Batman v Superman: Vše o rozšířené edici a vystřižené scéně

Batman v Superman: Vše o rozšířené edici a vystřižené scéně | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 2 obrázky
Co vše prozradil Zack Snyder o rozšířené verzi filmu, Jimmy Olsen, padouch pro Justice League, podrobnosti o Cyborgovi a první scéna z rozšířeného sestřihu.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Už několik týdnů víme, že snímek Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (Batman v Superman: Dawn of Justice) bude na Blu-ray zveřejněn v necenzurovaném, rozšířeném sestřihu. Ve starším článku se o něm dozvíte celou řadu podrobností, po premiéře filmu v kinech se však objevily mnohé další.

Rozšířený sestřih se bude jmenovat „Ultimate Edition“ a podle režiséra Zacka Snydera se hlouběji ponoří do světa filmu a blíže objasní některé vedlejší dějové linie. Příběh Batmana (Ben Affleck) a Supermana (Henry Cavill) zůstává prakticky nezměněný, protože se jedná o samotné jádro celého filmu, avšak některé jiné části musely pryč. Když se totiž stopáž filmu přehoupne přes dvě a půl hodiny, začínají být hollywoodská studia nervózní a Snyder svolil, že pro kina film sestříhá na dvě a půl hodiny. Na Blu-ray pak vyjde definitivní verze filmu v podobě, v jaké film režisér dokončil, než jej začal zkracovat.

Část filmu musela být vystřižena už proto, aby mohl být film v kinech mládeži přístupný. Konkrétně máme podle Snydera čekat rozsáhlejší scénu s Batmanem ve skladišti a několik intenzivních momentů s monstrózním Doomsdayem. Na internetu se spekulovalo také o tom, že by se v rozšířeném sestřihu mohla objevit scéna, ve které Joker zabil Robina, nicméně v nedávném interview Snyder o smrti Robina hovořil jako o dávné minulosti, která Affleckovu postavu formovala, ale nijak detailně ji filmaři nepromýšleli.

Hodně změněná by v definitivní verzi filmu měla být scéna ze severní Afriky. V rozšířeném sestřihu bude explicitně řečeno to, co Snyder odhalil už v rozhovorech a je to doložené v závěrečných titulcích filmu: Zastřelený fotograf (Michael Cassidy) je Jimmy Olsen! Podle Snydera pro Jimmyho ve filmovém světě DC nebylo místo, a tak se si s ním alespoň trochu „pohrál“ a udělal z něj agenta CIA. Původní idea byla dokonce taková, že roli bude hrát Jesse Eisenberg. Diváci měli vidět známou tvář a myslet si, že s nimi postava stráví celý film. Když by jej Snyder bez milosti odpravil, čekal by na diváky šok a následně by si mysleli, že je v BvS všechno možné. Eisenberg cameo zdvořile odmítl, ale jeho nervózní energie se režisérovi líbila natolik, že jej obsadil jako Lexe Luthora a nechal kvůli němu roli přepsat. Původně měl postavu hrát klasicky starší herec, ideálně s plešatou hlavou. Snyder dokonce připouští že Bryan Cranston (který byl s rolí spojován), by jako Lex byl vynikající.

Dále Zack uvádí, že v rozšířeném sestřihu bude delší úvod filmu a jeho závěr. A jak už bylo řečeno, také další scény, které hlavní dějovou linku dále doplňují. A přesně do téhle kategorie spadá i sekvence nazvaná Communion (Přijímání – v náboženském či spirituální slova smyslu), kterou studio Warner naprosto bezprecedentně zveřejnilo jen několik dní po premiéře. V minulosti už se stalo, že byla online uvolněna třeba potitulková sekvence (nebo alespoň fotka jejího klíčového okamžiku), ale aby byla hned po kino-premiéře uvolněna scéna z rozšířeného sestřihu, který dorazí až za mnoho měsíců, to je naprostý unikát.

Ve scéně vidíme, jak byl Lex Luthor dopaden před svým uvězněním. Do kryptonské lodi vnikne zásahová jednotka. Sympatické je už to, že ve scéně vidíme nejrůznější lešení, mikroskopy a další vybavení, které ukazuje, že Luthor loď skutečně důkladně zkoumal. Po chvíli chvíli však jednotka narazí na obří bytost (nebo jakýsi její hologram) s rohy, před kterou levitují tři krychle. O co se sakra jedná?

Další kapitola »

Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti

20.03.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 3

Batman v Superman: Vše o rozšířené edici a vystřižené scéně | Fandíme filmu Batman v Superman: Vše o rozšířené edici a vystřižené scéně | Fandíme filmu Batman v Superman: Vše o rozšířené edici a vystřižené scéně | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest