Hra o trůny: Trailer na 6. řadu - kéž by tak vypadaly filmy

Hra o trůny: Trailer na 6. řadu - kéž by tak vypadaly filmy | Fandíme filmu
Koukněte se na parádní trailery na šestou řadu seriálu Game of Thrones. Většina filmové produkce může jen tiše závidět.

Po roční přestávce se na televizní stanici HBO vrací jeden z nejpopulárnějších seriálů současnosti, Hra o trůny (Game of Thrones). Zavádí nás do fiktivního fantasy světa Západozemí. Sedm království je v něm již několik let sjednoceno v jedno, ale jejich reálná jednota není příliš pevná. Jednotlivé rody proti sobě můžou začít válku z nejrůznějších důvodů a celé království je navíc ovlivňováno politickými intrikami, kdy nikdo nemůže věřit nikomu. Aby toho nebylo málo, tak na sever od Západozemí, za takzvanou Zdí, se začínají objevovat houfy nemrtvých a na východě se objevují zbývající členové předchozí, svržené královské rodiny, kteří chtějí zpátky na trůn. Tolik v kostce nejpopulárnější televizní seriál dneška, pokud náhodou žijete někde v izolaci.

Novou, již šestou řadu, už nějaký pátek netrpělivě očekávají fanoušci po celém světě. Očekávání je letos navíc umocněno ještě hodně napínavým závěrem sezóny předchozí, která nechala osudy spousty hlavních postav značně nejisté. Za připomenutí určitě stojí, že se části diváků na loňské řadě nelíbilo, že se některé dějové linie značně odlišily od literární předlohy George R. R. Martina. A šestá sezóna se v tomhle ohledu čtenářům bude líbit snad ještě méně. Její děj totiž částečně sice čerpá z dvou již vydaných knih (Hostina pro vrány a Tanec s draky), ale hlavně je založen na šesté, dosud nevydané, knize The Winds of Winter. Tu měl mít Martin původně dokončenou již letos v lednu. Z nadějí ale nakonec definitivně sešlo, když se na svém blogu omluvil a prohlásil, že vůbec neví, kdy přesně další knihu dopíše. Dostáváme se tak do poměrně atypické situace, kdy diváci budou v ději teoreticky napřed před čtenáři. Následkem toho spoustu lidí oznámilo, že se na seriál přestanou dívat, alespoň do té doby, než si přečtou dosud nevydanou část knižní série. Tvůrci seriálu i Martin se ale nechali slyšet, že seriálová Hra o Trůny se od té knižní postupně tak výrazně vzdaluje, že se čtenáři žádných vážných spoilerů bát nemusí.

S blížícím se premiérovým dílem začala HBO s masivní propagací celého seriálu. Za zmínku stojí především druhý vydaný trailer, který je také nejdelší a zvládl vyvolat hromadu reakcí. Bravurně se v něm daří kombinovat rychlé střihy s epickými mužskými vokály, což při sledování navozuje skvělou atmosféru. Během celé ukázky navštěvujeme jednotlivé hlavní aktéry příběhu a snažíme se najít jakoukoliv nápovědu o jejich budoucnosti. Trailer ale dobře odvádí svou práci a nechává nás pouze „ochutnat“ malé kousky, ale žádné pořádné odpovědi nedává.

V pořadí první vydaný trailer (který byl z nám neznámého důvodu z oficiálního kanálu stažen) působí více emocionálně, hlavně díky použité písni Wicked Game od Jamese Vincenta McMorrowa v pozadí. Obě ukázky spojuje postupně zvyšující se tempo a úspěšně zvládají diváka nalákat ke sledování. A to je něco, na čem dnes spoustu filmových trailerů ztroskotává.

První epizoda šesté série nese název Žena v červeném (The Red Woman). Premiéru má stanovenou již na tuto neděli, 24. dubna amerického času. U nás bude epizoda vysílána souběžně s americkou premiérou, na české i slovenské verzi stanice HBO, v pondělí, ve tři hodiny ráno. Pokud se rozhodnete zůstat vzhůru, tak potěší alespoň fakt, že díl poběží rovnou i s titulky. A jestli potřebujete v noci spát, jako většina populace, můžete si epizodu dopřát v pondělí večer, ve 20:00. Celá řada má, stejně jako předchozí, deset dílů, každý dlouhý jednu hodinu.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest