nekonečných milostných návrhů. Kvůli jeho bohaté historii s ženami a její tradiční výchově však Laureline Valeriana stále odmítá. Na rozkaz velitele Filitta (Clive Owen) se oba dva vydávají na misi do dechberoucího mezigalaktického města Alpha. To je neustále rostoucí metropole plná obrovského množství tvorů ze všech koutů vesmíru. Po dlouhá léta sedmnáct milionů obyvatel žilo pospolu a společně sdílelo své dovednosti, technologie a zdroje, ve prospěch všech. Bohužel ne všichni to vidí stejně a někde v pozadí se začíná schylovat k velkému nebezpečí.

Dále hrají Ethan Hawke, Rihanna, John Goodman nebo Rutger Hauer. Scénář a režie Luc Besson, datum české premiéry je stanoveno na 20.7. 2017.

Zdroje: Coming Soon, Joblo, Slashfilm,

Valerian a město tisíce planet

17.07.2017 | USA, Velká Británie, Francie, Kanada, Německo, Belgie, Čína, Spojené arabské emiráty
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 4

Valerian: 200 druhů mimozemšťanů aneb Comic-Con odhaluje | Fandíme filmu Valerian: 200 druhů mimozemšťanů aneb Comic-Con odhaluje | Fandíme filmu Valerian: 200 druhů mimozemšťanů aneb Comic-Con odhaluje | Fandíme filmu Valerian: 200 druhů mimozemšťanů aneb Comic-Con odhaluje | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest