Mission: Impossible - Národ grázlů: První dojmy

Mission: Impossible - Národ grázlů: První dojmy | Fandíme filmu
Viděli jsme nejnovější část akční série Toma Cruise. Co přinesla? Přidáváme závěrečnou porci upoutávek.

Mission: Impossible – Národ grázlů (Rogue Nation) vstoupí do našich kin už zítra. Co vám o filmu prozradíme, než přijde čas podrobnější recenze? Tak především to Tom Cruise zase dokázal. Z pozice producenta si opět vybral zajímavého režiséra, který byl možná při prvním oznámení lehce nečekanou volbou, ale přesně dle Tomových předpokladů se zhostil úkolu se ctí. Christopher McQuarrie se nesnaží znovu vymyslet kolo, Rogue Nation se pojetím do značné míry blíží Ghost Protocolu. Nesplnitelná mise tehdy definitivně ustálila ten správný poměr akce, napětí a humoru a od té doby se jej drží.

V zápletce opět hraje roli rozpuštění agentury IMF, ale je to úplně jedno, protože v jednotlivostech se děj od minulých filmů dostatečně liší. Dokonce bych řekl, že má MI5 ten nejkompaktnější příběh od devatenáct let staré jedničky. Často není vůbec jasné, co přesně se bude dít dál, ale překvapivý vývoj přitom nenabízí bláznivé zvraty za každou cenu, události do sebe zapadají. Daleko důležitější je ale samozřejmě přehlídka akčních a napínavých scén. Rvačky bohužel trpí bleskurychlým střihem a klasickou nepřehledností, která postihuje většinu soudobých akčních filmů, jinak ale je na co koukat. Potěší obzvlášť honička na motorkách, při které se podařilo zachytit neskutečnou křehkost jezdců, kteří se řítí na svých strojích ve vysoké rychlosti skrz hustý provoz. Druhým vrcholem je pak pronásledování atentátníka v lanoví Vídeňské státní opery, které je působivě prokomponováno se samotným představením.

Vše dobré pak podtrhuje herecký kolektiv. Cruisovo nasazení je obdivuhodné, v akčních scénách stále viditelně riskuje svůj život pro naše divácké potěšení. Simon Pegg má snad víc prostoru než kdykoliv předtím a dokáže svým smyslem pro humor rozsvítit libovolnou scénu. Vynikajícím objevem je pak Rebecca Ferguson. Jako žena chycená uprostřed všeho běsnění není v žádném případě bezbrannou dámou v nesnázích, naopak při většině akčních scén drží její postava s Huntem spolehlivě krok a potřebuje pomoct tak maximálně se sundáním bot na podpatku, aby se mohla do akce pořádně „obout“. Záporák v podání Seana Harrise asi opět nebude patřit k těm nejpamětihodnějším a finále je jednou z nejkomornějších částí celého filmu, což po množství opulentní akce nutí diváky dosti ostře změnit dosavadní naladění. Nic z toho ale nemění skutečnost, že je Národ grázlů povedený akční thriller, na kterém všichni zúčastnění viditelně odvedli kus poctivé práce. 

Na závěr přidáváme ještě nejnovější upoutávky, ve kterých sami uvidíte, co od filmu čekat.

Mission: Impossible - Národ grázlů: Nejnovější upoutávky

V Mission: Impossible - Rogue Nation bude agent Hunt (Tom Cruise) a jeho tým čelit tajné organizaci jménem Syndikát, jež je protikladem Huntovy vládní agentury IMF (Impossible Mission Force), kterou chce Syndikát zničit. Cruise znovu doprovodí Simon Pegg, Jeremy Renner a Ving Rhames. Nově je doplní Alec Baldwin, Rebecca Ferguson a Sean Harris. První verzi scénáře napsal Drew Pearce (Iron Man 3), následně po něm úkol převzal neprověřený Will Staples. Režíruje Christopher McQuarrie, se kterým Cruise spolupracoval už na filmech Jack Reacher, Valkýra a Na hraně zítřka. Česká a slovenská premiéra jsou naplánovány na 30.7. 2015.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest