Zlatý glóbus 2016: Dojatý Sly, šťastný Leo, Méďa z Revenanta

Zlatý glóbus 2016: Dojatý Sly, šťastný Leo, Méďa z Revenanta | Fandíme filmu
Jak se letos Asociaci zahraničních novinářů podařilo rozdat ceny a jak se povedl vlastní předávací ceremoniál.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

V noci nad ránem už byly známé všechny výsledky letošních Zlatých glóbů, najdete je pohromadě v samostatném článku. Na tomhle místě k předávání připojíme krátký komentář a ohlédneme se za ceremoniálem.

Na rozdíl od Oscarů jsou Zlaté glóby rozdělené na dvě kategorie: Komedie a dramata. To dává prostor k nominování většího množství filmů, pozvání většího množství celebrit a přilákání vícero diváků k obrazovkám. Oscar si v tomhle směru před pár lety přilepšil rozšířením hlavní kategorie na až deset nominovaných, Glóby to mají řešené už dlouhá léta takhle. Podobně jako u Oscarů ale většinou snadno poznáte, kdo jsou ti „skuteční kandidáti“ na nejvyšší mety, když výčet nominovaných filmů porovnáte se seznamem nominovaných režisérů. Ještě začátkem roku se mluvilo o tom, že největším favoritem letošních klání je novinářské drama Spotlight, a tak bylo vítězství Revenanta (potažmo Iñárritua) menším překvapením. Marťan byl do kategorie komedií násilně natlačen čistě kvůli tomu, aby měl větší šanci vyhrát a i samotné celebrity v sále se diskutabilnímu zařazení smály či podivovaly.

Will Ferrell and Mark Wahlberg show off their shades and give advice to the "TV People". #GoldenGlobes

Zveřejnil(a) Golden Globes dne 10. leden 2016

Leonardo DiCaprio Glóbem dobře nakročil ke svému prvnímu Oscarovy, otázkou samozřejmě je, zda zaslouženému. Talentovaný herec už podal lepší výkony a letošní nominace (a případné ceny) působí dojmem, že jsou především odměnou za extrémní podmínky, které musel Leo při natáčení vydržet. Mezi cyniky už se začíná vtipkovat o tom, že příští rok vyhraje Glóbus někdo z Jackass, protože ti přece při natáčení dostávají ještě větší sodu, než DiCaprio v promrzlé divočině.

Jennifer Lawrence and @amyschumer. #BFFS #GoldenGlobes

Zveřejnil(a) Golden Globes dne 10. leden 2016

Ceny pro Matta Damona a Jennifer Lawrence asi příliš nepřekvapily, Damon potěšil alespoň moc hezkou děkovací řečí, která byla uctivá, vtipná a k věci, oproti DiCapriovi, který na můj vkus děkoval až příliš dlouho a pouštěl se do aktivismu na místě, kde musí zákonitě padnout na neúrodnou zem. Leo bodoval během večera úplně někde jinde, a to když hodil vtipnou grimasu za Lady Gaga, která do něj nechtěně strčila při procházení, a když prohodil několik slov se starou známou Kate Winslet a oba při tom vypadali, že jsou opravdu rádi, že se vidí. Winslet při přebírání ceny působila příjemně civilně a v hodně velké konkurenci si může za výhru gratulovat.

Channing Tatum, Jonah Hill and The Bear from The Revenant really love Magical Mike. #GoldenGlobes

Zveřejnil(a) Golden Globes dne 10. leden 2016

Sylvester Stallone byl při předávání dojatý a dojal i leckteré v sále, sklidil dokonce ovace ve stoje. Při děkovné řeči bylo lehce zarážející, že poděkoval kdejakému producentovi, ale nezmínil režiséra a scenáristu Ryana Cooglera. Připočtěme to však hercově šoku. Sly si ještě v sále uvědomil svou chybu a dle očitých svědectví během reklamní přestávky vběhl zpátky na pódium a poděkoval Ryanovi Cooglerovi a svým spoluhráčům, Michaelovi B. Jordanovi a Tesse Thompson. V rozhovorech po skončení ceremoniálu se reportérům přiznal, že cenu nečekal, strhly jej emoce, a tak nebyl plně soustředěný.

Další kapitola »

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest