Co si James Cameron myslí o Star Wars: Epizodě VII

Co si James Cameron myslí o Star Wars: Epizodě VII | Fandíme filmu
Železný Jim sám chystá obrovský sci-fi svět mnoha pokračování Avatara. Co si myslí o hvězdné konkurenci?

Před nedávnem doběhly Star Wars: Síla se probouzí svůj půlroční maraton v amerických kinech a celkově se usadily na domácí špici s monstrózními 934 miliony dolarů. Tím překročily Avatara Jamese Camerona o 170 mega, a i když ve světě Cameron vládne, tak si Star Wars VII nevedly vůbec špatně.

O to víc pak budí zvědavost, co si o nových Star Wars myslí právě mistr blockbusterů, James Cameron. Ten v nedávném rozhovoru taktně řekl, že si váží práce J. J. Abramse, a že je zvědavý, kam hodlají tvůrci ságu směřovat. A to zopakoval dvakrát. Tím se nepustil do žádného hanění, pouze upozornil, že Star Wars jsou velký svět, který se ve Star Wars: Síla se probouzí vydal novým směrem, a my zákonitě můžeme plně zhodnotit až celou trilogii. Trochu je tu cítit Cameronův vlastní důraz na propracovanost, když přijde na více dílů, protože sám se věnuje detailnímu prokreslení dalších Avatarů. Je tedy patrné, že tu samou pečlivost očekává i od dalších autorů velkých příběhů. 

Zároveň ale Cameron dodává, že původních šest epizod z rukou George Lucase bylo po obrazové stránce vždy inovativní a to o sedmé epizodě podle něj říci nelze. Ta si spíše bere mnoho ze starších děl a sama činí pouze malé krůčky kupředu. Takže i po této stránce je Cameron zvědav, jak originální budou další cesty do předaleké galaxie. 

Zdroje: Collider, Indie Wire

Star Wars: Síla se probouzí

14.12.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest