Star Wars: Epizoda VIII: Kandidátky na hlavní roli

Star Wars: Epizoda VIII: Kandidátky na hlavní roli | Fandíme filmu
Osmá epizoda Hvězdných válek je uprostřed castingového procesu. Které herečky se ucházejí o roli nové hrdinky. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: O dámách nového nevíme nic, zato Benicio Del Toro ve španělském rozhovoru znovu potvrdil, že skutečně bude hrát ve filmu záporáka. Doplnil, že natáčení začne příští rok v březnu.

Původní novinka: Hollywoodským blockbusterům léta dominovali mužští hrdinové. V poslední době si továrna na sny konečně začíná uvědomovat, že pány už jsme v hlavních rolích viděli milionkrát a druhé pohlaví si zaslouží světla reflektorů úplně stejně. I když, co si budeme povídat, ve skutečnosti studia ženské hrdinky testují především kvůli tomu, že cítím zájem filmových divaček a jejich peněženky. To nám ale může být úplně jedno, hlavně když budou očekávané blockbustery pěkně rozmanité. Příkladem jdou v tomhle směru Star Wars. Jednou z ústředních hrdinek Epizody VII je Rey v podání Daisy Ridley, velkou pozornost budí také Gwendoline Christie jako kapitánka Phasma. Felicity Jones pak ve Star Wars: Rogue One dostala roli vůbec nejdůležitější

Star Wars: Epizoda VIII mají rozběhnutý casting a momentálně také hledají novou hrdinku. Podle některých zvěstí dokonce rovnou dceru Hana Sola. Kandidátek na roli je celá řada, zatím známe jména tří z nich. Jsou to Gina Rodriguez, Olivia Cooke a Tatiana Maslany. Gina Rodriguez letos dostala Zlatý glóbus za hlavní roli v seriálu Jane the Virgin, Olivii Cooke můžete znát ze seriálu Bates Motel a letos na sebe upozornila také v indie filmu Me # Earl & the Dying Girl. Tatiana Maslany je naprosto fenomenální v seriálu Orphan Black, kde hraje asi deset různých postav a to takovým způsobem, že často úplně zapomenete na to, že jednotlivé role nehrají různé herečky. Za svůj výkon byla na Zlatý Glóbus alespoň nominována. Zajímavé je, že Maslany byla jednou z finálních kandidátek na hlavní roli už ve Star Wars: Rogue One, v Lucasfilmu si ji tedy zjevně oblíbili. Klíčové by mělo být u vybraných hereček údajně především to, jakou budou mít chemii s Johnem Boyegou, který v Epizodě VII hraje Finna.

Jedná se už o druhou roli, kterou filmaři obsazují. Do role padoucha si vyhlédli Benicia del Tora. Režíruje Rian Johnson a natáčení má začít začátkem příštího roku. Už teď víme, že část filmu se bude natáčet na irském ostrově Skellig Michael, kde se točily i scény z Epizody VII. Datum české premiéry je stanoveno na 25.5. 2017.

Zdroje: Star Wars 7 news, Irish Times, The Wrap

Star Wars: Poslední z Jediů

15.12.2017 | USA, Velká Británie, Mexiko, Irsko
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest