X-Men: Apocalypse a Wolverine 3: Konec jedné éry?

X-Men: Apocalypse a Wolverine 3: Konec jedné éry? | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 15 obrázků
Podle nejnovější zvěsti se definitivně uzavře svět "starých" X-Menů" z trilogie Bryana Singera. K tomu první fotky z natáčení X-Men: Apocalypse a artworky.

X-Men 3 zemřela řada hrdinů, kritické ohlasy nebyly příliš povzbudivé a všeobecně se zdálo, že se série dostala do slepé uličky. Řešením byl jakýsi polorestart, poloprequel v podobě X-Men: První třídy, která děj přenesla o mnoho let do minulosti. Role mohly být přeobsazeny, mrtvé charaktery měly do své smrti ještě hodně daleko a zkrátka a dobře se začínalo s čistým štítem. Pokračování nazvané X-Men: Budoucí minulost však poměrně překvapivě herce původní trilogie opět vrátilo na scénu.

Film sledoval dvě různé časové linie, divákům se představily jak stará, tak nová garda hrdinů. Možná se scenáristé s pomocí cestování v čase snažili vymazat různé paradoxy, které se jim v minulosti podařilo vytvořit. Možná chtěli z původní historie světa X-Menů odklonit novou paralelní časovou linku, která bude natolik odlišná, že chystané příběhy neskončí událostmi X-Men 1 z roku 2000, ale budou dál a dál pokračovat svou vlastní cestou. Možná se chtěl režisér Bryan Singer ještě jednou rozloučit se starými hereckými přáteli a možná se studio Fox snažilo vytvořit podobně rozsáhlou komiksovou událost, jakou je u Marvelu setkání jednotlivých Avengers ve společném týmu. A úplně nejspíš o návratu staré herecké skvadry rozhodly určitým dílem všechny uvedené důvody.

Podle nejnovějších nepotvrzených zvěstí se však za realitou původních herců zřejmě definitivně zavírají vrátka. Podle reportéra El Mayimbeho (dříve Latino-Review) „X-Men: Apocalypse a Třetí sólovka s Wolverinem ukončí x-menovský svět Bryana Singera, který běží od roku 2000“. O X-Men: Apocalypse se dříve šuškalo, že by se ve filmu mohli objevit starý Magneto (Ian McKellen) a stará Storm (Halle Berry), tyto zvěsti se však nikdy nepotvrdily. Na druhou stranu o třetím samostatném Wolverinovi téměř s jistotou víme, že by se společně s Hugh Jackmanem měl vrátit také Patrick Stewart (starý Profesor X) a zároveň by mělo jít poslední film s Jackmanem. Působí příhodně, aby právě tito dva pánové původní dějovou linii definitivně uzavřeli.

Jakkoliv se ale producenti chtějí odříznout od původního hereckého obsazení, nerozutíká se jim pod rukama i to mladší? Hercům z První třídy končí smlouva právě po X-Men: Apocalypse a Jennifer Lawrence (mladá Mystique) v nedávném rozhovoru působila dojmem, že se sérií končí. Až tak černě to nevidí Michael Fassbender (mladý Magneto). Podle něj zkrátka hercům končí kontrakty, a až se tak stane, jednoduše se uvidí, co bude dál. Další spolupráce se studiem Fox vyloučená není. Nicolas Hoult (mladý Beast) v minulosti naznačoval, že by se setrvání v sérii také nebránil a James McAvoy (mladý Profesor X) je z "první třídy" asi největším příznivcem žánrových filmů, takže u něj naděje umírá poslední.

A ruku na srdce, právě Profesor X je jakožto vůdce a mentor X-Menů ze zakládající čtyřky pro budoucnost série nejdůležitější. Ve většině filmů by navíc asi stačilo, aby se objevil ve vedlejší roli. Za McAvoyovu partu nicméně Fox už stačil najít náhradu, ať už se někdo z "prvotřídní" čtveřice vrátí nebo nevrátí. Už delší dobu víme, že do rolí mladého Cyclopse, mladé Jean Grey a mladé Storm byli obsazeni Tye Sheridan, Sophie Turner a Alexandra Shipp. Nevěděli jsme však, jak rozsáhlou úlohu vlastně ve filmu budou mít. Teď ale scenárista Simon Kinberg uvedl, že budou pro film stejně důležití, jako dosavadní čtveřice. Zjevně nás tedy čeká alespoň částečné předání pochodně.

Cyclops, alias Scott Summers, prý zatím není tak upjatý slušňák, jak jej v původní trilogii ztvárnil James Marsden, mladá Storm je ztrápená duše, kterou život svedl na scestí a mladá Jean Grey má být složitá, zajímavá a nedospělá. I když jednou budou nesmírně mocní, zatím podle scenáristy se svými silami zápasí. Všechny tři si můžete prohlédnout na prvních fotkách z natáčení, které 27.4. definitivně začalo v kanadském Montrealu. Vedle trojice (i když Storm zřejmě chybí) se v nákupním centru, kde se momentálně připravovaná scéna odehrává, objevili také Nightcrawler (Kodi Smit-McPhee) a Jubilee (Lana Condor). Kromě fotek z natáčení najdete v galerii také nové artworky, jenž odhalují novou podobu Profesorovy helmy k Cerebru, scénu budování nového letounu a nejspíš také scénu, ve které kdosi (Magneto?) probudí záporáka Apocalypse (Oscar Isaac) z jeho staletého spánku. O něm režisér Bryan Singer prohlásil, že je to mytické monstrum, které rozpoutá potíže globálních rozměrů. Pořád se máme těšit na x-menovský film, avšak hodně jiný, než jsou dva předešlé.

Nightcrawler se představuje

Režisér se v posledních dnech možná dočkal také určité osobní satisfakce. Před časem byl společně s několika dalšími mocnými muži Hollywoodu obviněn ze zneužití jistého Michaela Egana. Ten už loni v létě stáhl svou žalobu, když jej opustili jeho právníci. A zjevně k tomu měli pádný důvod. Egan zřejmě definitivně ztratil jakoukoliv důvěryhodnost, když se po dalších soudních řízeních aktuálně doznal ke dvěma rozsáhlým finančním podvodům z let 2007-2012 a hrozí mu za ně až pět let vězení.

Zdroje: NY Daily News, Bryan Singer, Bryan Singer II, Bryan Singer III, Mutant 101, Daily Mail, Universo X-Men, Empire, MTV

Logan: Wolverine

03.03.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Drama
Info o filmu

Galerie: 16

X-Men: Apocalypse a Wolverine 3: Konec jedné éry? | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse a Wolverine 3: Konec jedné éry? | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse a Wolverine 3: Konec jedné éry? | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse a Wolverine 3: Konec jedné éry? | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse a Wolverine 3: Konec jedné éry? | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse a Wolverine 3: Konec jedné éry? | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse a Wolverine 3: Konec jedné éry? | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse a Wolverine 3: Konec jedné éry? | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse a Wolverine 3: Konec jedné éry? | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse a Wolverine 3: Konec jedné éry? | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse a Wolverine 3: Konec jedné éry? | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse a Wolverine 3: Konec jedné éry? | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse a Wolverine 3: Konec jedné éry? | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse a Wolverine 3: Konec jedné éry? | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse a Wolverine 3: Konec jedné éry? | Fandíme filmu X-Men: Apocalypse a Wolverine 3: Konec jedné éry? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest