Hobit: Jak skončí první film?

Hobit: Jak skončí první film? | Fandíme filmu
Máme pro vás sérii spekulací o tom, jak by Peter Jackson mohl Hobita rozpůlit. A jakou roli ve filmu dostal Billy Connolly?

Následující text obsahuje spoilery pro všechny, kteří nečetli Hobita.

Z Hobita každou chvíli vidíme nějakou pěknou fotografii nebo video a neustále se dozvídáme novinky ohledně obsazení (jednu najdete také na konci tohoto článku), rozpočtu nebo technologií. Poměrně málo se ale řeší příběhová stránka věci. Nedávno jsme sice psali o tom, jak Peter Jackson plánuje změnit závěr, teď pro vás ale máme daleko zajímavější analýzu. Server Movies.com se zajímavým způsobem zamyslel nad tím, v jakém místě by mohl být Hobit rozpůlený. Pokud vládnete angličtinou, tak hybaj na Movie.com, je to hodně zajímavé čtení. Pro ostatní shrneme alespoň klíčové myšlenky, které ve svém článku Larry D. Curtis shromáždil:

1. varianta: „Neočekávaná cesta“ by mohla skončit nalezením prstenu moci a hádankovým duelem s Glumem (Glum mimochodem bude podle slov Andyho Serkise „o šedesát let mladší a mnohem hezčí"). Bilbova velká chvíle a stěžejní moment pro celou Středozem. Že je to v ději příliš brzy? Movie.com připomíná, že Peter Jackson plánuje do Hobita nacpat co nejvíc z dodatků k Pánu Prstenů. Většina z nich by se mohla odehrát klidně ještě před nalezením prstenu.

2. varianta by s tou první mohla být klidně propojená. Ve druhé teorii Movie.com spekuluje o tom, že v každém filmu je potřeba mít pořádného záporáka. Ve druhém to samozřejmě bude Šmak a v tom prvním by to mohl být Nekromant (podrobnosti najdete v tomhle starším článku). Neočekávaná cesta by tak vrcholila Gandalfovým soubojem s Nekromantem (kterého se možná ale také vůbec nemusíme dočkat – mějte na paměti, že jde stále jen o spekulace). Zároveň to nijak nebrání tomu, aby Bilbův příběh ve stejnou chvíli vrcholil první, nebo kteroukoliv další variantou.

3. varianta počítá s cliffhangerem s drakem Šmakem. Bilbo se proplíží do jeho jeskyně, a pak ho uvidí: Obrovskou šupinatou příšeru, z které tuhne krev v žilách, Rychlý přelet, detail na Bilbův vyděšený obličej či Šmakovo oko, střih, konec. A celý rok se nebudeme moct dočkat, až si to majestátné stvoření konečně budeme moct prohlédnout pořádně.

4. i 5. varianta se obě odehrávají v Temném hvozdu (v Mirkwoodu) a jeví se jako nejpravděpodobnější, vzhledem k tomu, že jsme se nedávno dozvěděli, že v prvním filmu „na chvíli“ uvidíme postavu elfky Tauriel, kterou bude hrát Evangeline Lilly. Podle jedné ze spekulací by družina sotva horko těžko přežila souboj s pavouky a film by skončil hned po té, ve chvíli, kdy by je zaskočili elfové, vedení známými tvářemi - To jest Evangeline Lilly, ale především Orlando Bloomem, o kterém víme, že se v Hobitovi opět objeví jako Legolas a to nejspíš právě v téhle pasáži. Druhou možností by bylo, že by film skončil ve chvíli, kdy Bilbo trpaslíky osvobodí ze zajetí a odplouvají v sudech vstříc Osamělé hoře.

Jak už bylo řečeno, jako nejpravděpodobnější se jeví 4. a 5. varianta, ale nás zajímá také Váš názor, milí čtenáři. Jaké zakončení prvního dílu se nejvíc líbí Vám? Některé z výše uvedených? Nebo jste dávno vymysleli vlastní, ještě zajímavější? Podělte se v diskusi.

 

Billy Connolly jako Dáin Železná noha

Na závěr slíbená castingová novinka a podle slov Petera Jacksona ne hned tak ledajaká: The Hollywood Reporteru řekl, že s obsazením Billyho Connollyho je herecká parta definitivně kompletní! Connolly si zahraje Dáina, Železnou nohu, Thorinova bratrance a chrabrého válečníka, se kterým se setkáme zřejmě především během bitvy pěti armád. Connollyho můžete znát hlavně z kultovních Pokrevních bratří, kde si zahrál Il Duceho. V poslední době se ale objevil také v nových Gulliverových cestách, v Posledním samurajovi nebo v zombie komedii Fido.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest