Batman v Superman: Řada povedených artworků

Batman v Superman: Řada povedených artworků | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 14 obrázků
Batman, Superman a Wonder Woman na artworcích. Virální kampaň s Lexem Luthorem odkazuje na dalšího superhrdinu. A kdy uvidíme další trailer?

Ze všeho nejdřív si sjeďte na konec článku, kde na vás čeká oficiální video od DC komiksu, ve kterém kostýmní návrhář Michael Wilkinson mluví o podobě jednotlivých hrdinů, ale také vám ji ukáže na moc pěkných artworcích. Pro jistotu jsme vám ještě udělali několik screenshotů, které najdete dole v galerii. Tam na vás čekají také fotky hraček Batmana v jeho pouštním kostýmu a Lexe Luthora.

A s Lexem se v posledních dnech roztrhl pytel. Warner spustil virální kampaň, a tak se postupně objevily webová stránka společnosti LexCorp, soukromý twitter Alexandra Luthora a také fiktivní rozhovor v časopisu Fortune. Asi nejprovokativnějším odhalením dosavadním virální kampaně je, že se Lex jmenuje plným jménem Alexander Joseph Luthor junior a je synem Alexandra Luthora seniora. V komiksech se přitom Lexův otec jmenuje Lionel (poprvé byla postava pořádně představena v seriálu Smallville, ale komiksy ji později převzaly). Uvidíme, co na tuhle kosmetickou změnu řeknou skalní příznivci komiksů. 

Luthor senior emigroval z Východního Německa, do Spojených států přišel s holým zadkem a vybudoval obří ropnou a strojařskou společnost. V roce 2000 Luthor starší zemřel a společnost převzal jeho, dnes 31letý, syn. Ten otcovo impérium posunul ještě dál a udělal z něj druhou největší technologickou firmu světa, hned po Wayne Enterprises. Za svůj úspěch vděčí z velké části tomu, že na rozdíl od Bruce Waynea neváhá prodávat svoje technologie armádě.

Bez zajímavosti není ani to, že virální kampaň zmiňuje Kord Industries, společnost, která patří v komiksech Tedovi Kordovi, alias Blue Beetleovi. Možná jde o pouhé pomrknutí pro zapálené fanoušky, ale možná jde také o nenápadné potvrzení nedávných klepů, podle kterých se s Blue Beetlem chystá celovečerní film.

Ale zpátky k Lexovi. Něco málo o něm prozradil i jeho představitel, Jesse Eisenberg. Ten se v jednom z rozhovorů rozpovídal o tom, že v komiksech Luthor dost často stojí někde na střeše mrakodrapu a řeční o tom, jak změní svět. Filmaři tohle jádro postavy vzali a udělali z přehnané karikatury skutečně živoucí osobnost. Má podobné cíle, ale postavě nechybí psychologická drobnokresba a potřebné nuance. A Chris Terrio údajně scénář napsal tak dobře, že si film užijí i ti diváci, kteří normálně na komiksové filmy nechodí. Máme čekat inteligentní a důležitá témata. A zajímavé je i to, že už po několikáté vůbec není zmíněn David S. Goyer, který scénář filmu psal předtím, než jeho úkol převzal Terrio.

Že film dostane rating PG-13, o tom asi nikdy nikdo nepochyboval. Teď ale víme, za co to bude. Násilí, množství akčních scén a trocha smyslnosti, to jsou důvody, kvůli kterým americká komise MPAA doporučuje rodičům, aby svoje ratolesti na film pouštěly až od třinácti let.

A kdy uvidíme příští upoutávku? Podle serveru Heroic Hollywood budou společně s premiérou seriálu Supergirl (26.10. amerického času) vypuštěny v televizi hned dva minutové teasery. Společně se Supergirl má být uveřejněn teaser zaměřený na Supermana a společně se seriálem Gotham má být uveřejněn teaser zaměřený na Batmana. Pokud upoutávky televizní stanice skutečně promítnou, uvidíme je v naší zeměpisné šířce už v noci z 26. na 27.10.. Následně pak zhruba na Díkůvzdání (26.11.) má být uveden v kinech zbrusu nový plnohodnotný trailer. Tak snad to dopadne!

Batman v Superman: Představení kostýmů

Rázný maskovaný mstitel z Gothamu nedokáže nechat metropolisského novodobého spasitele bez povšimnutí a nekontrolovatelnému superhrdinovi s božskými schopnostmi se postaví. Zatímco spolu ale Batman se Supermanem vedou válku a svět se snaží rozhodnout, jaké hrdiny vlastně potřebuje, objeví se nová hrozba, která vystaví lidstvo většímu nebezpečí, než cokoliv předtím. Batmana ztvárnil Ben Affleck, Supermana Henry Cavill. Dále hrají Gal Gadot, Jesse Eisenberg, Amy Adams, Diane Lane, Jeremy Irons, Laurence Fishburne, Jason Momoa, Ray Fisher, Tao Okamoto, Scoot McNairy, Callan Mulvey, Jena Malone nebo Holly Hunter. Režíruje Zack Snyder, podle scénáře Davida S. Goyera a Chrise Terria. Datum české premiéry je stanoveno na 24.3. 2016.

Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti

20.03.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 15

Batman v Superman: Řada povedených artworků | Fandíme filmu Batman v Superman: Řada povedených artworků | Fandíme filmu Batman v Superman: Řada povedených artworků | Fandíme filmu Batman v Superman: Řada povedených artworků | Fandíme filmu Batman v Superman: Řada povedených artworků | Fandíme filmu Batman v Superman: Řada povedených artworků | Fandíme filmu Batman v Superman: Řada povedených artworků | Fandíme filmu Batman v Superman: Řada povedených artworků | Fandíme filmu Batman v Superman: Řada povedených artworků | Fandíme filmu Batman v Superman: Řada povedených artworků | Fandíme filmu Batman v Superman: Řada povedených artworků | Fandíme filmu Batman v Superman: Řada povedených artworků | Fandíme filmu Batman v Superman: Řada povedených artworků | Fandíme filmu Batman v Superman: Řada povedených artworků | Fandíme filmu Batman v Superman: Řada povedených artworků | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest