Spectre: Finální trailer

Spectre: Finální trailer | Fandíme filmu
K akční upoutávce přidáváme vyjádření Daniela Craiga, který potvrzuje, že je skutečně zavázán i k páté bondovce.

Slavnostní premiéra bondovky Spectre proběhne v Londýně už za tři týdny, takže zveřejnění finálního traileru není nijak překvapivé. Lehce nečekaná je snad jen jeho délka. Dostali jsme zhruba minutovou, údernou upoutávku, která v hrubých obrysech načrtne základní konflikt mezi Jamesem Bondem (Daniel Craig) a jeho minulostí, zosobněnou tajuplným Franzem Oberhauserem (Christoph Waltz). Zbytek stopáže pak vyplňuje rychle sestříhaná akce. Pokud vám minuta přijde málo, můžete si v playlistu přehrát ještě dva TV spoty a ochutnávku z videoklipu k titulní písni Writing's on the Wall.

Co se týče nedávného bláznění nad výměnou Bondova představitele, můžete být klidní. Už i sám Daniel Craig potvrdil to, co bylo navzdory řadě poplašných článků zřejmé. Craig si zahraje agenta 007 ještě minimálně jednou a to jednoduše proto, že má na pátý film podepsanou smlouvu. Jen tak pro zajímavost, za Spectre a příští Bondovku má Daniel dohromady dostat 31 milionů liber, což je zhruba 47 milionů dolarů (abyste měli srovnání s platy v Hollywoodu).

Jestli herec v roli setrvá i potom, je otázkou. Producentka Barbara Broccoli říká, že Daniel Craig je srdcem Bonda, nalil postavě novou krev do žil, udělal ji znovu aktuální, dal jí hloubku a lidský rozměr. Je to právě on, díky komu se daří do vedlejších rolí přivábit prvotřídní herce a finanční stránka také hraje nemalou roli. Tržby v kinech rostou exponenciálně a tři roky stará bondovka Skyfall dokonce překonala v tržbách miliardu dolarů.

Teoreticky by pro producenty mohl být překážkou Danielův věk. Je mu 47 let, pokud by se nakonec uvázal i k šestému filmu, bylo by mu přes padesát. Jestli však Spectre a pátý film budou mít úspěch, bude to od publika jasný signál, že roky nejsou problém. Navíc Roger Moore (v řadě třetí Bondův představitel) oznámil konec špionské kariéry až v 58. Pro samotného Daniela věk také zřejmě překážkou není. Sice je prý těžší a těžší se dostat před natáčením do formy a vypadat dobře, na druhou stranu s postupujícím časem má stále přesvědčivější dubléry, takže se nemusí obávat fyzicky náročných scén.

Chtěl by vůbec Craig v natáčení bondovek pokračovat? To si pořád není jistý. Na jednu stranu mu natáčení Spectre zabralo dva roky, což nezanechalo jeho osobní život bez následků. Rozhodně potřebuje pauzu a zatím na budoucnost vůbec nemyslí. Na stranu druhou se takhle masivní filmy netočí každý den, Craiga pořád natáčení baví a koho takhle velkolepý projekt nedokáže nadchnout, ten by se měl podle Daniela rychle pakovat. Znovu se tedy k tématu vrátíme někdy za dva, tři roky, až rozhodování o Bondově budoucnosti bude skutečně aktuální.

Spectre: Finální trailer a další upoutávky

Kryptická zpráva z jeho minulosti zavede Bonda na stopu skryté zločinné organizace. M bojuje s politickými tlaky, aby udržel tajnou službu naživu a Bond mezitím odkrývá další a další vrstvy klamu, aby odhalil strašlivou pravdu o organizaci SPECTRE. Dvacátou čtvrtou Bondovku točí Sam Mendes a napsali John Logan, Neil Purvis a John Wade, tým zodpovědný za Skyfall. V hlavních rolích hrají Daniel Craig, Rory Kinnear, Ben Whishaw, Naomie Harris, Ralph Fiennes, Andrew Scott, David Bautista, Monica Bellucci, Léa Seydoux a Christoph Waltz. Česká a slovenská premiéra jsou naplánovány na 6.11. 2015.

Zdroje: Daily Mail, EW

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest