Warcraft: Ochutnávka pátečního traileru

Warcraft: Ochutnávka pátečního traileru | Fandíme filmu
Legendary Pictures
Zobrazit další 3 obrázky
Už v pátek uvidíme první trailer na Warcraft. Film se přejmenoval. Proč by se zrovna tahle adaptace videohry měla povést? A proč nakonec nerežíruje Sam Raimi?

Tento pátek se dočkáme prvního oficiálního traileru na očekávanou epickou fantasy Warcraft. Zatím se můžete podívat na kratičký teaser, kde toho v rychlém sledu není mnoho vidět, ale už z několika sekund je patrné, že film vypadá hodně jako počítačová hra. Většina obrazu je poskládaná z digitálních triků a zářivé, pastelové barvy prostě nejde přehlédnout. Režisér Duncan Jones však filmové diváky na svém Twitteru ubezpečuje, že je film natočený tak, aby si jej užili i ti, kteří o hrách nevědí absolutně nic. Kvůli ne-hráčům byl také snímek na mezinárodních trzích přejmenována na Warcraft: The Beginning, aby bylo naprosto jasné, že jde skutečně o začátek příběhu a jakákoliv znalost předchozí mytologie není potřeba. Do českých kin film vstoupí pod názvem Warcraft: První střet.

A proč by vůbec měli být filmoví nadšenci zvědaví na další adaptaci videohry, když se doposud prakticky žádná opravdu nepovedla? Podle producenta Stuarta Fenegana má jeho tým výhodu v tom, že je svět Warcraftu opravdu bohatý. Zároveň se nemáme bát toho, že by se filmaři snažili otrocky držet nějakého nedopečeného videoherního příběhu. Celovečerní verze Warcraftu pouze využívá svět a mytologii her a příběh přináší vlastní.

Podle režiséra Duncana Jonese je klíčové také to, že se film bude soustředit primárně na postavy a jejich vývoj. V původním scénáři Charlese Leavitta byli orkové ti zlí a lidé ti hodní. Jones jej přepsal tak, aby obě dvě strany byly rovnocenné. Mezi oběma rasami jsou hrdinové i padouši. Film není černobílý, vykresluje nevyhnutelný konflikt, ke kterému dojde, když orkové před zkázou svého světa (Draenor) uniknou do světa lidí (Azeroth). V ideální situaci by všichni dokázali žít vedle sebe v poklidu, ale ideální situace neexistuje a sebemenší jiskra může zažehnout požár. Jones konflikt obou stran přirovnává ke konfliktu z Úsvitu Planety Opic, kde také jak lidé, tak opi měli jednoduše svou pravdu a o vzájemné rozbroje nestáli. A malá zajímavost: Jones dokonce přišel s nápadem, že by natočil rovnou dva filmy, jeden z pohledu orků, druhý z pohledu lidí. To ale bylo zamítnuto, a tak oba pohledy zkombinoval do jediného snímku.

Dále režisér připomíná, že se pomalu dostáváme do doby, kdy filmaři herní předlohy skutečně s chutí hrají a rozumějí jim. Právě proto také zřejmě nakonec Warcraft nerealizoval Sam Raimi. Ten už byl hodně blízko natáčení, ale jeho vize se nezamlouvala herní společnosti Blizzard, která chtěla, aby film víc podkuřoval hráčům. Nakonec jej tedy vystřídal paladin na levelu 60, Duncan Jones, který svou oblíbenou hru chtěl adaptovat tak moc, že studiu v průběhu let nabídl hned dva různé způsoby, jak projekt realizovat.

Samotné natáčení trvalo dlouhých 87 dní. Točilo se v kanadském Vancouveru, i když o klasickém natáčení lze mluvit jen částečně. Živí herci v kostýmech a kulisách byli k vidění snad jenom tehdy, když se natáčely scény s lidskými postavami v lokacích lidmi obývaných. Jakmile dostali slovo orkové, vyskákali před modré pozadí borci v šedivých pyžamech a dokončení dokonalé iluze bylo na počítačových kouzelnících. Jak to dopadlo, se můžete přesvědčit níže ve zmiňované ochutnávce traileru nebo na nejnovějších obrázcích dole v galerii. Malá perlička na závěr: Duncan Jones naznačil, že by se hráči mohli ve filmu dočkat mimo jiného i dobře známých herních melodií.

Warcraft je adaptací populární fantasy videohry, ve které se do fiktivního světa Azerothu začnou skrze magický portál valit zástupy orků (tzv. Horda) a rozpoutají masivní válku proti domorodému obyvatelstvu (lidé a jejich spojenci - tzv. Aliance). Film by se měl zabývat prvním střetem obou znesvářených stran. Režíruje Duncan Jones, hrají Ben Foster, Dominic Cooper, Paula Patton, Toby Kebbell nebo Clancy Brown. Datum premiéry je stanoveno na 10.6. 2016.

Warcraft: První střet

10.06.2016 | USA, Kanada, Čína, Japonsko
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 4

Warcraft: Ochutnávka pátečního traileru | Fandíme filmu Warcraft: Ochutnávka pátečního traileru | Fandíme filmu Warcraft: Ochutnávka pátečního traileru | Fandíme filmu Warcraft: Ochutnávka pátečního traileru | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest