Box Office: Pixely jsou spíš nuly než jedničky

Box Office: Pixely jsou spíš nuly než jedničky | Fandíme filmu
Ant-Man zadržel Pac-Mana a Sherlock Holmes zase Terminátora aneb je tu další kasovní souhrn.

Hlavouni od Marvelu spokojeně pokyvují nad naprosto standardními propady Ant-Mana ve druhém týdnu. Mravenčí muž přišel o 57 procent diváků, což je aktuálně šestý nejlepší/nejhorší úbytek ze dvanácti dosavadních marvelovek. Znamená to 25 milionů dolarů za víkend a dosavadních 106 milionů z Ameriky. To je pro Marvel druhá nejhorší desetidenní suma po Neuvěřitelném Hulkovi, ale Ant-Man je na rozdíl od zeleného nerváka kasovní držák, kterého budou pořádně ohrožovat až Mission Impossible a Fantastická čtyřka. Jak se pod mravenci zatřese země uvidíme tedy až v následujících týdnech. Ze světa má jinak snímek celkem 226 milionů.

Hitem nebudou Pixely. Film, který měl přinést trochu té rodinné videoherní nostalgie, ze které šikovně těžil před časem Raubíř Ralf, zamířil do kin s premiérou ve výši 24 milionů dolarů. Problém má jedno jméno: Adam Sandler a jeho produkční společnost Happy Madison. Z lákavého námětu boje starých arkádových pardálů proti mimozemské invazi se totiž vyklubal jeden z nejhorších filmů tohoto roku (alespoň podle amerických recenzí), který rozhodně diváky nepohladil po srdci. Naopak, některé vyloženě rozzuřil. Klasická Sandlerovka s tupými vtipy a sexismem se alespoň trochu chytá na mezinárodním kolbišti, odkud také přiteklo nějakých 25 milionů. Právě zámořské trhy budou rozhodovat o tom, jestli bude z filmu jenom promarněná šance nebo po zdrcujících recenzích přijde i zdrcující výroční zpráva studia Sony, které svěřilo Sandlerovi a režisérovi Chrisovi Columbusovi 90 milionů.

Na trojce Mimoni překonávají konečné tržby Já, Padoucha 1, a to za pomoci čerstvých 22 milionů dolarů. Animák má sice ve Státech 262 milionů, ale vypadá to, že bude spíš takovou rychlokvaškou než mnohatýdenní stálicí, jakou byly původní padoušské filmy. Celosvětově už padlo 760 mega. Dobře se drží i Vykolejená se 17 miliony. Úbytek 43 procent není na eRkovou komedii úplně ideální, na druhou stranu premiéra byla velká, takže je alespoň z čeho ukrajovat. Pokud film skončí v Americe někde nad stovkou, bude to pro všechny zúčastněné velká výhra. Aktuálně na to má.

Silných 16,5 milionů si vymlátil Jake Gyllenhaal ve sportovní dramatu Bojovník. Box je samozřejmě vděčné téma, kterého se tentokrát chopil Antoine Fuqua a zajistil tak Gyllenhaalovi jeho nejlepší sólovou premiéru, obecně jinak pátý nejlepší hercův debut. Film bude dobrou alternativou k letním blockbusterům, i když je to zřejmě jediná berlička, kterou bude mít, protože oscarové nominace z průměrně hodnoceného příběhu o pádu a vzestupu nekoukají. Jinak film byl kompletně financovaný v Číně, takže by se měl vyhnout limitům, které omezují množství zahraničních filmů, které se ročně smí v zemi promítat (všechna tahle volná místa pak obvykle slupnou blockbustery).

Ucházejících 12,5 milionů si zasloužilo teen drama Papírová města. Jde o adaptaci knihy Johna Greena, jehož Hvězdy nám nepřály uhrály minulý rok premiéru ve výši 48 mega. Tehdy to ale bylo velká souhra samostatně fungujících prvků (náměť, vycházející herecké hvězdy, pozitivní mediální zájem). Papírová města se tentokrát hrají jako obyčejné letní melodrama pro náctileté a utrží tak maxiámálně 40 milionů při rozpočtu 12 mega. Producenti Hledání Aljašky (další adaptace Greena) se každopádně při takhle nízkých rozpočtech nemusejí příští rok ničeho obávat. Mezinárodně už papírová města utržila 28,5 milionu.

Pokud jste si náhodou stěžovali, že se do kin dostává málo found footage hororů s tématikou vymýtání ďábla, byli jste asi jedni z mála, protože naprosto bez zájmu prochází kiny horor The Vatican Tapes od studia Lionsgate. Tahle legrace stála 13 milionů dolarů a ze čtyř stovek kin se jí dostalo úsměvných 850 000 dolarů. Producenti si určitě šli spravit náladu pročítáním nadšených komentářů pod posledním trailerem na závěrečné Hunger Games.

Do necelé sedmistovky kin zavítal Mr. Holmes a připočetl si oproti minulému víkendu o 15 procent více diváků, což mu vyneslo 3 miliony dolarů. Překonal tak Terminátora Genisys, který už stačí jen na 2,4 miliony. V Americe je film na 86 milionech, zato mezinárodně padlo už 220 milionů. Pořád to ale nejsou čísla, která velkolepě restartují filmové série. Naopak Jurský svět si připsal dalších 6 milionů a jak už víte z našeho pátečního článku, tenhle týden lámal rekordy.

Příští týden nás čeká Bláznivá dovolená a stejně bláznivou nucenou dovolenou si bude muset dát i Tom Cruise v nové Mission Impossible s podtitulem Národ grázlů.

Zdroj: Forbes

 

 

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest