Box Office: Méďa proti dinosaurům

Box Office: Méďa proti dinosaurům | Fandíme filmu
Do toho nová pixarovka. Jak to všechno mohlo dopadnout?

Kinojízdu Jurského světa si bude historie pamatovat dobře, protože film má ve třetím týdnu třetí nejlepší tržbu všech třetích týdnů, jaké kinematografie kdy zažila (První Avatar utržil 68 mil., druzí Avengers 55,6 mil.). Konkrétně je to 54,2 milionů dolarů, a tak pro rekordy musíme jinam. Zaprvé je film v USA skoro přesně na 500 milionech, což zvládl za 17 dní - tedy tak rychle, jako nikdo předtím. Tahle tržba také znamená, že je Jurský svět v amerických pokladnách nejúspěšnějším filmem v kalendářním roce 2015 a zřejmě mu tenhle diplom zůstane, protože ač se můžou v prosinci Hvězdné války snažit jakkoliv, půl miliardy nestihnou zdolat dříve než 1. ledna roku 2016. Dinosauři jsou jinak celosvětově na 1,2 miliardy, coby osmý nejúspěšnější film všech dob.

Na dvojce je V hlavě s trochu komplikovanými, ale rozhodně pozitivními čísly. Propady okolo 42 procent jsou lepší než třeba u Rebelky, ale zase horší než u Nema. tržba 52,1 milionů a desetidenní souhrn ve výši 185 mega nicméně znamenají, že jsou "animované emoce" pořád po Toy Story 3 tím nejrychleji vydělávající počin, jaký u Pixarů vyrenderovali. Film je na dobré cestě k americké třístovce, ve světě je celkově na 266 milionech. Konkurenční animák Mimoni se zatím v USA nepromítá, ale mezinárodně už stačil utržit dohromady 51 milionů.

Třetí místo patří Méďovi 2, který končí s průměrnými 33 miliony dolarů. Tohle holt není sequel formátu 22 Jump Street ani Pařby v Bangkoku. Nicméně i když se Méďa 2 nemůže měřit ani s žánrovými kolegy, ani s jedničkou (ta utržila o prvním víkendu 54 mega), je pořád 33 milionů na eRkovou komedii parádní číslo. Tentokrát se prostě jen nebude konat půl miliarda celosvětově. Ale i taková čtvrtmiliarda je na rozpočet 68 mega hodně uspokojivé číslo. Kvalitativně je prý film napodruhé prakticky to samé, jako jednička, tzn. že spousta hlušiny se mísí s absolutním komediálním zlatem. Příliš kritiků tedy druhého Méďu nedoporučuje, na druhou stranu jej recenze nepotopily tolik, jako prostý pokles diváckého zájmu.

Nadšené recenze naopak neopouštějí nezávislárnu Dope, které se bohužel nedaří tak, jak by si zasloužila. Nadpoloviční propad dává filmu v druhém týdnu necelé 3 miliony a 11,7 milionů souhrnně. Druhou novinkou týdne je Max, rodinný doják o psovi, který ztratil svého pána. Snímek zatím utržil 12 milionů. Jenom 16 000 vydoloval z 11 kin snímek Sejmi prezidenta, který je ale na druhou stranu už měsíc na VOD. Malinké tržby ze čtyř kin dostal i dokument Batkid Begins o splněném přání nemocného chlapce, který jeden den bojoval proti známým zloduchům a obletěl tak celý svět. Padlo 23 000 dolarů.

Příští víkend, tedy 4. července, bude ve znamení Terminátora: Genisys (ten zatím mezinárodně utržil 8 milionů) a Tatumových striptérů v pokračování Bez kalhot. Demografické rozprostření je asi jasné.

Zdroje: Forbes I, Forbes II

Jurský svět

12.06.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest