Batman v Superman: Sedm nových fotek

Batman v Superman: Sedm nových fotek | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Souboj komiksových titánů odhaluje svá tajemství - kryptonit, nerealizovaný Superman, Metallo a nejnovější fotky.

Magazín Entertainment Weekly přinesl článek o Batman v Superman: Dawn of Justice, ve kterém se filmu podíval tak trochu pod kapotu. Už Muž z oceli navazoval náladou na Temného rytíře Christophera Nolana a chtěl být protiváhou k veselým příběhům od Marvelu, tedy co nejrealističtější a co nejhrubozrnější. Takže když se v BvS podíváme do Gothamu, musíme se dočkat vyložené mizérie, která by náležitě ladila s Batmanovou duší.

Netopýřího muže už hrála celá řada herců a jeho nejnovější verze přichází jen několik let po populárním Christianovi Baleovi, nicméně podle Bena Afflecka, který příští iteraci maskovaného superhrdiny ztělesňuje, to vůbec nevadí. Batman je podle něj zkrátka něco jako americký Hamlet, který se také na scéně objevil už nesčetněkrát. Oproti zmiňovanému Batmanovi Christiana Balea, je ten současný mnohem starší a unavenější. Ulice Gothamu se marně snaží vyčistit už dvě desetiletí, je zničený, pohlcený hněvem, zahořklý a cynický. Skráně má prokvetlé stříbrem, své honosné sídlo nechává obrůstat plevelem, jeho život se možná pomalu blíží ke konci. Inspirace grafickým románem Návrat temného rytíře od Franka Millera je zřejmá a veřejně přiznávaná.

Batman už je tak cynický, že se rozhodne na nadlidsky silného Supermana raději preventivně zaútočit, aby minimalizoval šanci, že mimozemský návštěvník jakkoliv ohrozí lidstvo. Právě tady přichází ke slovu známá scéna z prvního teaseru, ve které se netopýří muž postaví Kal-Elovi ve své vyztužené zbroji. A podle toho, co viděli reportéři EW ve střižně režiséra Zacka Snydera, se oba borci vůbec nebudou šetřit a čeká nás nejrůznější prohazování skrze zdi.

Aby něčeho takového byl Batman schopný, nesmí samozřejmě chybět Kryptonit. Už při natáčení Muže z oceli Snyder zvažoval, že by film zakončil scénou, ve které by do sídla Bruce Waynea dorazila bedna kryptonitu, ale nakonec si to rozmyslel, aby měl i nadále volnou ruku v tom, zda vůbec kryptonit v aktuálně připravovaném filmovém světě představit, popřípadě v jaké podobě.

A když už je řeč o nerealizovaných nápadech, Zack Snyder konečně vysvětluje, kde se vzaly zvěsti o tom, že by se v Batman v Superman měl objevit jako záporák Metallo, kryptonitem poháněný Kyborg. Ve skutečnosti se s ním počítalo v době, kdy to vypadalo, že druhým filmem filmového DC universa bude Muž z oceli. Jakmile se ale projekt změnil na Batman v Superman, nápad s Metallem byl zavržen. Ostatně, Henry Cavill opět zdůrazňuje, že BvS pokračováním Muže z oceli zkrátka není. Je to představení Batmana, úvod k Justice League a rozšíření světa, který Muž z oceli představil.

Proto také Muž z oceli ukazoval především to, jak Superman vnímá svět, zatímco v BvS uvidíme, jak se svět dívá na Supermana. Navíc potkáme ve filmu Aquamana (Jason Momoa – podle toho, co dosud víme, se ve filmu jenom mihne) a Wonder Woman (Gal Gadot). Tu můžete vidět v civilu na jedné z fotek v galerii a Ben Affleck se nad scénou úplně rozplýval. Nese se prý skoro v bondovském duchu, když spolu Bruce Wayne a Diana Prince v civilu tančí, předstírají, že jsou obyčejní lidé a přitom oba dva znají tajemství toho druhého.

Tím posledním do party je vedle hrdinů samozřejmě také dosud jediný představený padouch, Lex Luthor. Ikoničtějšího zlosyna abyste ve světě DC komiksu pohledali. Ztvárnil jej Jesse Eisenberg, který si roli narcisistického miliardáře vyzkoušel už v Sociální síti, i když je jasné, že tentokrát budou jeho plány podstatně dramatičtější. Na fotce jej můžete vidět s dlouhými kadeřemi, ale jak víme už z první oficiální fotky, jeho typická pleš v žádném případě chybět nebude. Všechny slíbené fotky najdete níže v galerii.

 

Zdroj obrázků a informací: Entertainment Weekly

Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti

20.03.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 7

Batman v Superman: Sedm nových fotek | Fandíme filmu Batman v Superman: Sedm nových fotek | Fandíme filmu Batman v Superman: Sedm nových fotek | Fandíme filmu Batman v Superman: Sedm nových fotek | Fandíme filmu Batman v Superman: Sedm nových fotek | Fandíme filmu Batman v Superman: Sedm nových fotek | Fandíme filmu Batman v Superman: Sedm nových fotek | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest