Příští Terminátor pozastaven až do odvolání

Příští Terminátor pozastaven až do odvolání | Fandíme filmu
Tržby 440 milionů nestačí. Co pro nás měl Terminátor naplánováno, dokud si stále myslel, že se vrátí?

Terminator: Genisys se prezentoval velice rozpačitou reklamní kampaní a recenze k němu také vlídné nebyly. Počáteční návštěvnost v kinech byla jen minimální a zdálo se, že značka je definitivně mrtvá. Pak ale začal „Terminátor 5“ nabírat rychlost na mezinárodních trzích a celosvětově nakonec utržil 440 milionů dolarů. To je z hlediska tržeb druhý nejúspěšnější film Arnolda Schwarzeneggera, hned po Terminátorovi 2. Bohužel, ani 440 milionů není dost, podle zjištění Hollywood Reporteru je produkce ve ztrátě a jakékoliv pokračování je odloženo na neurčito (momentálně tedy není v plánu).

Jak je možné, že 440 milionů nestačí? Snímek stál 155 milionů, jenže je třeba mít na paměti, že to je částka bez nákladů na propagaci, která obvykle činí další desítky (u některých blockbusterů dokonce stovky) milionů dolarů. Studio navíc z tržeb dostává pouze část. V USA (kde film utržil jen 89 milionů) dostane produkce z kin necelou polovinu, mezinárodně je to ještě méně. V Číně, kde film utržil zdaleka nejvíc (112 milionů), je to dokonce jenom čtvrtina. Server Deadline přišel s interní informací, podle které Terminátor: Genisys potřeboval v Číně utržit alespoň 150 milionů, aby se v Paramountu začalo o pokračování diskutovat. A to se nakonec nepodařilo.

O co vlastně přicházíme? Terminator: Genisys byl zamýšlen jako první díl nové trilogie. Jak jsme viděli v závěru Genisys, personifikovaný Skynet (Matt Smith) přežil a dál by se snažil vyhrát válku strojů proti lidem. Skynet přichází z paralelní časové linie, nespočetněkrát viděl stroje prohrát a udělá všechno proto, aby zvrátil přízeň osudu na svou stranu. Film tedy počítal s dalšími hrátkami s časoprostorem a dokonce se měla objevit další známá postava z původních dvou filmů Jamese Camerona. Zvažován byl také televizní seriál, jenž by pravděpodobně pojednával o dospívání Sarah Connor pod dohledem Terminátora.

Existuje vůbec nějaká šance, že pokračování Genisys vznikne? Plán na natáčení celé trilogie je asi nenávratně v trapu, ale pokud by někdo za studiem Paramount přišel s nějakým opravdu chytlavým nápadem, možná by to s Terminátorem přeci jen ještě jednou zkusilo. Přeci jen práva na značku nebyla zadarmo a studio se z nich může pokusit něco vytřískat už jen do roku 2019, kdy se licence vrátí do rukou Jamese Camerona, Terminátorova stvořitele.

Zdroje: THR, Deadline, Crave, Slashfilm

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest