Box Office: Kolik civilistů semlela Občanská válka?

Box Office: Kolik civilistů semlela Občanská válka? | Fandíme filmu
Captain America zatlouká svým štítem poslední hřebík do rakve Batmana a Supermana.

Na první příčce bude teď nějakou chvilku Captain America: Občanská válka. Marvel nehodlá polevovat v tempu a tak tu máme otvírák za 182 milionů dolarů. Film odstartoval ve čtvrtek s druhou nejlepší předpremiérovou tržbou marvelovského univerza, čítající nějakých 25 milionů dolarů. Ty proměnil Kapitán v pátek v 75 milionů, tady už jsme u sedmé nejlepší páteční tržby všech dob. A celkově těch 182 milionů šplhá k pátému nejlepšímu víkendu jaký tu kdy byl. Cap je tedy za Hvězdnými válkami 7, Jurským světem, Avengers 1 a 2, ale před Iron Manem 3 (174 mil.), posledním Harrym Potterem a Batmanem v Supermanem

Víkend je 2,4násobek páteční tržby a podobně to tak zřejmě dopadne i s konečnou tržbou v Americe. Film by tedy měl zlatou střední cestou dojít k 2,4 x 182 = 437 milionům. Pokud bude film trvalka jako první Avengers, tak může mít ještě o stovku navíc. Pokud budou diváci naopak opravdu nespokojení, a věřte, že se vždycky něco najde, tak se bude muset třetí Kapitán spokojit jenom se 400 miliony. Film jinak během jednoho víkendu překonal konečnou tržbu jedničky (176 milionů) a celosvětově má 678 milionů . 

Pár týdnů se tak mohou na kasovním výsluní ještě vyhřívat filmy jako Deadpool, který je zatím v amerických kinech nejúspěšnějším kouskem tohoto roku s 361 miliony (celosvětově 761 milionů). Zootropolis mu slušně šlape na paty coby jasná animovaná volba roku s 328 miliony (celosvětově 956). Parta zvířátek celkem bez problémů předbíhá Batmana v Supermana, kteří dostali od Marvelu slušnou ránu. Minulý týden film padal o nějakých 40 %, tento víkend uteklo už 73 % diváků. A tak zatímco Zootropolis ještě pár milionů utrží, Úsvit spravedlnosti bude tržby počítat už jen ve statisících a uvidíme, jestli se z 327 milionů na těch 328 vůbec dostane (celosvětově 865). Kniha džunglí utržila za víkend 21 milionů a celosvětově má už 776 milionů.

Hloupuočký Svátek matek byl bohužel jedinou možnou "dámskou" alternativou pro tento víkend, takže film dokonce navýšil počet diváků a připisuje si ještě 9 milionů, čímž se dostává k dvacítce z Ameriky. Hit to rozhodně není, ale Julii Roberts se ten přepálený honorář nějak zaplatí. I zbytek není kdovíjaký zázrak. Lovec: Zimní válka3,5 milionů k 40 americkým mega (146 celosvětově) a začínají pomalu vycházet články o tom, že film prodělá nějakých 70 milionů. Ani komedie Keye a Peela o koťátku Keanu se neudržela a spadla o 67 %. Čerstvé 3 miliony tento víkend, 15 milionů celkově a držíme palce, ať se daří v půjčovnách. A plných 70 % diváků ztratili Ratchet a Clank, kteří si jdou pro 1,5 milionu a s celkovými 7 miliony už v kinech dlouho zabírat místo nebudou. 

Jediná novinka, která se odvážila tento víkend debutovat, je komorní thriller Oslněni sluncem s Ralphem Fiennesem, Dakotou Johnson, Tildou Swinton a Matthiasem Schoenaertsem. Z pěti kin padlo za celý víkend slušných 141 000 dolarů. 

Příští týden se pokusí Julia Roberts napravit situaci a zahraje si ve Hře peněz po boku Clooneyho. Všechno zrežíruje Jodie Foster. K tomu dorazí další horor od produkčního domu Blumhouse s názvem The Darkness. Ať vydělá cokoliv, rozpočet byl zřejmě natolik malý, že už se dávno všechno zaplatilo. Vy zatím můžete tipovat, jestli Captain America bude mít už příští víkend na kontě miliardu.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest