Box Office: Frankensteinův monstrózní propadák

Box Office: Frankensteinův monstrózní propadák | Fandíme filmu
Warner Bros.
Do ringu zamířili Creed a Hodný dinosaurus, aby se poprali o druhé a třetí místo za Hunger Games. Největší nakládačka ale potkala Viktora Frankensteina.

První místo si bude moct ještě nějakou dobu nárokovat finále Hunger Games s podtitulem Síla vzdoru 2. část. Jeho 51,6 milionů znamená, že film spadl ve druhém týdnu o 50 procent, což je o tři procenta lepší než Síla vzdoru 1. část a Vražedná pomsta. V absolutních číslech ale finále pořád zaostává na všech frontách. Z Ameriky má film 198 milionů, zatímco 1. část stihla za stejnou dobu 225 mega. Stejně tak ve světě by už film dávno měl mít takových 470 milionů, ale je pouze na 440 milionech. Pořád je to ale z naší strany jenom takové popichování bezkonkurenčního závěru série, který studio Lionsgate šikovně prodalo hned dvakrát.

Z novinek se nejlépe zadařilo Hodnému dinosaurovi, který uhnal čtvrtý nejlepší otvírák během Díkůvzdání hned po Na vlásku, Toy Story 2 a Ledovém království. Premiéra 39 milionů (55 za celý prodloužený víkend) se takhle může vyjímat hezky, ale z hlediska všech pixarovek a skoro 20 let působící inflace, jde a vůbec nejhorší start studia. Mohlo to být možná ještě horší, kdyby byl film nasazen v plánovaném termínu v květnu 2014 a musel se postavit podstatně ostřejší "letní" konkurenci.  Celosvětově dinosaurus zatím utržil 84 milionů.

O žádném z předchozích filmů se ale tento týden nenamluvilo tolik jako o Creedovi, spinoffu Rockyho s Michaelem B. Jordanem a Sylvesterem Stallonem. Otvírák ve výši 30 milionů (42 za celý prodloužený víkend) není nic, co by úplně převracelo žebříčky, film ale vyvolává ohromné nadšení mezi filmovými teoretiky, recenzenty a diváky, kteří mu přejí srovnatelný úspěch, jako Šílenemému Maxovi, po bok kterého je řazen coby jeden z nejlepších filmů tohoto roku. Aktuálně napíná film takové svaly, že může skončit na 150 milionech s bonusem v podobě oscarové nominace pro některého z herecké dvojice. Uvidíme v následujících týdnech, jak se vypořádá s konkurencí, a jestli poroste k zajímavým číslům nebo si vybojuje "jen" poctivé výsledky.

Staré hity jsou pořád hity. Spectre si pomáhá 13 miliony k překonání amerických tržeb Casina Royale a Quantum of Solace. Teď tedy sedí na 176 milionech a ve světě na 750 milionech. Peanuts ve filmu pomohl svátek k lepšímu vypořádání se s konkurencí a film tak nově přidal 9,7 milionů k  celkovým 116 americkým milionům. Mezinárodně to dělá milionů 126. Statečně se snaží držet i The Night Before, která netrpělivě vyhlíží Vánoce a vánočně naladěnou cílovku. Komedie naštěstí padá po 20 procentech a zatím nastřádala 24 milionů. Sicario je na 46 milionech (79 celosvětově) a Marťan v Americe překonává 219 milionů (545 celosvětově).

Malé hity jsou také pořád hity. Spotlight o skandálu katolických kněží je jasným oscarovým favoritem, což ukazuje i navýšení o třístovku kin na 897 projekcí a s tím i 23% příbytek diváků. S 4,5 miliony jde film už přes 12 milionů celkem. Stejnou osmistovku kin dostalo i drama Brooklyn. Tam se utržily skoro 4 miliony a dohromady už to dělá něco přes 7 mega. A i drama Carol, které bohužel stále zůstává ve čtyřech kinech, diváci neopustili a nechali mu znovu 200 000 dolarů. Mezi malé filmy se vtěsnala i novinka s názvem Dánská dívka, ve které se Eddie Redmayne pokouší obhájit oscarové vítězství minulého roku. Zahrál si totiž muže, který se narodil do špatného těla a jeho proměna si tak říká o pozornost Akademie. Znovu čtyři kina a tentokrát slušných 180 000 dolarů.

Premiéru poslední novinky tohoto víkendu, Viktora Frankensteina, nechávám záměrně až na úplný konec, abyste mohli jeho směšné 3,4 miliony z 2797 kin srovnat se čtyřmi miliony Spotlightu a Brooklynu. Ukázkový příklad filmu, o který nikdo nestál a jeden z největších propadáků tohoto roku. I při pohledu do minulosti najdeme jen málo případů, kdy z tří tisíc kin přišlo takhle málo. Někdy opravdu kasovní výsledek hovoří za víc než všechny recenze světa. Tu naši ale přečíst můžete.

Příští týden dostanou aktuální filmy trochu víc prostoru, přibude jen horor Krampus a v limitovaném nasazení italské Mládí a od Spikea Leeho Chi-Raq.

Zdroj: Forbes

Creed

25.11.2015 | USA
Drama, Sportovní
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest