Gambit: Channing Tatum definitivně podepsal smlouvu

Gambit: Channing Tatum definitivně podepsal smlouvu | Fandíme filmu
Minulý týden hrozilo, že je s Gambitem amen. Všechno se ale nakonec podařilo vyřešit. V čem byl zádrhel?

Byl to právě Channing Tatum, kdo znovu nastartoval zájem studia Fox o postavu Gambita. Mutant je sice populární v komiksovém světě, ale když se v podání Taylora Kitsche objevil v roce 2009 na plátnech v nepříliš dobře přijatém snímku X-Men Origins: Wolverine, žádnou díru do světa mezi filmovými diváky neudělal. Pak o roli projevil zájem Tatum, chopil se projektu jako jeden z producentů a dokonce se objevil na letošním Comic-Conu, společně s ostatními X-Meny. Zdálo se tak, že nic nebrání tomu, aby se snímek s premiérou stanovenou na příští rok začal natáčet.

Minulý týden se ale z ničeho nic objevila poplašná zpráva, podle které Tatum zvažoval vycouvání z projektu. Přesné důvody náhlého vzrušení nikdy nebyly odhaleny, avšak někteří hollywoodští analytici spekulovali o tom, že zprávu předhodili médiím záměrně Tatumovi manažeři, aby posílili hercovu vyjednávací pozici.

Zdánlivě podobnou variantu podporuje i nejnovější zpráva The Hollywood Reporteru. Podle toho se Tatum se studiem nakonec definitivně dohodl a Gambita hrát bude! Důvody k menšímu zádrhelu při vyjednávání jsou podle THR dva a jeden je skutečně finanční – Hercovi právníci se se studiem údajně nemohli dohodnout na procentech ze zisku, které má Tatum jako Gambit obdržet. Druhým zádrhelem podle všeho byl rozsah Channingova smluvního závazku. THR opět potvrzuje dlouho kolující zvěst, totiž že studio Fox s Gambitem počítá jako s náhradou za Wolverina, který sérii již brzy opustí. Gambit má být novou klíčovou postavou, která se vedle svých vlastních sólovek objeví také v celé řadě dalších x-menovských filmů.

Na závěr dodáváme, že se konečně rozjely castingy dalších rolí a o blíže nespecifikovanou úlohu se uchází mimo jiných také Léa Seydoux. Ta pořád ještě není širší divácké obci příliš známa, ale to se letos změní, po tom, co se na podzim představí jako nová Bond girl ve snímku Spectre.

Nový Gambit  je úplný restart, postava nebude mít žádnou souvislost s předchozí verzí, kterou hrál ve filmu X-Men Origins: Wolverine Taylor Kitsch. Z toho co víme z různých rozhovorů a z komiksů, bude na plátně Gambit antihrdina, muž na hraně mezi dobrem a zlem, který se s X-Meny nekamarádíčkuje každý den. Je to zloděj a zároveň gentleman s dobrým srdcem, namyšlený frajírek a také jižan, rodák z New Orleans (Louisiana by měla hrát ve filmu důležitou roli). Gambit ovládá proudy čiré kinetické energie, ale také je zručný v boji muže proti muži, ve kterých využívá tyč bo. Hlavní roli hraje Channing Tatum, režíruje Rupert Wyatt. Scénář napsal Josh Zetumer podle námětu Chrise Claremonta. Datum české premiéry je stanoveno na 9.10. 2016.

Obrázek na titulce je fanart od šikovného výtvarníka, který vystupuje pod přezdívkou BossLogic

Zdroje: The Wrap, THR

Gambit

USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest