Avatar 2-5: Cameron o náročnosti natáčení čtyř filmů naráz

Avatar 2-5: Cameron o náročnosti natáčení čtyř filmů naráz | Fandíme filmu
20th Century Studios
Natáčení čtyř filmů naráz, větší množství natáčení ve skutečném světě a termíny, ve kterých filmy budou vycházet.

Před časem bylo oznámeno, že James Cameron natočí hned čtyři pokračování Avatara, které uvidíme na Vánoce 2018, 2020, 2022 a 2023. Co zhruba od filmů čekat, jsme vám prozradili ve starším článku, teď se Cameron blíže rozpovídal o natáčecím procesu celého obřího projektu.

Tak především, jednotlivé filmy se nebudou natáčet postupně, ale skutečně najednou, podobně jako to dělají třeba několikadílné televizní minisérie. Jeden den se může točit scéna ze čtvrtého pokračování, další den z toho prvního. Obzvlášť pro herce bude náročné skákat napříč celou ságou, avšak z ekonomického hlediska je takový přístup pochopitelný

Cameron se rozpovídal také o tom, že by tentokrát chtěl při natáčení využít velké množství skutečných záběrů. U digitálních triků je jednoduché docílit přesně kýžené dynamiky, ale objekty nemají vždy zcela uvěřitelnou texturu a nasvícení. A právě proto Cameron řadu jevů natočí ve skutečném světě. Jednotlivé elementy pak do digitálních záběrů buď přímo zakomponuje nebo s jejich pomocí alespoň poskytne CGI kouzelníkům dostatečné vodítko k tomu, aby dokázali kýžený výsledek uspokojivě nasimulovat.

A proč jednotlivé filmy uvidíme v těch letech, ve kterých je uvidíme? Kdyby bylo na Cameronovi, uváděl by jednotlivé Avatary pouze s ročním odstupem. Avšak režisér nepovažuje za rozumné jít do přímého soupeření se Star Wars, takže si vybral jen ty termíny, které byly prozatím volné. A protože Disney s Foxem spolupracují na zbudování pandorské sekce v jednotlivých Disneylandech, je pravděpodobné, že si obě společnosti s termíny vyhoví.

Zdroj: Famous Monsters

Avatar 2

18.12.2020 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest