Odebrat z přátel: Horor na obrazovce jednoho laptopu

Odebrat z přátel: Horor na obrazovce jednoho laptopu | Fandíme filmu
Minimalistický horor o strachu na sociálních sítích se blíží do našich kin.

Pokud si rádi dopisujete přes Facebook, telefonujete přes Skype a koukáte na videa na Youtube, mohl by vás zajímat horor Odebrat z přátel (Unfriend), který 18.6.2015 vstoupí do kin v ČR a na Slovensku. Hlavním tématem tohoto filmu je totiž především současný „elektronický“ život mladých, kteří dokážou být na podobných serverech a aplikacích téměř závislí. Kromě námětu si film zaslouží pozornost také z hlediska zpracování, jelikož se celý odehrává na monitoru jednoho uživatele a posouvá tak „found-footage“ styl na trochu jinou úroveň. Scénář k Odebrat z přátel napsal prakticky neznámý Nelson Greaves a o režii se postaral Levan Gabriadze. V hlavních rolích účinkují Shelley Hennig, Moses Storm, Renee Olstead, William Peltz, Courtney Halverson, Jacob Wysocki a Heather Sossaman.

Oblíbené středoškolačce Lauře Barns se život obrátil vzhůru nohama ve chvíli, kdy někdo zveřejnil videonahrávku, kde se ve značně podnapilém stavu zcela znemožní. Laura toto ponížení neunese a o několik dní později spáchá sebevraždu. Po roce se v den výročí jejího úmrtí „sejde“ partička jejích spolužáků ve skupinovém rozhovoru přes Skype. Během jejich konverzace se k nim přidá neznámý uživatel, kterého nelze odebrat. Posléze se ukáže, že se jedná o jejich zesnulou kamarádku, která chce vědět, kdo natočil a zveřejnil ono inkriminující video a k dosažení odpovědi je schopná čehokoliv. Na povrch tak pomalu vyplouvají různá tajemství, která před sebou všichni vzájemně skrývali a je jen na Lauře, kdo bude potrestaný.

Film si svou mezinárodní premiéru odbyl již loni v červenci, do běžného promítání se potom dostal až v dubnu letošního roku. Každopádně svůj rozpočet 1 mil. dolarů dokázal zatím znásobit již 44krát, což kromě velkého úspěchu zajišťuje i již potvrzené pokračování. Dokonce i zahraniční hodnocení jsou slušná - na Rotten Tomatoes činí průměrná známka recenzí 6 z 10. Níže můžete kouknout na trailer (doporučuji vypnout Skype). Co na tento koncept říkáte? Může fungovat horor z plochy jednoho počítače?

Odebrat z přátel: Trailer s českými titulky

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest