Aquaman má na mušce režiséra, ale scénář hapruje

Aquaman má na mušce režiséra, ale scénář hapruje | Fandíme filmu
Warner si pro své filmy vybírá silné režisérské osobnosti, nad kterými však nebdí žádná jednotící síla. Aquaman má tři scenáristy, Wonder Woman možná až sedm.

Režisér James Wan už delší dobu v rozhovorech naznačoval, že by v budoucnu mohl natočit komiksový film ze stáje DC. Během příprav Rychle a zběsile 7 se poznal s Dwaynem Johnsonem, takže se spekulovalo o tom, že by společně mohli udělat Shazama. Nakonec se ale ukázalo, že studio režisérovi nabízí Aquamana. Nejprve zprávu přinesl Hollywood Reporter, následně ji potvrdil i redaktor The Wrapu, který je přesvědčený o tom, že se Wan do Aquamana pustí hned potom, co dokončí horor V zajetí démonů 2. Robotech, projekt konkurenčního studia Sony, prý bude muset počkat. Vše by ale stále mohl zhatit Universal, u kterého Wan podepsal před natáčením Rychle a zběsile 7 také opci na Rychle a zběsile 8. Nezní sice příliš moudře, nutit filmaře do něčeho, do čeho by nebyl úplně zapálený, avšak pokud by si studio postavilo hlavu, musel by Wan svému závazku dostát.

Podstatně divočejší je to ale u Aquamana se scénářem. Podle Hollywood Reporteru Warner zvolil opačný přístup než Marvel. Ten má svého „vrchní plánovače“ v podobě Kevina Feigeho, který vše koriguje. Žádný filmař nemá absolutní svobodu, nikdy nevznikne film, který by se opravdu výrazně lišil od ostatních, ale také existuje jasná vize a plán na několik let dopředu. Warner naopak sází na individuální filmaře. Studio je údajně hodně spokojené s nápady Zacka Snydera (Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti, Justice League I a II) a hodně svobody by měl mít také David Ayer (Suicide Squad).

Takový přístup může vést k zajímavým jednotlivým filmům, zatím se však nezdá, že je to efektivní cesta pro přípravu propojeného filmového vesmíru, který má Warner nalinkovaný do roku 2020. Studio postupuje hrubou silou a bez jasné vůdčí osobnosti (nejblíž k ní údajně má Zack Snyder, který ale kvůli režírování nemá na plánování čas) se prostě nadhazují nápady a čeká se, který se uchytí. Na Wonder Woman se prý vystřídalo už sedm scenáristů a dvě režisérky a u Aquamana je to podobné.

Warner sepsáním filmu pověřil tři různé scenáristy, kteří opět mají nezávisle na sobě přinést to nejlepší. Žádný však přesně neví, jak Aquaman vlastně do mnohaletého plánu zapadá. Jeden z najatých pánů už údajně stačil připravit scénář, jen aby se dozvěděl, že se dosavadní plány změnily a jeho práce je tudíž nepoužitelná. Další scenárista čekal zase několik měsíců na to, až mu studio odhalilo, jaká je jeho vize. Teď snad dokonce na další pokyny nečinně čekají všichni tři scenáristé, kterými by měli být Will Beall (Gangster Squad, nikdy nerealizovaná verze Justice League), Jeff Nichols (jeho vlastní filmy Take Shelter či Mud) a Kurt Johnstad (300 a 300: Vzestup říše).

Jisté je, že Aquamana ztvární Jason Momoa, a že film má premiéru naplánovanou na 26.7. 2018. Šušká se také o tom, že v Suicide Squad by se mohli objevit King Shark či Black Manta, záporáci tradičně spojení právě s Aquamanem, avšak i kdyby tomu tak bylo, neznamená to, že se kdokoliv z nich musí automaticky objevit i v následné Aquamanově sólovce.

V komiksech je Aquaman známý pod občanským jménem Arthur Curry, je synem lidského strážce majáku a šlechtičny z Atlantidy, bájné podvodní říše obývané mořským národem s nadlidskými silami. Díky královské krvi a dvojímu původu získává Arthur během dospívání schopnosti, které Atlanťany dokonce převyšují. Je dokonalý plavec, dokáže dýchat pod vodou a ovládat vodní živočichy. Díky dlouhým pobytům v hlubinách je zvyklý odolávat obrovským tlakům, takže je jeho tělo jen těžko zranitelné a vládne silou, která se blíží nejmocnějším superhrdinům v DC Universe.

Jeho trojzubec je mocná magická zbraň, která dovede zranit i ty nejmocnější padouchy. Na druhou stranu Aquaman při pobytu na souši postupně slábne a vždycky patřil mezi vysmívané hrdiny, díky nepraktickým schopnostem (komunikace s vodními tvory) a tak trochu zženštilému vzhledu. Moderní komiksy z něj však udělaly ošlehaného mořského vlka s harpunou místo useknuté ruky a složitou, zajímavou osobnost, která má komplexy z toho, že ji veřejnost nebere vážně. Kromě toho, že se Arthur stává během života králem Atlantidy a sedmi oceánů, je také jedním ze zakládajících členů Justice League.

Zdroje: THR I, THR II, Jeff Sneider



Aquaman

21.12.2018 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest